Чт, 2024-03-28, 13:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 23 » Під Києвом буде застановлено світовий рекорд - зварять 5 тис літрів борщу
16:10
Під Києвом буде застановлено світовий рекорд - зварять 5 тис літрів борщу
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

  2 жовтня на території виставкового центру "Чубинське" під Києвом відбудеться фестиваль "Борщ-фест", в рамках якого планується встановити вітчизняний і світовий рекорд - у спеціально виготовленій каструлі-цистерні зварити 5 тисяч літрів борщу, яким планують безкоштовно пригостити 10 тисяч гостей заходу. Про це повідомив ініціатор фестивалю, головний редактор тижневика "Дзеркало тижня" Володимир Мостовий, передає УНІАН.

Борщ планується зварити за одним з традиційних українських рецептів з 24 складників. "Тільки солі піде 22 кг. Там дійсно гуліверські порції йдуть: 250 кг буряка, 250 кг капусти, 380 кг картоплі, 160 кг квасолі, 90 кг моркви, 80 цибулі і тому подібне. Ось з м'ясом питання..." - підкреслив Мостовий.

За його словами, спочатку планувалося варити борщ з куркою, свининою і яловичиною, але потім кулінари вирішили, що буде тільки яловичина, і зараз ведуться переговори, хто стане постачальником і спонсором цього інгредієнта борщу.

За інформацією президента Асоціації кулінарів України, професора Михайла Пересічного, кухарі, які готуватимуть борщ, мають золоті і бронзові медалі на міжнародних кулінарних конкурсах. "Очолюватиме цю бригаду кулінарів відомий шеф-кухар В'ячеслав Грибов, шеф-кухар ресторану "Дніпро", який також пройшов дуже багато конкурсів і життя присвятив цій справі", - підкреслив Пересічний.

Студенти Національного торговельно-економічного університету будуть задіяні в роздачі порцій борщу. До борщу також подаватимуть чорний хліб з салом і часником.

Почнуть готувати борщ о 5-й ранку з тим, аби до обіду встигнути зварити, оскільки з огляду на досвід аналогічного заходу тільки воду до кипіння в такій великій каструлі необхідно доводити не менше двох годин. Щоб гості заходу змогли скуштувати гарячого борщу, розроблені спеціальні технології його відвантаження з каструлі-гіганта, оскільки, як підрахували організатори, якщо на одну порцію виділяти навіть 5 секунд, то на роздачу всього борщу піде близько 3,5-4 години.

Кулінарний захід проходитиме в рамках міжнародної аграрної виставки-ярмарку "Золота осінь" у Чубинському.

Виставка-ярмарок має "сорочинський" формат і проходить у формі народного гуляння. Зокрема, окрім безпосередньо торгівлі, пройде фольклорний фестиваль, відбудеться музичне шоу за участю близько 50 професійних колективів. Відбудеться також шоу двійників і буде організовано розваги для дітей з атракціонами і катанням на конях і возах.

Організатори не конкретизували обсяг фінансування "Борщ-фесту", водночас сказали, що тільки продукти для борщу-рекордсмена коштують в межах 40 тис грн. "Це якщо з м'ясом. Без м'яса - близько 22 тис грн", - зазначив Мостовий.

Учасники прес-конференції пообіцяли, що на фестиваль борщу буде організовано безкоштовний проїзд від метро "Бориспільська" до ВК "Чубинське".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 964 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ