Чт, 2024-03-28, 19:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 6 » Пшонка вже передав заяву Луценка своєму заступнику
08:50
Пшонка вже передав заяву Луценка своєму заступнику
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка доручив своєму заступникові Анатолію Пришку, який за своїми обов’язками курирує пенітенціарну систему, розглянути заяву колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про відмову від примусового годування. Про це повідомили у відділі зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України, передає УНІАН.

Також у ГПУ нагадують, що Луценко, який утримується у Київському СІЗО №13, "знаходиться під вартою за рішенням Печерського районного суду з 27 грудня 2010 року. Апеляційним судом міста Києва, за поданням слідчого, термін його тримання у СІЗО продовжено до 26 травня цього року".

"На даний час нагляд за законністю умов його перебування у слідчому ізоляторі щоденно здійснюється прокуратурою міста Києва. Також стан здоров’я Луценка постійно контролюється медичними працівниками. Порушень чинного законодавства при застосуванні до Луценка запобіжного заходу тримання під вартою не виявлено. На сьогодні стан його здоров’я, за свідченням лікарів, задовільний", – йдеться у повідомленні ГПУ.

Як повідомлявось, сьогодні Луценко направив листа на ім’я генпрокурора Пшонки про те, що опиратиметься примусовому годуванню, навіть якщо співробітникам СІЗО доведеться для виконання цієї процедури застосовувати силу.

"Доводжу до вашого відома, що на знак протесту проти незаконного, нічим необґрунтованого та політично вмотивованого рішення ГПУ та Апеляційного суду Києва про продовження мого арешту, я, Луценко Ю.В., з 23 квітня оголосив голодування. Не дивлячись на це, підпорядкована Вам прес-служба ГПУ цинічно поширювала брехливу інформацію про те, що я продовжую отримувати продуктові передачі, їм ковбасу, горішки та інші продукти", - зазначається в заяві.

Як відомо, раніше адвокати Луценка заявили про початок примусового годування їх підзахисного. Крім того, уповноважений з прав людини Ніна Карпачова сказала, коли Луценка почнуть годувати силою, а його адвокати відмовляються читати справу.

Нагадаємо, що Луценко заявив про намір оголосити голодування у разі, якщо Апеляційний суд Києва залишить його під арештом. 21 квітня суд продовжив його арешт до 27 травня. Інформацію про те, що Луценко все ж почав безстрокове голодування, підтвердила прес-служба партії "Народна самооборона".

Пізніше у ЗМІ з'явилась інформація про те, що екс-міністр не починав голодування і продовжує харчуватися, як і решта підслідних. Крім того, повідомлялося, що він регулярно отримує від рідних передачі. Але пізніше цю інформацію було спростовано.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 894 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ