Ср, 2024-04-24, 03:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 6 » Пожежна тривога: Янукович забороняє салюти, скликає міліцію та лісників
19:26
Пожежна тривога: Янукович забороняє салюти, скликає міліцію та лісників
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Президент Янукович повернувся до Києва з Криму та ухвалив рішення про заборону проведення феєрверків на території держави. Про це повідомила заступник глави Адміністрації президента України Ганна Герман.
Вона також поінформувала, що зараз глава держави проводить робочу зустріч з міністром внутрішніх справ Анатолієм Могильовим, передає УНІАН.

Крім того, зазначила Герман, Янукович своїм рішенням заборонив використання феєрверків на території України.

"Президент також рекомендував організаційному комітету з підготовки до відзначення 19-ї річниці незалежності України виключити із програми святкування проведення феєрверків у зв’язку зі складною ситуацією пожежної небезпеки", - сказала Герман.

Як повідомлялося, президент України ухвалив рішення перервати відпустку і вилетіти до Києва для того, щоб контролювати ситуацію у зв'язку із загрозою можливих виникнень пожеж. В п'ятницю президент України планує провести в Києві ряд зустрічей.

Також Янукович пiдписав указ про рiшення Ради нацiональної безпеки i оборони вiд 5 серпня "Про невiдкладнi заходи щодо запобiгання пожежнiй небезпецi в Українi". Про це повiдомили в Адмiнiстрацiї президента в п'ятницю.

Згiдно з указом та вiдповiдно до статтi 107 Конституцiї України, президент ухвалив ввести рiшення РНБО в дiю, а контроль за його виконанням покласти на першого вiце-прем'єр-мiнiстра Андрiя Клюєва та секретаря РНБО Раїсу Богатирьову.

У Дніпропетровську запроваджено особливий режим протипожежного контролю

Мер Дніпропетровська Іван Куличенко віддав розпорядження про введення в місті особливого режиму протипожежного контролю.

"У майбутні вихідні городяни виїдуть на відпочинок у приміські зони. У зв'язку з цим прошу всі служби ввести особливий режим протипожежного контролю", - заявив мер на надзвичайній нараді з керівниками служб і відомств міста в п'ятницю.

"Від сьогодні вводиться особливий режим. До 15.00 в усіх районах мають бути створені надзвичайні штаби. Міський штаб вже створено. Особисто я тримаю на контролі всі питання, пов'язані з організацією роботи", - наголосив Куличенко, передає "Інтерфакс-Україна".

У міській і районних радах з 6 серпня встановлюється цілодобове чергування відповідальних осіб. "З 8 ранку і до 8 ранку наступного дня черговий повинен мати можливість протягом 10-15 хвилин вжити всіх необхідних заходів. Ніхто у відпустку не йде, поки не зникне небезпека", - заявив Куличенко.

Також мер звернувся із вимогою посилити контроль за місцями несанкціонованого викиду найнебезпечніших відходів і призначити відповідальних за виконання цієї роботи. Куличенко наголосив, що на під'їздах до лісових зон чергуватимуть спеціальні пости МНС і ДАІ, встановлять знаки заборони та шлагбауми.

За його словами, у повній готовності перебуває техніка пожежна техніка, забезпечується резерв пального.

Керівникам медичних установ мер доручив перевірити і у разі необхідності закупити медикаменти, організувати цілодобове чергування лікарів необхідних спеціальностей.

Також стало відомо, що слiдчi прокуратури Днiпропетровської областi затримали директора Новомосковського вiйськового лiсгоспу Анатолiя Мiцкана. Про це повiдомили в прес-службi прокуратури Днiпропетровської областi в п'ятницю. Там додали, що Мiцкана затримали вiдповiдно до статтi 115 Кримiнально-процесуального кодексу України.

Як повiдомив ранiше агентству Мiцкан, пожежею у Новомосковському вiйськовому лiсгоспi пошкоджено понад 1300 га лiсового масиву. Iз них 250 га знищено верховою пожежею, 1050 га – швидкою низовою та стiйкою низовою пожежею. За його словами, про це вiн поiнформував секретарiат Кабiнету Мiнiстрiв України.

Водночас у п'ятницю на спiльному засiданнi штабу та комiсiї з техногенно-екологiчної безпеки Днiпропетровської областi в. о. глави МНС Михайло Болотських повiдомив про те, що у Новомосковському вiйськовому лiсгоспi, за попереднiми даними, знищенi лише 400 га.

Мiцкан також неодноразово заявляв про те, що цього року цiлком було вiдсутнє державне фiнансування на роботи з протипожежної безпеки. За словами родичiв Мiцкана, його затримання – "це нiщо iнше, як чинення тиску з боку силових структур через розбiжностi в кiлькостi знищених пожежами площ".

За тиждень на Луганщині зафіксовано 275 пожеж різного характеру

За останній тиждень на території Луганської області виникло 275 пожеж різного характеру, повідомив голова облдержадміністрації Валерій Голенко.

"У цих екстремальних умовах наша основна мета - не допустити, щоб ситуація набрала масштабів надзвичайної", - наводить вислів Голенка прес-служба Луганської обладміністрації.

Для попередження виникнення лісових пожеж в пожежонебезпечний період мобільні групи працівників правоохоронних і природоохоронних органів здійснюватимуть жорсткий контроль, проведуть оперативні рейди з дотримання вимог правил пожежної безпеки в регіоні, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Луганська область відправила рятувальників допомагати російським колегам. 5 серпня Луганський загін у складі 27 осіб особового складу перетнув кордон, де їх зустріли колеги з МНС Росії.

Луганський загін допомагає гасити пожежі у Воронезькій області.

На Дніпрі біля Кременчука знову масово гине риба

На Дніпрі поблизу Кременчука на Полтавщині розпочалася друга хвиля масового мору риби, повідомив начальник відділу екології міськвиконкому Геннадій Демьохін журналістам у п'ятницю.

За його даними, загибель риби пов'язана з високою температурою і процесом відмирання синьо-зелених водоростей.

"Загинула тюлька і деякі види риб. Риба, яка вижила, піднімається з дна до берега, тому що їй бракує кисню", - сказав Демьохін.

"Ми їздили на острови, там руку простягаєш у воду, й риба відразу забирається на неї. А раки вилізли на берег і сидять у затінку під деревами", - додав він.

Демьохін зазначив, що ще однією причиною загибелі риби є те, що піднімаються донні осади, які за звичайної температури перебувають у нерозчинному стані.

"На міському рівні з цією проблемою впоратися годі, тому міськвиконком надіслав листа до Комітету водного господарства України з проханням збільшити частоту й обсяг пропуску води через дамбу, що має значно поліпшити ситуацію. Його було направлено в середині минулого тижня, відповідь досі не надійшла", - зазначив еколог.

Мерія Кременчука має намір ухвалити відповідне звернення до керівництва країни на сесії міськради.

Як повідомлялося, наприкінці липня в Кременчуцькому водосховищі від Черкас до с. Деріївка (Онуфріївський район Кіровоградської області) зафіксовано масове вимирання риби. За даними санстанції, це пов'язано з браком кисню та перевищенням вмісту марганцю у воді.

Хортицю врятували від вогню

У Запоріжжі горіли півтора гектари заповідної території острова Хортиця, однак поширенню вогню вдалося запобігти.

Сухостій спалахнув у декількох сотнях метрів від хвойного лісу. Вогонь швидко просувався до дерев, загрожуючи великою пожежею у заповідній зоні острова.

Пожежні патрулі ГУ МНС у Запорізькій області, встановлені на Хортиці на час аномальної спеки, оперативно приступили до боротьби з вогнем.

Рятувальникам вдалося локалізувати полум'я, а потім і загасити пожежу.

Голова Iвано-Франкiвської областi доручив вiдкликати з вiдпустки всiх лiсiвникiв

Голова Iвано-Франкiвської облдержадмiнiстрацiї Михайло Вишиванюк доручив обласному управлiнню лiсового господарства вiдкликати з вiдпустки всiх лiсiвникiв.

"Усi лiсники, хто у вiдпустках, завтра щоб були на роботi", - сказав вiн на колегiї Iвано-Франкiвської облдержадмiнiстрацiї в п'ятницю.

Голова областi запропонував визнати незадовiльною роботу обласного управлiння лiсового господарства "з виконання постанови Кабiнету Мiнiстрiв щодо дотримання протипожежних заходiв".

Вишиванюк також доручив головам райдержадмiнiстрацiй визначитися з доцiльнiстю перебування на посадах керiвникiв держлiсгоспiв, якi дiють на їх територiї.

"Ми ще подумаємо i про самого начальника обласного управлiння", - погрозив голова областi.

Як повiдомив у своєму виступi на колегiї начальник Головного управлiння МНС Володимир Чернецький, лiсокористувачi Iвано-Франкiвської областi не дотримуються правил пожежної безпеки в лiсах. Зокрема, вони не мають жодного пожежного автомобiля, у них недостатня кiлькiсть мотопомп, не закуповують вогнегасники, не створюють запаси паливно-мастильних матерiалiв.

Держлiсгоспи областi, продовжив Чернецький, проводять недостатню роботу зi створення пiд'їздiв до природних водоймищ, не здiйснюють будiвництва пожежних водоймищ.

За даними МНС, нинi лiсокористувачi областi мають лише 12 пожежних водоймищ, бiльшiсть з яких потребує заповнення водою, облаштування пiд'їзних шляхiв i майданчикiв для огорожi води.

У держлiсгоспах i лiсництвах областi експлуатують 16 мотопомп, а необхiдно бiльше нiж 100.

В Iвано-Франкiвськiй областi загальна площа земель лiсового фонду постiйного користування становить 626 тис га.

Також повідомляється, що Івано-Франківській області з кожною туристичною групою проводитимуть інструктажі з дотримання правил протипожежної безпеки під час проходження туристичного маршруту.

"На свої колегії з районів і міст запросити керівників туристичних фірм і перед кожним виходом туристичної групи за зазначеним маршрутом обов'язково проводити інструктажі з протипожежної безпеки. Обов'язково!", - сказав у п'ятницю на колегії Івано-Франківської обласної державної адміністрації губернатор Вишиванюк, звертаючись до керівників райдержадміністрацій і мерів міст обласного значення.

Голова області вважає, що відповідні інструктажі з туристичними групами мають обов'язково проводити і "пожежні інспектори".

"У Карпатах наразі відпочивають великі групи туристів ... Ми не закриємо зараз наші готелі і не закриємо необмежений в'їзд туристів до Карпат. Це нереально. Хоча нам рекомендують заборонити відвідування наших лісів", - сказав Вишиванюк.

Він вважає, що потрібно заборонити масові відвідини і "проведення гулянок" у лісах, а також поставити шлагбауми на дорогах для обмеження в'їзду транспортних засобів.

"Туристичний маршрут - це туристичний маршрут. Але з кожною туристичною групою необхідно провести інструктаж із протипожежної безпеки", - ще раз наголосив голова області.

На Днiпропетровщинi дiють палiї

Мiнiстр внутрiшнiх справ України Могильов заявляє, що є пiдстави вважати, що пiдпали в Днiпропетровськiй областi здiйснюють навмисно, оскiльки осередки загоряння виникають в одному певному мiсцi.

Як повiдомляє прес-служба президента України, про це Могильов заявив на зустрiчi з Януковичем у п'ятницю.

"Ми задiяли там 300 вiйськовослужбовцiв внутрiшнiх вiйськ. Вони разом iз працiвниками лiсництва ретельно обстежують територiю для виявлення осiб, якi можуть бути до цього причетнi", - повiдомив глава МВС, додавши, що "уся необхiдна робота проводиться в потрiбному обсязi".

Могильов доповiв президентовi, що ДАI отримало жорстке доручення стосовно припинення допуску в лiсовi масиви на вiдпочинок людей. Також проводиться роз'яснювальна робота з громадянами, що проживають поблизу лiсiв.

"Окрiм Днiпропетровщини, ситуацiю ми поки що утримуємо", - запевнив мiнiстр. Вiн нагадав, що напередоднi виникла невелика пожежа в Криму, але її також лiквiдували "буквально вiдразу".

Мiнiстр також повiдомив президента, що ДАI проводить роз'яснювальну роботу серед водiїв, адже часто причиною пожеж стають недопалки, якi викидають iз вiкон авто.

Як повiдомлялося ранiше, останнi два днi в Днiпропетровськiй областi гасили лiсовi пожежi, що охопили значнi площi в Новомосковському районi та бiля Павлограду.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1289 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ