Чт, 2024-04-25, 18:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 4 » Порошенко підписав закон, який дає старт приватизації
18:02
Порошенко підписав закон, який дає старт приватизації
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процесу приватизації", ухвалений Верховною Радою 16 лютого цього року.

Про це у п'ятницю, 4 березня, повідомили у прес-службі голови держави.

Документом №1005-VІІІ вдосконалюються положення закону "Про приватизацію державного майна" задля досягнення прозорості та відкритості приватизаційного процесу, посилення захисту національних інтересів у процесі реформування відносин власності.

Зокрема, забороняється участь у приватизації юридичним та фізичним особам, які зареєстровані в державах, що визнані Верховною Радою України державою-агресором або щодо яких застосовано санкції відповідно до законодавства, та юридичним особам, власниками яких є резиденти держави-агресора.

Також передбачається можливість залучення за рішенням уряду до підготовки до приватизації та продажу стратегічних підприємств радників у порядку, встановленому Кабінетом міністрів України, що сприятиме проведенню приватизаційних процедур відповідно до міжнародних стандартів.

Також із закону "Про приватизацію державного майна" вилучаються норми стосовно обов’язкового пропонування для продажу на фондових біржах пакета акцій акціонерних товариств розміром 5-10 відсотків статутного капіталу до проведення конкурсу. Це дасть змогу запобігти дробленню пакетів акцій та пришвидшить процес приватизації.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. За його реалізацію відповідає Фонд державного майна України.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект, необхідний для старту приватизації. "За" законопроект №2319а-д, автором якого є нардеп від "Народного Фронту" Андрій Іванчук, проголосувало 252 народних депутати. Згідно із пояснювальною запискою, ухвалення закону дасть змогу захистити національні інтереси у процесі реформування відносин власності, удосконалити механізми та процедури приватизації, підвищить економічну ефективність продажу об’єктів та надходження до державного бюджету.

Як повідомлялося, підтримка Радою правок до закону про приватизацію дозволить виставити ОПЗ (Одеського припортового заводу) на продаж у квітні.

Раніше, 28 січня, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект, необхідний для старту приватизації.

Під час форуму в Давосі, міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив, що Одеський припортовий завод стане першим підприємством, яке буде продано іноземним інвесторам.

За пропозиціями уповноважених органів управління в перелік державного майна, що підлягає приватизації, було внесено 342 об'єкти.

Нагадаємо, 9 жовтня Кабмін продовжив на 2016 рік дію базової постанови про проведення приватизації в 2015 році, оскільки уповноважені органи управління держмайном не передали всіх активів до ФДМУ.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 771 | Додав: adminA | Теги: старт приватизації, підпис, закон, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ