Сб, 2024-04-27, 01:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 30 » Опозиція вважає, що мітинги можуть перерости в політичний рух, а Добкін називає протести спекуляціями
14:46
Опозиція вважає, що мітинги можуть перерости в політичний рух, а Добкін називає протести спекуляціями
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Фракція БЮТ-Батьківщина заявляє, що акції протесту підприємців проти Податкового кодексу можуть перерости у потужний політичний рух. Як повідомляє Українська правда, про це з трибуни парламенту у вівторок заявив "бютівець" Андрій Кожем’якін.

"У випадку невиконання наших вимог з ветування президентом Податкового кодексу, є всі підстави для переростання економічного протесту у потужний політичний рух опору за участі провідних опозиційних сил", - сказав він. При цьому Кожем’якін нагадав, що опозиція вимагає від Януковича накласти на Податковий кодекс "повне і беззастережне вето", а не вносити "косметичні правки".

"Ми звертаємося до більшості у парламенті. Час, коли ви бездумно тиснете на кнопки за помахом руки, минув. Це говоримо вам не ми, а український народ. Прислухайтеся до нього, поки не пізно", - сказав він.

Фракція БЮТ-Батьківщина вже заявляла про свої вимоги щодо скасування Податкового кодексу. "Ми сьогодні наполягаємо, щоб його було скасовано, і є проект постанови з цього питання", - сказав лідер фракції Іван Кириленко.

У свою чергу, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вважає скандал навколо ухвалення Податкового кодексу нічим іншим, як політичними спекуляціями, повідомляє УНІАН.

На його думку, для того, щоб влада і бізнес вирішили цю проблему, потрібно виключити з переговорів політиків, які, як вважає губернатор, ховаючись за іменами громадських організацій, перетворюють діалог на проголошення ультиматумів.

"Я не сумніваюся в тому, що сьогодні і в Києві на Майдані, і в Харкові на площі Свободи приховано під прапорами громадських організацій присутня політика. Якщо говорити про бажання бізнесу відстояти свої права, я "за". Це діалог суспільства з владою, абсолютно нормальна ситуація, адже якщо влада ухвалила ряд рішень, які потрібно підкоригувати, це треба робити, і тут немає нічого страшного. Це не слабкість влади, це її сила. Але як владі розмовляти зі стіною, яка її не чує?", - заявив Добкін.

Він висловив упевненість, що проблема бізнесу буде вирішена. "Є на це воля Президента, голови уряду і всього Кабінету міністрів. Коли в цій справі припинять брати участь політики, проблема буде вирішена протягом одного-двох днів", - вважає голова Харківської облдержадміністрації.

У той же час, у вівторок 30 листопада президент України Віктор Янукович заявив, що наклав вето на Податковий кодекс. Президент зазначив, що уряд створив робочу групу з відпрацювання Податкового кодексу і зміни до документа можуть бути направлені до парламенту вже в четвер. На думку Януковича, потрібно доопрацювати ті розділи Податкового кодексу, які стосуються захисту прав товаровиробників і бізнесу.

Нагадаємо, що 22 листопада на Майдані Незалежності у Києві підприємці розпочали акцію протесту проти набуття чинності Податкового кодексу, схваленого перед цим Верховною Радою. Активісти вимагали від президента ветувати цей закон. До сьогоднішнього дня в центрі столиці розбите наметове містечко, де постійно чергують підприємці. Вони запевнили, що не підуть з Майдану, доки їхні вимоги не будуть задоволені.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 884 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ