Пт, 2024-04-26, 09:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 19 » Під стінами ВР мирно стартувала всеукраїнська акція "Вперед!". Міліція затримала активісток FEMEN
15:36
Під стінами ВР мирно стартувала всеукраїнська акція "Вперед!". Міліція затримала активісток FEMEN
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міліція не перешкоджає приготуванням до проведення Весняного маршу протесту в рамках Всеукраїнської акції "Вперед". Біля будівлі Верховної Ради о 09.00 зібралися близько 1 тис осіб, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу організаторів акції.

Пізніше правоохоронці затримали трьох представниць руху FEMEN на початку акції "Вперед!". Чотири дівчини оголилися топлес і тримали над головами плакати з написом "Скільки коштує постояти?", "Народ взад і вперед", "Тимохін - дурьож", "Королевська - брехня". Одній з активісток вдалося вислизнути і уникнути затримання.

- Більше трьох тисяч людей зібралися, щоб сформулювати вимоги до влади
- За протестувальниками в Маріїнському парку стежать "беркутівці" в десяти автобусах

На площі перед Верховною Радою монтується сцена, розгортаються прапори і транспаранти, прибувають мітингувальники. За словами одного з організаторів акції, Андрія Панайотова, збір людей на мирну акцію протесту проходить без серйозних провокацій з боку правоохоронних органів.

"Рано-вранці нам вдалося провезти в Маріїнський парк автомобіль зі сценою та звукопідсилювальним обладнанням. Зараз йде монтаж сцени. Автобуси з мітингувальниками з регіонів України прибувають до Києва в район ВДНХ. Після чого люди добираються до центру громадським транспортом. Спочатку міліціонери намагалися не пропускати до Верховної Ради людей з прапорами і транспарантами, але нам вдалося домовитися, щоб проходу людей не перешкоджали", - сказав Панайотов.

О 9.00 ранку на площі перед парламентом було близько 1000 осіб, серед них - народний депутат Наталія Королевська, голова Народної колегії Всеукраїнської громадянської акції "Вперед", координатор акції Андрій Панайотов, голова Федерації профспілок малого і середнього підприємництва України В'ячеслав Рой, інші активісти.

Раніше організатори акції повідомили, що 19 травня біля будинку Верховної Ради вимагатимуть відставки уряду, припинити "антинародні реформи" і економічні репресії, почати реальну боротьбу з корупцією в усіх ешелонах влади, ухвалити "Народні реформи".

Ініціатором розробки пакету законодавчих ініціатив "Народна реформа" є народний депутат Наталя Королевська (БЮТ-Батьківщина). До складу народних реформ входять законопроекти про спрощену систему оподаткування, скасування єдиного соціального внеску для інвалідів і пенсіонерів, посилення персональної відповідальності чиновників за посадові зловживання, збільшення прожиткового мінімуму та ряд інших соціально-економічних ініціатив.

Ініціаторами всеукраїнської акції "Вперед" є активісти громадянських рухів, організатори податкового Майдану та "автоМайдану". Акцію підтримали більш як 200 громадських організацій і профспілок малого й середнього бізнесу.

Раніше в громадській організації "Союз водіїв" повідомили, що перевізникам, які мають намір узяти участь в акції "Вперед" 19 травня в Києві, наполегливо рекомендують відмовитися від участі в акції, погрожуючи "проблемами".

У зв'язку з цим організатори Весняного маршу протесту попросили президента України Віктора Януковича і голову МВС Анатолія Могильова не перешкоджати проведенню мирної акції, наголосивши, що якщо влада не почує підприємців, то "ми влаштуємо піші походи підприємців до Києва".

Як повідомлялося раніше, учасники всеукраїнської громадської акції "Вперед!" мають намір збудувати автомобілями "Всеукраїнський щит свободи" від Львова до Луганська. Крім того, 13 квітня розпочався перший етап безстрокової акції "Вперед!". Другий етап відбудеться влітку в регіонах. Третім етапом акції "Вперед!" стане "осінній наступ", і вже четвертий етап - це "Всеукраїнський щит свободи".

Нагадаємо, 14 травня, в Україні проходив загальнонаціональний "День Гніву", який за інформацією організаторів, може стати початком безстрокової акції протесту проти соціально-економічної політики уряду. У той же день під Верховною Радою сталася сутичка, в результаті якої постраждав міліціонер, правоохоронці затримали шістьох учасників акції протесту.

Більше трьох тисяч людей зібралися, щоб сформулювати вимоги до влади

О 10.30 у рамках Весняного маршу протесту розпочалася друга Народна колегія Всеукраїнської громадської акції "Вперед". За оцінками організаторів, у заході беруть участь понад 3 тис 500 осіб, передає УНІАН.

За результатами Народної колегії очікується ухвалення резолюції з вимогами мітингувальників до влади, повідомили у прес-службі народного депутата, голови Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталії Королевської.

Головна вимога - ухвалення пакету законодавчих ініціатив "Народна реформа", розроблених за участю більш як 300 громадських організацій і профспілок з ініціативи депутата Королевської.

19 травня у Києві у Весняному марші протесту в рамках акції "Вперед" беруть участь представники міст: Луганськ, Алчевськ, Донецьк, Стаханов, Полтава, Лубни, Тернопіль, Вінниця, Львів, Одеса, Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Хмельницький, Запоріжжя, Сімферополь, Кіровоград, Харків, Біла Церква, Кременчук, Золотоноша, Київ і Київська область.

За протестувальниками в Маріїнському парку стежать "беркутівці" в десяти автобусах

Люди, які збираються на акцію "Вперед!", тримають у руках національні та білі прапори з написом "Вперед!". Також неподалік Маріїнського палацу встановлено сцену, біля якої кілька осіб б’ють у барабани та дудять у дудки.

У Маріїнському парку зосереджено чималу кількість працівників міліції. Зокрема, за будівлею Міністерства охорони здоров’я України припарковано понад 10 автобусів, в яких перебувають бійці спецпідрозділу "Беркут".

За даними столичної міліції, на сьогоднішню акцію протесту "Вперед!" до Києва потягами з різних регіонів прибуло близько 300 осіб. Як зазначили у столичному Главку міліції, здебільшого це люди із західних регіонів. Водночас у міліції зауважили, що інформацією про кількість прибулих людей автобусами поки що не володіють.

У свою чергу один з помічників народного депутата Наталії Королевської зазначив, що наразі фактів масового недопущення автобусів з учасниками акції з регіонів до Києва не зафіксовано, крім Чернігівської області, де працівники ДАІ тривалий час перевіряли документи у водія однієї з автоколон, яка рухалася до столиці.

За даними МВС, охорону громадського порядку під час акції "Вперед" забезпечуватимуть близько 700 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України. У міліції зазначили, що згідно з поданими заявками, очікується прибуття понад 13 тис осіб до центру Києва, які мають намір взяти участь в акції протесту.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 875 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ