Пт, 2024-04-26, 18:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 23 » Проведення виборів у 2011 році ще можливе, запевняє замглави ЦВК
09:45
Проведення виборів у 2011 році ще можливе, запевняє замглави ЦВК
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Питання щодо проведення виборів Верховної Ради у 2011 році може виникнути знову, якщо парламент не зможе в лютому 2011 року прийняти зміни до Конституції. Таку думку висловив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера після засідання, на якому ЦВК не змогла оголосити про початок процесу з виборів Верховної Ради 27 березня 2011 року, повідомляє УНІАН.

"Це питання неминуче виникне, якщо зміни до Конституції не будуть внесені. В такому разі дуже гостро постане проблема саме 27 березня 2011 року. Як з цієї ситуації буде виходити законодавець? Я думаю, буде дуже складне питання в першу чергу для самого законодавця", - заявив заступник голови ЦВК.

Водночас Магера вважає, що зміни до Конституції необов'язково будуть ухвалюватися в перший день наступної сесії Верховної Ради. "Але це те ж питання. Чи будуть вони голосувати 1 лютого, оскільки депутатам ніхто не може вказати голосувати саме 1 лютого, а не 10 лютого або в березні", - додав він.

У свою чергу член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський заявив, що зміни до Конституції, які планується внести на наступній сесії парламенту, жодним чином не впливають на визначення дати виборів до Верховної Ради та початку виборчого процесу. "В жодний спосіб вони не впливають на питання призначення чергових виборів депутатів. Конституційний строк повноважень Верховної Ради 6-го скликання становить 5 років і він не завершується в 2011 році", - переконаний він.

Охендовський також наголосив, що всі розмови навколо дати 27 березня 2011 року як дати чергових виборів народних депутатів носять виключно політичний характер і не мають жодних правових підстав.

В той же час він запевнив, що результати голосування в ЦВК щодо оголошення виборчого процесу не пов'язані з висновками Конституційного Суду щодо конституційності законопроекту про подовження строків повноважень президента та Верховної ради.

22 листопада відбулося засідання Центральної виборчої комісії, на якому вона відмовилася оголосити про початок 27 листопада виборчого процесу з виборів Верховної Ради для їх проведення 27 березня 2011 року. За ухвалення відповідного проекту постанови проголосували 4 з 11 присутніх членів комісії (при цьому 7 членів комісії утрималися). Пропозицію оголосити про початок виборчої кампанії виніс заступник голови ЦВК Андрій Магера, який головував на засіданні.

У свою чергу, опозиційні партії вважають, що наступні вибори Верховної Ради мають пройти 27 березня 2011 року. Зокрема, фракція "БЮТ-Батьківщина" заявляла про те, що збирається оскаржувати в суді бездіяльність Центральної виборчої комісії у разі її відмови оголосити 22 листопада про початок виборчої кампанії до парламенту.

Нагадаємо, у пятницю 19 листопада Верховна Рада України конституційною більшістю в 305 голосів попередньо схвалила зміни до Конституції, які встановлюють дату чергових виборів президента і парламенту.

Данний законопроект парламент направив для отримання висновку до Конституційного суду України, і КС визнав цей документ відповідним Основному закону.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 859 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ