Чт, 2024-04-25, 18:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 12 » Підтримка електоратом "помаранчевих" випереджає "біло-блакитних" - опитування
20:46
Підтримка електоратом "помаранчевих" випереджає "біло-блакитних" - опитування
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Рейтинги президента України Віктора Януковича та Партії регіонів знижуються, хоча й залишаються найвищими. Такі дані містяться у висновку Київського міжнародного інституту соціології за підсумками соціологічного опитування, проведеного з 10 по 20 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з опитуванням, якби президентські вибори відбулися найближчої неділі, за В. Януковича проголосували б 14,6% опитаних, за лідерку ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко - 10,5%; лідера партії "Фронт змін" Арсенія Яценюка - 8,5%; лідера партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка - 4,1%; лідерів Комуністичної партії України Петра Симоненка та партії "Удар" Віталія Кличка - по 2,8%.

На парламентських виборах за Партію регіонів проголосували б 13,5% усіх опитаних (у лютому - 16,8%), за БЮТ - 10,9% (10,4%), партію "Фронт змін" - 7,7% (6,5%), партію "Сильна Україна" - 4,3% (3,3%), КПУ - 4,0% (3,3%), партію "Удар" - 3,1%, ВО "Свобода" - 2,6% (3,1%).

Решта партій набирають менше 1%.

Згідно з опитуванням, у парламентських виборах мають намір узяти участь 54% респондентів. Виходячи з цього, до парламенту за 4-відсоткового бар'єру можуть пройти сім партій: Партія регіонів, за яку проголосували б 24,8% опитаних, які візьмуть участь у виборах (у лютому - 31,9%), БЮТ - 20,1% (19,7%), партія "Фронт змін" - 14,1% (12,4%), партія "Сильна Україна" - 7,9% (6,3%), КПУ - 7,3% (6,3%), партія "Удар" - 5,7%, ВО "Свобода" - 4,7% (5,9%).

Загалом було опитано 2040 респондентів старше 18 років у всіх регіонах України.

КМІС констатує, що вперше за останній рік партії, які належать до "помаранчевого" ідеологічного напряму, сукупно здобувають більшу електоральну підтримку, ніж сили "біло-блакитної" спрямованості.

Як ми повідомляли, згідно з даними червневого опитування Київського міжнародного інституту соціології, лише 11,2% українців вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, 62,8% - що в неправильному, а 7,0% - що "не йдуть взагалі". Рік тому, у червні 2010 року, в правильності курсу країни були впевнені 38,2% українців.

Тимчасом дані опитування, проведеного до Дня Конституції соціологічною службою Центра Разумкова, засвідчують, що протягом року в Україні погіршився стан дотримання всіх основних громадянських прав і свобод. Наприклад, респонденти зазначили, що суттєво погіршилася ситуація з дотриманням соціальних та економічних прав - 72,5% респондентів, та дотриманням екологічних прав - 48,3% респондентів.

Щодо базових прав особистості, трохи більше половини респондентів (54,2%) вважають, що ситуація тут залишилася без змін, тоді як 35,3% вважають, що вона погіршилася, і лише 4,1% громадян зазначили, що відбулися зміни на краще.

А основним джерелом порушення прав та свобод в Україні 2011 року, згідно даних того ж опитування Центра Разумкова, громадяни визначили президента України. 20,5% опитаних вважають, що саме Віктор Янукович є джерелом порушення їхніх прав, кримінальні структури звинувачують 10,8%, уряд України - 9,8%, народних депутатів – 9,4%, міліцію – 9,0%.

На думку громадян, найбільше сприяють порушенню або унеможливлюють реалізацію їхніх прав та громадянських свобод народні депутати (47,9% опитаних), міліція (45,7%) та президент України (39,3%).




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 921 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ