Чт, 2024-04-25, 16:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 29 » Під Кіровоградом затримали автобуси з протестувальниками
14:28
Під Кіровоградом затримали автобуси з протестувальниками
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Під Кіровоградом міліція затримувала автобуси з протестувальниками, які їхали до Києва на акцію протесту проти Податкового кодексу, повідомляє Українська правда.

Про це розповів керівник групи протестувальників Микола Загарук. За його словами, рейсовий автобус, у якому перебувало 90 пасажирів, серед яких були й учасники акції, правоохоронці затримали о 01.30 на виїзді з Кіровограда

і протримали до 6-ї ранку понеділка.

Також Загарук зазначив, що ДАІ виставила блокпости та не випускає автобусів під різними приводами. "Перший раз не було відмітки у водія, що він пройшов медичне обстеження. Другий раз казали, що путівки немає. А третій раз сказали, що (є) наказ Могильова не випускати нікого", - розповів він.

За словами керівника групи протестувальників, коли пасажири автобуса почали фотографувати інспекторів ДАІ, то правоохоронці відправили машину на штрафну стоянку. Наразі учасники акції їдуть до Києва вже своїм ходом. Загарук зазначив, що автобус затримав інспектор ДАІ Сергій Ковальов. Також, за його словами, затримали ще й одну маршрутку, яка їхала до Києва.

Це не перший випадок, коли міліція в регіонах не пускає автобусів з мітингувальниками, які їдуть до Києва.

Так, раніше повідомлялося, що у Луганській області міліція і ДАІ перешкоджають людям, які намагаються виїхати до Києва для участі у Всеукраїнській акції протесту.

Підприємців із Черкас також не пустили в Київ на мітинг. Організатори акції запевнили, що із Черкас на акцію протесту в Києві вирушили близько 30 автобусів, однак ДАІ пропустила лише близько десяти.

Водночас на Львівщині правоохоронці пригрозили, що відкликатимуть ліцензії у перевізників, якщо ті повезуть підприємців на мітинг у Київ.

Подібна ситуація склалася і в Житомирі. Там група підприємців, яка мала їхати до Києва на 5 автобусах, в останній момент залишилася без траспортну. Перевізники відмовилися везти їх у столицю. Напередодні підприємці з різних регіонів країни заявляли про те, що влада перешкоджає їм добратися до Києва, щоб взяти участь в акції протесту.

У свою чергу, департамент ДАІ МВС України заперечує інформацію щодо того, що співробітники Державтоінспекції перешкоджають виїзду автобусів, і запевнили, що не випускають лише несправні транспортні засоби.

Також МВС України закликає учасників акцій протесту повідомляти вихідні дані тих даїшників, які не пускають їхні автобуси на мітинги у Київ. Також там заявляють, що інформація про затримання колони автобусів поки що не підтвердилася.

Нагадаємо, що 22 листопада на Майдані Незалежності у Києві підприємці розпочали безстрокову акцію протесту проти набуття чинності Податкового кодексу. Активісти вимагають від президента ветувати цей закон.

Як повідомлялося, учасники акції на Майдані Незалежності закликали провести 29 листопада загальнонаціональну акцію протесту підприємців.

У прес-службі Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності повідомили, що громадяни повинні оголосити одноденний страйк і позначити цим кроком свою позицію у відповідь на "неприкриту узурпацію влади в державі, методичне придушення політичних та економічних прав і свобод".

На даний момент в центрі столиці відбувається багатотисячна акція протесту проти підписання Податкового кодексу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1034 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ