Пт, 2024-04-26, 04:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 20 » Опозиція залишила Верховну Раду через Луценка
14:04
Опозиція залишила Верховну Раду через Луценка
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Фракції НУ-НС і "БЮТ-Батьківщина" покинули залу Верховної Ради на знак протесту проти утримання під вартою екс-голови МВС Юрія Луценка, заявив з трибуни в п’ятницю лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко, передає УНІАН.

"Його здоров’я і життя під загрозою. Фракція "Наша Україна – Народна самооборона" та фракція "БЮТ-Батьківщина" вкотре вимагають від влади негайно звільнити з-під варти Луценка", - сказав він.

- "Регіонали" не збираються просити слідчого звільнити Луценка

"Найменше зволікання після місячного голодування може потягнути за собою трагічні наслідки", - наголосив Мартиненко. За його словами, прокуратура "скинула з себе відповідальність за здоров’я і життя опозиційного політика, а тепер цинічно дає поради: мовляв, заявляйте клопотання у судовому засіданні".

"Екс-міністру вже давно мав бути змінений запобіжний захід, але щодо нього влада застосовує подвійні стандарти", - заявив Мартиненко, зазначивши, що поки екс-голова МВС перебуває під вартою, "на волі спокійно гуляють ті, хто здійснював побиття громадян, зчиняв стрілянину, скоював мільйонні і мільярдні зловживання".

"Прокуратура з великими натяжками інкримінує Луценкові 970 тисяч гривень (зловживань), більш ніж 90% яких, - це святкування, до речі, Дня міліції. А сумнозвісна, наприклад, фірма "Лівелла", яка завозить бензин без податків, "нагріла" держбюджет уже на декілька мільярдів гривень – і нікого не затримали, навіть не викликали до Генпрокуратури", - сказав лідер фракції НУ-НС.

За його словами, "очевидним є вибірковий та політичний характер переслідування Юрія Луценка". Мартиненко повідомив, що 87 депутатів фракцій НУ-НС і "БЮТ-Батьківщина" звернулися до Печерського райсуду Києва з закликом негайно звільнити Луценка з-під варти.

"Зібрано близько 100 підписів для того, щоб взяти Юрія Луценка на поруки. В разі потреби, ми готові також негайно внести за нього грошову заставу - всю суму, яку інкримінують Луценку", - сказав він. "Тоді зникнуть будь-які, навіть формальні, зачіпки для його подальшого тримання під вартою", - переконані в опозиції.

"Якщо Юрія Луценка не буде негайно випущено на волю, вся відповідальність за можливі трагічні наслідки його голодування повністю ляже на владу та її найвище керівництво", - наголосив лідер фракції НУ-НС. "Сьогодні, на знак протесту проти переслідування опозиційних політиків та наших вимог, ми покидаємо сесійну залу", - заявив Мартиненко.

Нагадаємо, що Луценко перебуває у СІЗО з 26 грудня 2010 року. Підставою для арешту стало порушення проти нього кримінальної справи через обставини кар'єри, яку зробив його особистий водій Леонід Приступлюк в системі МВС з 2005 по 2010 роки, коли Луценко двічі був міністром.

Також йому інкримінують справу про отруєння екс-президента Віктора Ющенка, яку об'єднали разом зі справою про розтрату бюджетних коштів. Крім того, Луценку закидають ще й надто розкішне святкування Дня міліції.

Після того як Апеляційний суд Києва 21 квітня залишив його під вартою, продовжив його арешт до 27 травня, він заявив про те, що починає на знак протесту безстрокове голодування.

Екс-міністр не збирається припиняти голодування доти, доки не вирішиться питання щодо запобіжного заходу щодо нього.

Але з 8 травня Луценка з його згоди перевели до медичної частини СІЗО для забезпечення цілодобового медичного контролю. 10 травня слідчий Генпрокуратури дозволив перевести Луценка з медчастини СІЗО до лікарні швидкої допомоги для проведення медичного обстеження в умовах стаціонару.

В адміністрації Київської міської клінічної лікарні швидкої допомоги повідомили, що стан Луценка - середнього ступеня тяжкості. Про це йдеться в довідці, наданій слідчому Генпрокуратури. Лікарі зазначають, що Луценка було доставлено до лікарні в такому стані.

До Луценка з проханням припинити оголошену ним акцію голодування звернулися глава Української православної церкви - Київський патріархат Філарет, екс-глава Української греко-католицької церкви Любомир Гузар, діячі культури і звичайні українці, які надсилають свої листи на адресу "Народної самооборони".

З аналогічним проханням звернулася до Луценка екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та інші соратники лідера "Народної самооборони".

Після відвідин Юрія Луценка 16 травня його дружина Ірина Луценко заявила, що лікарі "категорично просять" її умовити чоловіка припинити голодування, інакше вони не зможуть врятувати його"​​.

Там часом Генпрокуратура передала справу Луценка до Печерського райсуду Києва. Попереднє судове слухання у справі призначено на 23 травня.

"Регіонали" не збираються просити слідчого звільнити Луценка

Фракція Партії регіонів не підтримує ініціативу опозиції щодо звернення до слідчого з приводу звільнення Юрія Луценка з-під варти, заявив лідер фракції Олександр Єфремов, передає "Українська правда".

Він відзначив право опозиції робити подібні звернення, але наголосив на неможливості парламентського тиску на слідство. "Вони не вперше демонструють свої якісь демарші з різних приводів, у мене склалося враження, що в них немає жодного конструктиву для роботи, тому вони змушені робити якісь акції. Необхідно діяти за законом, закон говорить про те, що таке рішення має ухвалюватися слідчим", - сказав Єфремов. "Тому треба не в парламенті показувати свої погляди, а працювати безпосередньо зі слідчими органами", - додав він.

Відповідаючи на запитання, чи не шкода йому Луценка суто по-людськи, він відповів: "Звичайно, шкода. Як шкода всіх людей, які потрапляють в якусь дурну ситуацію". "Мені шкода було його ще тоді, коли він у доволі екзальтованому стані накинувся на мера міста Києва, мені було шкода, коли він напідпитку влаштував дебош у франкфуртському аеропорту, мені шкода його сьогодні, коли він оголосив голодування".

"Я б хотів йому порадити, щоб він припинив це, тому що голодування більше певної кількості днів може призвести до незворотних процесів. Оце чисто по-людськи", - зазначив Єфремов.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 864 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ