Пт, 2024-04-26, 10:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 17 » Президент України вперше в історії відвідав Штаб НАТО в Європі
17:29
Президент України вперше в історії відвідав Штаб НАТО в Європі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко назвав співпрацю з НАТО одним з першочергових питань для зміцнення оборони України. Як повідомили у прес-службі глави держави, про це він заявив сьогодні, 17 грудня, під час відвідування у рамках візиту до Бельгії Штабу верховного головнокомандувача Об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі та Штаб сил спеціальних операцій НАТО.

Це перший в історії візит президента України до Штабу верховного головнокомандувача Об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі та Штабу сил спеціальних операцій НАТО.

Глава Української держави провів зустріч з командувачем Збройними силами США в Європі, верховним головнокомандувачем Об`єднаних Збройних Сил НАТО в Європі, генералом Філіпом Брідлавом за участю начальника Генерального штабу ЗСУ генерала армії Віктора Муженка, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, інших представників українського уряду та представників Штабу верховного головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі.

Президент відзначив винятково важливе значення співпраці з США та НАТО для посилення оборонних спроможностей України, необхідних для ефективної протидії російській агресії, що триває, та гібридним викликам.

"Для України співпраця з НАТО – це одне з першочергових питань для зміцнення оборони країни", - сказав Порошенко.

Президент також висловив вдячність за послідовну політичну підтримку та практичну допомогу, яка надається Україні американською стороною та іншими державами – членами Альянсу, зокрема спільні навчання у Яворові та сил спеціальних операцій у Хмельницькому.

Глава держави докладно поінформував командувача Збройних сил США в Європі, головнокомандувача Об`єднаних Збройних сил НАТО в Європі про безпекову ситуацію на Донбасі, воєнні загрози з боку Росії та провокаційні дії контрольованих нею бойовиків.

Президент України також обговорив питання розвитку співпраці з НАТО в оборонній сфері. Зокрема, залучення практичної допомоги Альянсу до реформування сектору безпеки і оборони України відповідно до стандартів НАТО, продовження програм спільних навчань, посилення оборонного потенціалу Збройних сил України та підвищення рівня підготовки українських військовослужбовців.

Брідлав високо оцінив нинішній рівень взаємодії з Україною. Він підтвердив готовність НАТО надавати посилену допомогу з метою протистояння сучасним безпековим викликам, які постали перед Українською державою.

Брідлав наголосив на необхідності повного виконання Росією Мінських домовленостей.

Нагадаємо, 2 грудня 2014 року під час засідання Україна – НАТО у Брюсселі український уряд повідомив представників Альянсу про те, що Київ відмовляється від політики позаблоковості.

Україна та НАТО підписали Дорожню карту

У рамках візиту президента України Петра Порошенка до штаб-квартири Альянсу було підписано Дорожню карту Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Ради національної безпеки та оборони України.

Документ підписали перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський та заступник Генерального секретаря НАТО з оборонних інвестицій Патрік Оруа.

"Підписання Дорожньої карти є логічним продовженням багаторічної кооперації у цій сфері та спрямовано на розвиток практичних аспектів реалізації пріоритетів, визначених у Спільній заяві щодо посилення оборонно-технічного співробітництва України з НАТО, яка була підписана 22 вересня 2015 року у рамках візиту Генерального секретаря НАТО в Україну", - йдеться у повідомленні РНБО.

Документ визначає основні заходи співробітництва в інтересах розвитку спроможностей України у сфері озброєння та військової техніки, досягнення взаємосумісності із силами НАТО у цій галузі, а також надання допомоги Україні щодо переходу на технічні стандарти Альянсу.

Довідка

23 грудня того ж року Верховна Рада скасувала позаблоковий статус країни.

22 вересня 2015 року відбулося історичне засідання Ради нацбезпеки України за участю генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, на якому Порошенко заявив, що євроатлантичний вибір отримує "надзвичайно важливу дедалі сильнішу підтримку в українському суспільстві".

"Два роки тому курс на євроатлантичну інтеграцію підтримували 16% українців. Рік тому ця цифра стрімко наближалася до 50%. Зараз кількість українців, які підтримують євроатлантичну інтеграцію, вже перевищує 60%, - заявив Порошенко.

"Коли ми створимо всі умови через реформування країни для відповідності України критеріям членства в НАТО, мною буде прийнято рішення про проведення всенародного референдуму, і таким чином буде зафіксована воля українського народу", – сказав президент.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: Європа, Штаб НАТО, президент України вперше в історії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ