Пт, 2024-03-29, 09:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 25 » Після Нового року експерти прогнозують зростання цін на автомобілі
13:46
Після Нового року експерти прогнозують зростання цін на автомобілі
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

У майбутньому році ціни на нові автомобілі можуть зрости на 10-17%. На цю ситуацію вплине відразу кілька рішень влади: так, з 6 грудня в Україні ввели додаткове мито 12,12% на імпорт нових авто з Узбекистану, але з 1 січня скасували імпортний збір на 5-10%. Та вже з 3 січня запрацює спецмито в 10-17% на ввезення свіжих машин з РФ. І, нарешті, згідно з Угодою про асоціацію, заборонять ввезення авто з ЄС, які не відповідають екостандартам Євро-5, пише "Сегодня".

Так, узбецькі легковики - точніше, авто, складені в цій країні (Nexia, Matiz, Damas, Daewoo Lacetti) - можуть подорожчати за рахунок мита і ПДВ на 14%. На 10% стануть дорожчими і європейські марки російського складання (Volkswagen, Nissan, Peugeot, Citroen, Kia, Hyundai, Renault). А от безпосередньо автобренди РФ (Chevrolet NIVA, АвтоВАЗ) підскочать у ціні на 15-17%. Правда, так значно авто не подорожчають: утримати ціни допоможе скасування імпортного збору в 5-10%.

"Це означає, що автодилери знизять ціни. Але тільки на 2-3%. Тобто, авто подорожчають у середньому на 10-15%", - пояснює гендиректор ВААІД Олег Назаренко.

А ось як будуть формуватися ціни на авто, що вже були у використанні, у зв'язку із забороною ввезення автомобілів з ЄС нижче екостандарта Євро-5, експертам важко прогнозувати.

"Екостандарт Євро-5 на легкові авто діє з 2009-го, тобто це впливає на модельний ряд 2010-го. Значить, іномарки старші 5 років в Україну ввозитися не будуть. Сумнівно, що це нововведення вплине на зростання цін на автомобілі б/в, оскільки на ціни впливає попит-пропозиція на ринку, а також курс долара. Тому взимку і навесні навряд чи варт очікувати різких змін ціни", - вважає аналітик RST.ua Микола Росліченко.

Експерти впевнені, що в 2016-му українці традиційно найактивніше купуватимуть бюджетні авто вартістю до 15 тис дол. європейського та азійського виробництва.

За підсумками 2015-го, в Україні буде продано до 50 тис нових авто, ввезених з-за кордону, порахували у ВААІД: цей сегмент авторинку просів у середньому на 56%.

"Покупка бюджетних авто, вартістю до 10-12 тис дол., а також елітних, що стартують від 35 тис дол. - впала на 30%. А середній сегмент машин (10-30 тис дол.) просів на 70%", - каже Олег Назаренко.

За його словами, українці не готові зараз ризикувати: "Забезпечені люди як і раніше активно цікавляться машинами. Ті, хто купує недорогі машини, як і раніше, розраховують лише на свої фінможливості. А ось середньоцінові легковики українці купували здебільшого в кредит, а зараз ризикувати не готові".

Замість нових українці все активніше купують старі авто: ринок б/в у 2015-му зріс на 10-20%, і може досягти 500-700 тис. угод.

"Люди активніше купують б/в автомобілі не тільки на авторинках чи через газети, а й на інтернет-майданчиках. Це підтверджують цифри: на добу по Україні може бути зафіксовано близько 1,5 тис. операцій, або близько 35-45 тис. на місяць", - уточнює Микола Росліченко.

Раніше повідомлялося, що українці в листопаді придбали 5 тисяч 144 нових легкових автомобілів, що на 8% менше за жовтневий показник і на 24% менше, ніж у листопаді 2014 року. Найкраще в листопаді продавалися автомобілі японської марки Toyota - 545 штук. Отже, у порівнянні з попереднім місяцем продажі Toyota збільшилися на 5%, а до листопадових продажів минулого року їй не вистачило 35%.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 744 | Додав: adminA | Теги: експерти, автомобілі, зростання цін, Новий рік
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ