Пт, 2024-04-26, 15:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Жовтень » 28 » Про постачання ядерного палива Україна домовляється з Казахстану та Австралії
18:09
Про постачання ядерного палива Україна домовляється з Казахстану та Австралії
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Україна веде переговори про постачання ядерного палива з Казахстану та Австралії. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, пишуть "Українські новини".

"Є розуміння, що Казахстан готовий на досить вигідних умовах постачати урановий концентрат", - сказав він.

Міністр додав, що обсяг видобутого уранового концентрату в Казахстані становить 20 тис. тонн на рік.

За його словами, Австралія є другим потенційним постачальником, з яким ведуться переговори для диверсифікації поставок ядерного палива.

Як повідомлялося, в серпні Демчишин висловив сподівання, що в 2016 році Україні вдасться істотно збільшити обсяг постачання ядерного палива від Westinghouse.

Домовленість компанії Westinghouse з національною атомною енергогенерувальною компанією "Енергоатом" про суттєве розширення поставок ядерного палива на атомні електростанції України передбачає реакцію на можливі форс-мажорні обставини при постачанні російського палива.

Уряд підтримав програму Westinghouse з модернізації атомних станцій країни

Український уряд підтримав запропоновану американською компанією Westinghouse, ядерне паливо якої впроваджується на атомних станціях держкомпанії "Енергоатом", програму модернізації ядерних реакторів країни, що дасть змогу істотно збільшити виробництво електроенергії. Про це йдеться в повідомленні Westinghouse за підсумками зустрічі 26 жовтня генерального директора компанії Денні Родеріка з президентом України Петром Порошенком, прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, пише УНІАН.

"Під час зустрічі Денні Родерік та українське керівництво підтримали запропоновану компанією Westinghouse комплексну програму модернізації парку українських реакторів, спрямовану на підвищення ефективності та безпеки їхньої роботи. Реалізація цієї програми дозволить істотно збільшити виробництво електроенергії на українських АЕС і зміцнить енергетичну безпеку України", – зазначається у повідомленні.

"Сьогодні понад 50% потреб України в електроенергії покриваються за рахунок атомної енергетики. Успішна реалізація запропонованої нами програми підвищить обсяг та безпеку виробництва електроенергії в країні, що покращить життя українців", - цитує прес-служба Денні Родеріка.

"Реалізація цієї програми також сприятиме подальшій інтеграції України до єдиного європейського енергетичного ринку та посилить позиції країни на цьому ринку", – цитує він.

У компанії зазначили, що зустрічі пройшли в рамках візиту в Україну офіційної американської делегації на чолі з міністром торгівлі США Пенні Пріцкер.

Як раніше повідомлялось, у рамках диверсифікації джерел постачання ядерного палива для атомних станцій Україна планує в 2016 році придбати у Westinghouse більше третини палива для АЕС, тоді як поточного року майже все паливо постачалося з Росії.

Держкомпанія "Енергоатом", оператор усіх діючих АЕС України, заплатить Харківському фізико-технічному інституту 16,85 млн гривень за послуги з науково-технічного супроводу розширення експлуатації американського ядерного палива компанії Westinghouse на енергоблоках Запорізької АЕС.

Довідка

Співробітництво ДП НАЕК "Енергоатом" з Westinghouse було почато в рамках міжурядової угоди між США і Україною від 2000 року за кваліфікацією ядерного палива для України і продовжено в рамках комерційного контракту, підписаного в 2008 році.

Тепловидільні елементи ТВС-W американської компанії Westinghouse використовуються на Південноукраїнській атомній електростанції. У червні 2012 року під час планово-запобіжного ремонту на Південноукраїнській АЕС було виявлено, що поставлені Westinghouse паливні збірки механічно пошкоджені і непридатні до подальшої експлуатації. Причиною відмови збірок визнано вади в їхній конструкції.

Спільний аналіз характеру цих відхилень фахівцями АЕС і Westinghouse показав, що їх було завдано під час операцій з завантаження ТВС-W у ремонтний період 2011 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 861 | Додав: adminA | Теги: Австралія, постачання ядерного палива, казахстан, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ