Ср, 2024-04-24, 17:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 30 » Польща зацікавлена у безвізовому режимі для України з країнами ЄС
20:48
Польща зацікавлена у безвізовому режимі для України з країнами ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Польща зацікавлена у введенні для України безвізового режиму з країнами-членами Європейського Союзу і схвалює підписання відповідного плану дій, заявив голова сенату Польщі Богдан Борусевич.

На зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином у Києві у вівторок Борусевич також заявив про готовність польських парламентарів поділитися досвідом євроінтеграції, зазначивши, що в Польщі представники і правлячої коаліції, і опозиції вважають співпрацю з Україною ключовим питанням, повідомила прес-служба парламенту України.

- Україна останнім часом успішніше проводить переговори з ЄС

У свою чергу Литвин зазначив, що "європейський вектор не викликає суперечок серед політиків і позитивно сприймається в українському суспільстві".

Спікер українського парламенту назвав 2011 рік "визначальним, критично відповідальним і водночас сприятливим для України у плані визначеності стосунків з Євросоюзом", враховуючи головування Угорщини в першому півріччі наступного року, а Польщі - в другому півріччі.

"Обидві країни добре нас розуміють", - пояснив Литвин, висловивши сподівання, що під час польського головування Україна підпише з ЄС угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі.

Сторони також обговорили розвиток співпраці в гуманітарній сфері. Литвин і Борусевич висловилися за прискорення підписання Угоди про заснування українсько-польського Європейського східного університету.

Крім того, сторони висловили спільну ініціативу щодо вшанування пам'яті "праведників світу", особливо у прикордонних регіонах, де у роки Великої Вітчизняної війни був активний рух за взаємний порятунок українців і поляків.

Україна останнім часом успішніше проводить переговори з ЄС

Маршалок сенату Польщі (голова верхньої палати парламенту) Богдан Борусевич вважає, що Україна останнім часом успішніше проводить переговори з Євросоюзом із ключових для неї питань і допускає можливість укладення угоди про асоціацію у другій половині 2011 року під час головування Польщі в Євросоюзі.

"Маршалок висловив думку, що Україна почала ефективніше і успішніше вести переговори з Євросоюзом", – повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі українського прем'єра, посилаючись на результати зустрічі Миколи Азарова і Борусевича в Києві у вівторок.

"У нас, у поляків, є таке прислів'я - допоможи собі сам і пан Бог тобі допоможе. Очевидно, що ви вже собі допомогли і це видно з поліпшення відносин України в переговорах з Євросоюзом. Ви їх ведете дуже успішно і Польща завжди підтримуватиме Україну на цьому шляху", - процитували у прес-службі слова Борусевича.

При цьому, за даними прес-служби, Борусевич наголосив, що у 2011 році для України складаються унікальні можливості, коли в першій половині цього року головуватиме в Євросоюзі Угорщина, а в другій Польща, і обидві країни симпатизують Україні.

"Він також висловив побажання, щоб угоду про асоціацію було укладено в період головування Польщі", - додали в прес-службі.

22 листопада саміт Україна-ЄС схвалив План дій зі скасування візового режиму. Про це оголосив президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей у своїй заяві за результатами проведення саміту Україна-ЄС, який відбувся сьогодні у Брюсселі.

Раніше повідомлялось, що ЕС сподівається, що угоду про асоціацію підпишуть у 2011 році, але бажає бачити в Україні більше демократії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1028 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ