Сб, 2024-04-27, 02:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 16 » Порошенко в Брюсселі: українці кров'ю заслужили безвізовий режим
22:39
Порошенко в Брюсселі: українці кров'ю заслужили безвізовий режим
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко сподівається на схвалення лібералізації візового режиму з Україною, незважаючи на спекуляції на темі масової міграції в ЄС.

Як передає УНІАН, про це він повідомив на спільній прес-конференції з президентом Європейської Ради Дональдом Туском та президентом Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером у середу 16 грудня у Брюсселі.

За його словами Україна зробила значний прогрес в боротьбі з корупцією. Порошенко впевнений, що Україна продемонструвала прогрес щодо виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

"Я впевнений, що країни ЄС схвалять лібералізацію візового режиму, навіть враховуючи спекуляції на темі масової міграції в ЄС", - заявив президент.

Порошенко наголосив, що українці не тільки своїми діями, але й кров’ю заслужили безвізовий режим з Європейським Союзом.

"Українці - відповідальна нація, яка заслужила на безвізовий режим не тільки своїми діями, але й кров’ю заради європейської інтеграції", - заявив Порошенка.

Як повідомлялося, у Європейській комісії обіцяють до кінця поточного року оприлюднити доповідь про виконання Україною Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що Україна після виконання всіх вимог може отримати безвізовий режим з ЄС наприкінці літа чи на початку осені 2016 року.

Порошенко привіз до Брюсселя нові докази невиконання Росією Мінських домовленостей та кілька ідей для встановлення миру в Україні

Президент України Петро Порошенко заявляє, що привіз на міні-саміт до Брюсселя нові докази невиконання Росією Мінських домовленостей: це і постачання зброї, і відправлення військ на територію України.

Про це він повідомив на спільній прес-конференції з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером сьогодні у Брюсселі.

"Щодо дискусії між членами ЄС про продовження санкцій проти Росії, я привіз ще більше доказів невиконання Росією Мінських домовленостей, це і постачання зброї, і відправлення військ на територію України", - зазначив він.

Також Порошенко заявив, що на міні-саміті в Брюсселі запропонує кілька ідей для встановлення миру в Україні.

"Всі розуміють, що економічні санкції мають безпосередній вплив на виконання Мінських домовленостей", - додав Порошенко.

"У мене є кілька ідей, щодо встановлення миру на території України, які треба обговорити", - заявив Порошенко.

Так, президент України очікує продовження санкцій проти Росії, оскільки це єдиний інструмент, який мотивує її виконувати Мінські домовленості.

"Найближчим часом ЄС ухвалить політичне рішення про продовження економічних санкцій проти Росії, і я впевнений, що це відбудеться до кінця тижня. Це дуже важливо, тому що це єдиний і унікальний інструмент, який мотивує Росію виконувати Мінські домовленості", - заявив Порошенко.

Як вже повідомлялося, після того, як з 1 вересня в окремих районах Донецької та Луганської області встановився режим фактично повного припинення вогню, Кремль намагається всіляко дистанціюватися від підтримки проросійських терористичних організації. Нові керівники незаконних збройних формувань ("автономісти", що усунули жорстко проросійських "федералістів") демонструють готовність до діалогу з центральною українською владою, зокрема, шляхом "перенесення" скасовано проведення фейкових "місцевих виборів". Водночас РФ досі не розпочала виведення з тимчасово окупованих територій своїх військ та найманців, не припиняє підтримку формувань бойовиків, а також не демонструє готовності повернути під контроль України лінію державного кордону на перетині меж Луганської (Україна) та Ростовської (Росія) областей.

В свою чергу Володимир Путін припинення артобстрілів українських позицій та мирних населених пунктів вважає "програмою максимум" й надалі жодних наступних положень Мінських мирних домовленостей не виконує, заявляючи, що немає на те жодних підстав, оскільки Київ, мовляв, не йде йому назустріч стосовно усних вимог РФ: федералізація державного устрою України, надання проросійським терористичним угрупованням "ДНР" й "ЛНР" закріпленого у Конституції України статусу по аналогії з Автономною Республікою Крим й тому подібні вимоги, які українська сторона називає абсурдними й такими, що загрожують українській державності.

Довідка. Як санкції, котрі запроваджено проти режиму Путіна, залежать від повернення Україні її територій

Як вже неодноразово попереджала Путіна світова спільнота, санкції буде продовжено доти, доки російські війська лишатимуться на території окремих районів Донецької та Луганської областей, й доки тимчасово окупований півострів Крим не буде повернуто під юрисдикцію України. У випадку проведення фейкових "місцевих виборів" чи "референдумів" на Донбасі, або ж відновлення росіянами бойових дій, санкції буде значно посилено. Стосовно прикордонних територій Донецької й Луганської областей, то РФ має вивести звідти свої війська до кінця нинішнього 2015 року, інакше - додаткові санкції.

Окрім вищого військово-політичного керівництва Росії, а також державних компаній цієї країни, міжнародні санкції поширюються на путінських колаборантів: як у Криму, так і на Донбасі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: брюссель, українці, кров'ю, безвізовий режим, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ