Сб, 2024-04-20, 16:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 26 » Проти злочинних угруповань з СНД Обама запровадив санкції
17:59
Проти злочинних угруповань з СНД Обама запровадив санкції
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент США Барак Обама підписав розпорядження, яке запроваджує санкції проти великих світових злочинних угруповань, зокрема з країн СНД. Розпорядження опубліковано на сайті Білого дому, передає Лента.ру.

Активи злочинних угруповань у США відповідно до документа буде заморожено. З їхніми власниками заборонено здійснювати ділові операції.

У розпорядженні перераховуються чотири великі злочинні співтовариства, стосовно яких запроваджуються санкції. Це "братва" (The Brothers’ Circle), що діє здебільшого на території колишніх радянських республік, неаполітанська "Каморра", японська якудза і мексиканське угруповання "Зетас" (Los Zetas).

На сайті Міністерства фінансів США цим угрупованням дається коротка характеристика. Так, зазначається, що в "братву" входять не тільки представники угруповань з пострадянських республік, а й злочинці з Близького Сходу, Африки і Латинської Америки.

Як йдеться у розпорядженні президента США, діяльність великих злочинних груп досягла таких масштабів, що почала загрожувати стабільності світової економічної і політичної системи.

Слід зазначити, що дедалі частіші випадки насильства та збройних інцидентів за участю грузин у Франції є, на думку поліції, ознакою посилення у Франції впливу кримінальних кіл з країн Східної Європи, надто ж Грузії, пише France Soir. "Це вже не зародкове явище, початкова стадія припала на середину 2000-х. Відтоді кількість кримінальних справ за участю вихідців з країн Східної Європи різко зросла", - наводить газета слова комісара поліції Дімітрі Зула.

З 2008-го по 2010 рік кількість грузин, причетних до справ, розслідуваних поліцією і жандармерією, зросла на 33%. За словами комісара Зули, який очолює Службу інформації, вивчення і стратегічного аналізу організованої злочинності (Sirasco) при Центральному управлінні судової поліції (DCPJ), "вони вже сформували у Франції злочинні угруповання".

Не минає й тижня без того, щоб судова поліція не виявила ознак, які передбачають мафіозний спалах у Франції. На початку травня в Ніцці чеченця і вірменина застрелив грузин, в лютому 2010 року впливовий бандит, грузин Володимир Джанашія, зумів уникнути замаху в Ніцці, але через місяць його таки усунули наймані вбивці в Марселі. "Всі вони - "злодії в законі", представники злочинних угруповань, переважно грузинських, зі своїм кодексом поведінки і специфічними татуюваннями, що зародилися в царських і сталінських в'язницях. Ці вбивства - наслідок прагнення цих угруповань вкоренитися у Франції, вважають у поліції".

Після ухвалення в Росії і Грузії суворих законів, які загрожують тюремним ув'язненням за одну лиш належність до злочинного угруповання, вони переселилися до Франції, продовжує видання. Тут вони зайняли вільні ніші, не вступаючи в конфлікт з іншими злочинними угрупованнями: на їхньому рахунку пограбування великих торговельних центрів, вчинені дрібними групами, які є простими виконавцями.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 876 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ