Сб, 2024-04-27, 06:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Жовтень » 6 » Прибула в Київ оцінити потребу в танках депутатка Бундестагу
19:06
Прибула в Київ оцінити потребу в танках депутатка Бундестагу
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Голова комітету з питань оборони німецького Бундестагу Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн під час дводенного візиту до України зустрінеться з представниками української влади, щоб оцінити потребу ЗСУ в сучасних західних танках.

Голова комітету з питань оборони німецького Бундестагу (парламенту ФРН) Марі-Аґнес Штрак-Ціммерманн (Marie-Agnes Strack-Zimmermann) у четвер, 6 жовтня, прибула з дводенним візитом до Києва для обговорення з представниками українського уряду та військовими подальших постачань Німеччиною озброєнь, зокрема сучасних західних бойових танків.

Вона приїхала в супроводі кількох депутатів Бундестагу. Це її другий візит в Україну з початку повномасштабного військового вторгнення росії. "Бути на місці, скласти враження про ситуацію та потреби, а також поспілкуватися з політиками та представниками уряду, а особливо з військовими, які зараз воюють, - важливе питання для мене за поточних обставин", - написала Штрак-Ціммерманн. На її переконання, Німеччина має посилити підтримку України.

Одразу ж після прибуття до Києва депутатка поїхала до Гостомеля, де відвідала зруйнований аеродром "Антонов". Вона також планує відвідати різні позиції Збройних сил України, а в п'ятницю, 7 жовтня, у неї заплановані зустрічі з міністром оборони України Олексієм Резніковим, керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком і народними депутатами України.

Позиція за надання Україні сучасних танків

Депутатка неодноразово висловлювався на підтримку надання Україні сучасних бойових західних танків.

В інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel напередодні візиту вона висловилась за те, щоби Німеччина стала лідеркою серед партнерів у Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі (НАТО) щодо питання постачання озброєння Україні.

"Якби німецький уряд сказав іншим партнерам по НАТО у так званому форматі Rammstein: "Ми, німці, можемо собі уявити, що надішлемо 50 танків Marder або навіть кілька танків Leopard, ви з нами?", то це було би справедливо по відношенню до нашої ролі. Ми не завжди повинні чекати, поки хтось зробить перший крок", - сказала Штрак-Ціммерманн.

Зокрема, вона вважає німецьку бойову машину піхоти (БМП) Marder придатною для використання з огляду на здобутки української армії на місцевості. "Якщо ви хочете відвоювати східну Україну, це має сенс у моєму розумінні", - каже Штрак-Ціммерманн. За її словами, німецька промисловість здатна протягом року компенсувати 50 "Мардерів" і повернути їх Бундесверу (німецьким збройним силам).

Під час візиту депутатка хоче з'ясувати, яких саме німецьких танків потребує Україна, і таким чином посилити тиск на канцлера ФРН Олафа Шольца (Olaf Scholz), який від надання Києву такого озброєння поки відмовляється.

Нагадаємо, у вересні Шольц заявив, що Німеччина не ухвалюватиме одноосібних рішень щодо постачання БМП і танків Україні та координуватиме свою позицію з союзниками. Утім, в німецькому уряді зазначили, що така позиція Берліна - "не вічна".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 331 | Додав: adminA | Теги: депутатка Бундестагу, потреба, танки, Київ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ