Чт, 2024-04-25, 21:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 8 » Полторак представив в штаб-квартирі НАТО план реформ ЗСУ
19:57
Полторак представив в штаб-квартирі НАТО план реформ ЗСУ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр оборони України Степан Полторак представив у штаб-квартирі НАТО проект Стратегічного оборонного бюлетеня України, що передбачає реформування Міністерства оборони до кінця 2018 року, а Збройних сил України - до кінця 2020 року. Про це Полторак повідомив в коментарі журналістам у Брюсселі після засідання Комісії Україна-НАТО, передає УНІАН.

НАТО продовжуватиме надавати підтримку Україні у реформуванні та посиленні її Збройних сил
Новостворені Сили спецоперацій будуть готові до кінця року виконувати поставлені завдання - Полторак

Як відомо, Стратегічний оборонний бюлетень буде основою для Державної програми формування ЗСУ на середньострокову перспективу.

"Я довів наш план реформування, який був підготовлений разом з радниками Альянсу з використанням досвіду наших українських експертів. Ми довели, що реформування ЗСУ буде здійснене протягом п`яти років. До кінця 2018 року - Міністерство оборони, до кінця 2020 року - Збройні сили України. Ми також довели основні принципи, на яких будуть побудовані нові ЗСУ", - сказав Полторак.

Міністр пояснив, що на реформування Генштабу ЗСУ необхідно більше часу, ніж на Міноборони, через більший обсяг "роботи, заходів та ресурсів".

Полторак також поінформував про основі принципи реформування, які закладені в оборонному бюлетені. "Це - створення системи керівництва ЗСУ, яка побудована на новому розподілі завдань, функцій, повноважень і звітності. Тобто, це зовсім інші підходи, ніж ті, які існують зараз, і в основу цієї системи керівництва закладений передовий досвід країн Альянсу", - зазначив він.

Другим принципом міністр назвав демократичний цивільний контроль. "Третє - це уникнення дублювання функцій між Міноборони та Генштабом. Наступне - це розподіл повноважень щодо формування оборонної політики та її реалізації. Наступне - це делегування повноважень до нижчих рівнів управління системи ЗСУ, підвищення відповідальності посадових осіб за прийняті рішення", - сказав Полторак.

Ще одним принципом він вказав розмежування функцій між Міноборони та Генштабом в питанні формування, оснащення, підготовки та розвитку ЗСУ. "Крім того, важливу роль буде відігравати удосконалення системи оборонного планування та управління оборонними ресурсами, набуття ЗСУ необхідних оперативних спроможностей, зокрема, запровадження спільної підготовки військ за стандартами НАТО, досягнення необхідних спроможностей Силами спеціальних операцій, оптимізація номенклатури озброєння та військової техніки і перехід на стандарти НАТО", - деталізував глава оборонного відомства.

Крім того, планується розвинути систему військово розвідки, реформувати систему медичного забезпечення, створити військову поліцію. "Четвертий і один з основних принципів - це створення оновленої системи логістичного забезпечення. Для цього передбачається створення системи управління логістичного забезпечення на основі доктрин, які існують в країнах НАТО", - додав Полторак.

Також, за його словами, серед напрямків реформування - створення сучасної системи кадрового менеджменту. "Ми вже почали це робити, і вже є резерв з офіцерів-контрактників, які брали участь в зоні АТО - цей резерв складає дві тисячі осіб, яких ми просуваємо на вищі посади", - наголосив міністр.

Крім того, з врахуванням досвіду АТО буде реформована військова освіта та наука. "У нас є дорожня карта, розписана по роках, що ми маємо зробити в процентному відношенні, які органи управління мають бути реформовані і якої мети ми маємо досягти в 2020 році", - констатував Полторак.

Торкаючись реформи Міноборони, він зауважив, що має бути реалізований "принцип громадянського контролю над ЗСУ". "Міністр оборони - цивільна особа, вдосконалена нормативно-правова база з питань забезпечення безпеки та оборони держави, досягнутий чіткий розподіл функцій та завдань шляхом вдосконалення структури та чисельності центрального апарату, чітко відомо, хто і чим має займатися", - пояснив міністр.

Щодо реформування Генштабу, то, за словами Полторака, планується здійснити перехід до стандартів НАТО в організації планування та управління військами. "Крім того, ми плануємо отримати структуру, яка буде максимально наближена до структур штабів країн НАТО, посилити персональну відповідальність посадових осіб за рішення, які приймаються Генштабом, створити ефективну систему логістичного, матеріально-технічного забезпечення, а також вивільнити ЗСУ від виконання невластивих функцій для них", - зазначив він.

Полторак стверджує, що "по всім позиціям, по яким я поінформував членів Альянсу, вони висловили своє задоволення нашому баченню проведення реформ та висловили підтримку запланованому".

НАТО продовжуватиме надавати підтримку Україні у реформуванні та посиленні її Збройних сил

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі з міністром оборони України Степаном Полтораком в Брюсселі підтвердив, що Альянс продовжуватиме надавати всебічну підтримку Україні у реформуванні її оборонної сфери та посиленні спроможності її Збройних сил. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

"Столтенберг зазначив, що НАТО займає принципову позицію щодо забезпечення суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. Альянс збільшує взаємодію з Україною, у тому числі, із надання їй допомоги в рамках існуючих та перспективних проектів та ініціатив співробітництва. Це стосується, зокрема, як їх кількості, так і якості", - вказується у повідомленні прес-служби Міноборони.

Як повідомили у відомстві, Столтенберг провів зустріч з Полтораком перед початком засідання комісії Україна – НАТО на рівні глав постійних представництв у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

В повідомленні відзначається, що співробітництво України та НАТО буде підтримуватись в тому числі за допомогою трастових фондів та дорадчої допомоги радників Альянсу в Україні.

Пресс-служба також повідомила, що представники Альянсу наголосили на необхідності продовження активного пошуку практичних кроків для стабілізації безпекової ситуації в Україні. "Виступаючими було засуджено триваючу агресію Росії та вчергове закликано її сприяти стабілізації ситуації. Українську сторону також було поінформовано про заходи практичної допомоги, що додатково буде надана Україні", - йдеться у повідомленні.

За підсумками засідання Комісії сторони уточнили план спільних дій на період, що залишається до Варшавського саміту Альянсу, який відбудеться у липні поточного року.

Новостворені Сили спецоперацій будуть готові до кінця року виконувати поставлені завдання - Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак стверджує, що Сили спеціальних операцій, які створюються у складі Збройних сил України, будуть здатні виконувати поставлені завдання вже до кінця цього року.

"В минулому році ми створили керівництво Силами спеціальних операцій. В цьому році Сили спеціальних операцій отримають бойові спроможності - тобто, вони пройдуть курс підготовки, навчання і будуть готові до кінця року виконувати задачі за призначенням", - сказав Полторак.

Міністр не уточнив характер завдань та чисельність Сил спецоперацій.

"Які завдання вони будуть виконувати? Назва - Сили спеціальних операцій. Вони виконають спеціальні завдання. Чисельність? Необхідна для виконання спецзавдань", - сказав він.

За словами Полторака, у цьому питанні ЗСУ отримують від НАТО дорадчу допомогу та через трастові фонди - матеріальну.

Раніше міністри оборони країн-членів НАТО на засіданні в Брюсселі домовилися про розширення військової присутності сил Альянсу в країнах Східної Європи. Зокрема, британські війська, поряд з іншими силами НАТО, можуть бути розгорнуті в Східній Європі на кордоні з Росією в рамках плану запобігання вторгнення Москви.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: план реформ ЗСУ, штаб-квартира НАТО, полторак
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ