Пт, 2024-03-29, 00:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 26 » Польща взяла на себе провину за загибель Качиньського
17:32
Польща взяла на себе провину за загибель Качиньського
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Автори польської урядової доповіді про причини авіакатастрофи Ту-154М під Смоленськом покладають основну провину за катастрофу на польську сторону, повідомили "Московские новости" з посиланням на польські видання Newsweek Polska і Fakt.

Доповідь комісії під керівництвом глави польського МВС Єжи Міллера передали польському прем'єрові Дональду Туску наприкінці червня. Тоді ж Туск віддав доповідь перекладачам (на російську і англійську мови). За словами польського прем'єра, Польща оприлюднить ключові тези доповіді не пізніше 29 липня, навіть якщо перекладачі не завершать роботу до цього часу.

Втім, як заявив Єжи Міллер в інтерв'ю Newsweek Polska, в доповіді немає жодного імені, а тільки аналіз фактів, оскільки конкретну провину повинна встановити прокуратура.

У виданні Fakt повідомляється, що комісія під керівництвом Міллера склала список з 150 осіб, відповідальних за катастрофу, але ці імена не потраплять в звіт, список складений тільки для внутрішнього користування у відповідних органах.

Нагадаємо, Міждержавний авіаційний комітет 12 січня 2011 року оприлюднив остаточний звіт про результати технічного розслідування, згідно з яким безпосередньою причиною катастрофи визнали рішення екіпажу не йти на запасний аеродром, а системними причинами - вади в забезпеченні польоту і підготовці екіпажу.

Зазначимо, 12 січня було оприлюднено остаточний звіт з розслідування авіаційної події, підготовлений Міждержавним авіаційним комітетом. МАК дійшов висновку, що головною причиною падіння літака став людський фактор - помилки екіпажу і тиск на нього з боку високопоставлених осіб. Водночас МАК не встановив вини диспетчерів у трагедії, дії яких, на думку польських експертів, також були однією з причин катастрофи.

У свою чергу, президент Польщі тоді заявив, що розслідування авіакатастрофи було проведено з помилками. Він також вважає правильною позицію польського уряду, який планує домагатися від російської влади врахувати зауваження польських експертів та затвердити спільний звіт про причини Смоленської авіакатастрофи.

Натомість лідер найпопулярнішої польської опозиційної партії "Право та справедливість" та рідний брат загиблого у Смоленській авіакатастрофі глави польської держави Качиньського Ярослав Качиньський вважає оприлюднений у Москві рапорт про причини трагедії "знущанням над Польщею".

У Польщі також висловили намір написати власну доповідь щодо Смоленської авіакатастрофи, якщо Міждержавний авіаційний комітет не внесе у доповідь передані раніше зауваження польської сторони.

Адже ряд експертів вважає, що справжньою причиною трагедії могли бути неточні дані, передані екіпажу диспетчером Смоленського аеродрому.

Водночас, після звіту МАК, польський прем'єр-міністр Дональд Туск закликав не перетворювати обговорення результатів розслідування катастрофи літака президента Польщі Качиньського на інструмент політичної боротьби і ще раз повторив намір поліпшити відносини з Росією.

Літак Ту-154 польського президента Леха Качиньського розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом. Загинули 96 людей - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу, серед загиблих сам президент, його дружина і частина керівництва країни. Розслідування авіакатастрофи проводилося технічною комісією МАК.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 874 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ