Пт, 2024-04-19, 09:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 16 » Персонал "Булгарії" викидав жінок зі шлюпок і рятувався сам
11:42
Персонал "Булгарії" викидав жінок зі шлюпок і рятувався сам
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Прокуратура Татарстану взялася за вцілілий персонал судна "Булгарія". Пасажири теплоходу, яким вдалося врятуватись, стверджують, що саме через дії персоналу загинула така велика кількість людей, передає ТСН.

Як повідомлялося, 23 із 35-ти членів екіпажу теплоходу вижили. Це майже третина від загальної кількості врятованих. Нагадаємо, на судні перебувало 208 осіб, врятувалося 79. Знайдені тіла 114 загиблих, ще 15 вважаються зниклими.

За словами пасажирів, які вижили у катастрофі, стюарди, замість того, щоб вивести людей на палуби і там одягти їм рятувальні жилети, першими повлазили у човни. Люди ж загинули саме через те, що не встигли повиходити із кают.

Крім того, серед врятованих більшість становлять чоловіки. За словами очевидців, вони силою виштовхували жінок із плотів.

Хлопчик, який врятувався, розповів про ще одну жахливу деталь - дітей, яких зібрали в актовому залі на свято, у хвилини катастрофи покинули напризволяще. В кімнаті був лише один ілюмінатор. Його вибили, однак видертися через нього малюкам ніхто не допомагав.

Нещодавно керівник Слідчого комітету Росії (СКР) Олександр Бастрикін доповів президенту Дмитру Медведєву, що стосовно катастрофи судна "Булгарія" порушено три кримінальні справи - про порушення правил експлуатації та надання туристичних послуг, про ненадання допомоги потерпілим.

"Нині обрано запобіжний захід щодо керівника фірми, яка здійснювала туристичну діяльність і, як ми вважаємо, усвідомлювала небезпеку й непристосованість судна, що надавало туристичні послуги", - повідомив Бастрикін на спеціальній нараді, присвяченій трагедії. Ім'я він не назвав. Можливо, йдеться про Світлану Інякіну - керівника компанії-орендаря "АгроРечТур".

Почалася операція з підняття затонулого теплохода "Булгарія"

У Росії почалася операція з підняття, затонулого на Волзі теплохода "Булгарія". До місця аварії на Куйбишевському водосховищі прибули два плавучих крана, передає РИА "Новости".

Кран з Волгограда дістався до місця підйому судна на добу раніше запланованого терміну - о 03:45 мск (02:34 за Києвом). Відразу після прибуття крана фахівці приступили до його встановлення та підготовки до закладання строп.

Вранці у суботу, 16 липня, до затонулого корабля прибув і другий плавучий кран, задіяний в операції з підйому "Булгарії". Кран "КПЛ-351" прибув до Татарстану з підмосковного міста Дубни. Вантажопідйомність кожного з двох кранів - 350 тонн. Це одні з найбільших річкових вантажопідіймальних засобів у Росії.

Корпус судна вже загерметизували, доставили понтони і насоси для відкачування води, а також інше спеціальне обладнання. Теплохід спочатку вирівняють, оскільки він лежить на боці. Потім почнуть відкачувати воду, а після підйому транспортують в плавучий док.

"Наразі за чинним графіком момент безпосереднього підйому судна Булгарія з дна Куйбишевського водосховища заплановано на 17-18 липня", - сказав керівник прес-служби МНС Татарстану Андрій Родигін у суботу журналістам.

За словами Родигіна, терміни проведення робіт з підйому судна вдалося оптимізувати насамперед у зв'язку з тим, що "другий плавучий кран прийшов значно раніше від запланованого терміну" (вранці в суботу - ред.).

Всього в операції з підйому теплохода братимуть участь 20 плавзасобів та 72 людини, включаючи 23-х водолазів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 927 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ