Пт, 2024-04-19, 22:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 29 » Підприємці висунули владі новий ультиматум: вимагають оподатковувати виведення грошей до офшорів
18:32
Підприємці висунули владі новий ультиматум: вимагають оподатковувати виведення грошей до офшорів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
 

Підприємці вимагають скасувати угоду з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна. Про це вони заявили під час мітингу на Майдані Незалежності в Києві 29 листопада, повідомляє "Українська правда".

"Саме завдяки цій угоді, яку було укладено ще за часів УРСР, близько 20 мільярдів доларів щороку недоотримує державний бюджет України, а це майже 10% ВВП і майже половина всіх податкових надходжень за рік", - йдеться у повідомленні.

- Азаров погодився врахувати конструктивні пропозиції підприємців щодо Податкового кодексу
- Литвин не проти закрити кіпрський податковий рай

"Це гроші олігархічного капіталу та великого бізнесу, мабуть, доброї половини нардепів, що сидять у парламенті, які виводять їх на офшори. Згідно з даними Держкомстату, приблизно 90% всіх інвестицій українців за кордон - це Кіпр", - зазначили підприємці.

Також вони вимагають скоротити витратну частину державного бюджету.

"Кожна цивілізована країна, яка опинилася в скрутному економічному становищі, наприклад, та ж таки Греція, Іспанія, Англія й інші країни Європи, першочергово зменшують витратну частину бюджету. Вимагаємо скоротити на 20% заробітні плати народним депутатам", - йдеться у повідомленні.

"Середня зарплата нардепа - 17 тисяч 425 гривень, плюс депутат має право ще на 17 тисяч 425 гривень на місяць на відшкодування витрат, пов'язаних із виконанням своїх повноважень, плюс витрати на оздоровлення, авіа, утримання особистих помічників тощо", - зазначили підприємці.

Крім того, підприємці вимагають ухвалити закон про доступ до інформації.

"Ми, представники малого та середнього бізнесу, готові сплачувати справедливі податки та наповнювати державний бюджет. Але ми маємо бути впевненими, що наші податки будуть витрачені на підвищення пенсій пенсіонерам, підвищення зарплат вчителям, на якісну медицину", - зазначається у заяві.

"А не те, що за наші гроші Нацагентство з Євро-2012 робитиме собі ремонт за мільйон гривень, президент літатиме на найдорожчому ґвинтокрилі, а 60% "відкатів" з ремонту доріг осідатимуть у кишенях чиновників", - наголосили підприємці.

"Ми наповнюємо цей бюджет, ми маємо його контролювати. Закон про доступ до інформації дасть нам змогу спільно з громадськістю контролювати діяльність влади та, зокрема, витрачання державного бюджету", - йдеться у заяві.

Слід зазначити, що раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин попросив уряд невідкладно внести на розгляд Верховної Ради законопроект про скасування уникнення подвійного оподаткування з Республікою Кіпр. Таким чином він відповів на пропозицію фракції БЮТ щодо необхідності денонсації відповідної угоди.

У процесі обговорення цього питання перший заступник голови комітету ВР у закордонних справах Тарас Чорновіл повідомив, що відповідний документ внесено не від уряду, як того вимагає закон, а від депутата Юрія Кармазіна (НУ-НС), який не прийшов на засідання комітету, де розглядалося це питання. "Він (Кармазін) продемонстрував, що йому нецікавий цей документ. Тобто тільки політично він був внесений", - сказав Чорновіл.

Як повідомлялося, на Майдані Незалежності зібралися 10-12 тисяч підприємців, які протестують проти ухвалення Податкового кодексу. Про це повідомив прес-секретар Центрального штабу порятунку українського підприємництва Святослав Швецов.

При цьому він зазначив, що люди постійно підходять, і ближче до обіду кількість мітингувальників збільшиться.

Як повідомив представник Центрального штабу порятунку українського підприємництва Василь Заставнюк, паралельно подібні акції протесту відбуваються у Полтаві, Львові та Черкасах.

На сцені виступають підприємці з різних регіонів країни, а також організатори акції. Як повідомляє ІМК, люди на площі скандують: "Геть Тігіпка!" і гасла проти Податкового кодексу. Нагадаємо, Сергій Тігіпко - віце-прем'єр-міністр, один з розробників нового ПК.

26 листопада Литвин підписав і передав на підпис президентові Віктору Януковичу ухвалений парламентом Податковий кодекс.

22 листопада на Майдані Незалежності у Києві підприємці розпочали акцію протесту проти набуття чинності Податкового кодексу, схваленого Верховною Радою минулого тижня. Активісти вимагають від президента ветувати цей закон.

У п'ятницю, 26 листопада, їхні вимоги переросли в політичні: якщо раніше вони вимагали президентського вето кодексу, то тепер вони мають намір вимагати відставки президента та дострокового припинення повноважень Верховної Ради України нинішнього скликання.

Президент України Віктор Янукович і прем'єр-міністр Азаров у суботу, 27 листопада, прибули на Майдан Незалежності, де провели зустріч з підприємцями, що протестують проти ухвалення Податкового кодексу.

На Майдані Янукович заявив, що, найімовірніше, поверне Податковий кодекс у Верховну Раду зі своїми зауваженнями.

На понеділок, 29 листопада, акцію протесту підприємців проти Податкового кодексу закінчено. Про це зі сцени на Майдані Незалежності у Києві повідомив один з організаторів акції.

Водночас, за його словами, сцена на Майдані залишається й охочі мітингувальники теж можуть залишатися.

Інший промовець повідомив, що наступний збір учасників акції буде у четвер.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 990 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ