Сб, 2024-04-20, 08:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 19 » Оприлюднено список чиновників, які живуть на держдачах Конча-Заспи і Пуща-Водиці
22:04
Оприлюднено список чиновників, які живуть на держдачах Конча-Заспи і Пуща-Водиці
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У будинку відпочинку "Конча-Заспа" та комплексу відпочинку "Пуща-Водиця", які належать Державному управлінню справами, живе близько сотні колишніх і нинішніх vip-чиновників. Видання "Українська правда" отримало повний список осіб, які можуть користуватися держдачами.

- Яценюк вимагатиме у Банкової пояснень за "Конча-Заспу"

Нагадаємо, в "Конча-Заспі" розташована президентська резиденція, з якої вже півтора роки не хоче з'їжджати Віктор Ющенко. По сусідству з ним - маєток Леоніда Кучми, трохи далі - Володимира Литвина, Адама Мартинюка і Леоніда Кравчука.

У 2010 році в елітних державних поселеннях відбулися зміни. Так, в "Пуща-Водиці" отримали житло генпрокурора Віктор Пшонка і глава Київської міської адміністрації Олександр Попов.

За документами, Пшонка потіснив з державної дачі Тимофія Мотренка, керівника Головного управління державної служби.

Попов же заїхав у житло, яке раніше надавалося Сергію Буряку, екс-голові податкової адміністрації.

У резиденції "Конча-Заспа", згідно зі списком адміністрації президента, також зявилося декілька новосельців - порівняно зі старим переліком мешканців.

Так, отримала житло остання керівниця адміністрації президента при Ющенку Віра Ульянченко. Вона заїхала в будинок, який значився як "вільний".

З'явився у списку мешканців "Конча-Заспи" і Арсеній Яценюк - раніше цей будинок значився за Верховною Радою. Щоправда, сам екс-спікер після публікації заявив, що ніколи не користувався цією нерухомістю, оскільки відмовився від державної дачі.

Голова Конституційного суду Анатолій Головін заїхав у будинок Романа Безсмертного.

Актор Богдан Ступка тепер значиться як мешканець будинку, що був записаний за Олександром Негодою, гендиректором Національного космічного агентства.

Депутат-"регіонал" Дмитро Притика отримав будинок померлого соціаліста Івана Сподаренка, у свою чергу, будинок Притики зайняв віце-прем'єр Віктор Тихонов.

Також у "Конча-Заспі" з'явилася нерухомість у брата Віктора Балоги депутата Василя Петьовки.

Житло міністра охорони здоров'я в уряді Тимошенко Василя Князевича зайняв міністр культури в уряді Азарова Михайло Кулиняк.

Суддю Конституційного суду Василя Бринцева поселили в будинок міністра екології Георгія Філіпчука, який найближчим часом постане перед судом.

Але найбільш знакові метаморфози сталися з будинком, який був наданий колишньому міністру економіки Богдану Данилишину. При новій владі він відійшов голові Вищого спеціалізованого суду з кримінальних та цивільних справ Леоніду Фесенку.

Якби Данилишин не отримав притулок у Чехії, то саме цей суд був би останньою інстанцією при розгляді порушеної проти нього кримінальної справи.

І якщо Данилишин ділив будинок у "Конча-Заспі" разом з тодішнім міністром промисловості Володимиром Новицьким, то судді його віддали весь повністю в одноосібне користування.

Яценюк вимагатиме у Банкової пояснень за "Конча-Заспу"

Депутат Арсений Яценюк спростовує факт свого користування приміщеннями у будинку відпочинку "Конча-Заспа". Про це повідомили в прес-службі партії "Фронт змін", коментуючи список користувачів будинку відпочинку, наданий Державним управлінням справами.

Депутат Арсеній Яценюк ніколи "не користувався вказаною державною дачею та жодним іншим службовим житлом, яке мало б надаватися йому як голові Верховної Ради", зазначається в повідомленні.

В прес-службі уточнили, що після обрання Яценюка главою Верховної Ради, за ним за процедурою була закріплена державна дача.

"Проте лідер "Фронту змін" відмовився від користування цим привілеєм, про що офіційно заявив на першій прес-конференції в статусі спікера парламенту, а також поінформував про своє рішення тодішнього керівника ДУС Ігоря Тарасюка", - заявили в прес-службі.

"Єдиний випадок, коли лідер "Фронту змін" перебував на державній дачі - це відпочинок з родиною влітку 2008-го року в Криму, за що він офіційно заплатив особисті гроші. Це був перший подібний випадок в історії Державного управління справами", - додали в партії.

Яценюк вимагає від ДУС офіційних пояснень з приводу того, яким чином його прізвище опинилося в опублікованому списку та негайного спростування цієї інформації.

Він звернеться до ДУС із відповідним депутатським зверненням.

Також лідер "Фронту змін" вимагатиме з'ясування, хто насправді користується приміщенням, яке за документами ДУС начебто закріплене за ним.

Нещодавно Леонід Кравчук обурювався тим, що його колеги Леонід Кучма і Віктор Ющенко живуть на державних дачах у Кончі-Заспі. "Чому десятки чиновників живуть у Кончі-Заспі за державний кошт? На яких засадах Кучма, Ющенко живуть на державних дачах?" - запитав Кравчук.

Як відомо, сам Кравчук у 2009 році отримав півгектара землі у приватну власність, які рішенням Київради були виділені п’ятьом членам родини першого президента. Ця земля, після вилучення в будинку відпочинку "Конча-Заспа", була надана Кравчукам під забудову.

А у розпорядженні Віктора Ющенка часів його президентства було понад десяток офіційних резиденцій - більше, ніж у лідерів інших європейських країн. В Україні їх 14 і вони призначені для перших державних осіб і прийомів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1072 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ