Чт, 2024-04-25, 22:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 25 » Реактори "Фукусіми" пошкоджено. Радіація - як у Чорнобилі
14:25
Реактори "Фукусіми" пошкоджено. Радіація - як у Чорнобилі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У зовнішніх захисних оболонках першого і другого реакторів аварійної АЕС "Фукусіма-1" через нагрівання і різке підвищення тиску утворилися отвори діаметром від 7 до 10 см. Через ці дірки стався викид радіоактивної пари і високорадіактивної води, свідчать розрахунки компанії Tokyo Electric Power (TEPCO). Розрахунки засновані на даних про коливання тиску всередині реакторів, передає ИТАР-ТАСС.

Експерти TEPCO попереджають, що у них немає впевненості в точності показань приладів, які могли бути пошкоджені під час аварії, і тому висновки про наявність проривів мають суто ймовірний характер.

Згідно з цими розрахунками, через 18 годин після потужного землетрусу 11 березня під зовнішньою оболонкою 1-го реактора утворився отвір діаметром 3 см, через який вирвалася радіоактивна пара. Через 50 годин шпарина досягла діаметра приблизно 7 см. У цей час температура всередині зовнішньої оболонки перевищувала 300 градусів, хоча вона розрахована витримувати нагрівання лише до 138 градусів. Мабуть, це й призвело до руйнування деталей, що підтримують герметичність.

У другому реакторі через 21 годину після землетрусу утворилися кілька отворів діаметром приблизно 10 см. Через 87 годин там же було прорвано з'єднаний з реактором басейн для охолодження водяної пари. Звідти також йде витік радіоактивної води.

24 травня TEPCO повідомила, що вважає досить можливим те, що на всіх трьох пошкоджених реакторах сталося руйнування і розплавлення ядерного палива (мелтдаун) через зупинку системи охолодження. Ця розплавлена ​​маса скупчилася в донній частині установок.

В деякі моменти температура всередині реакторів перевищувала 2 тис градусів. У результаті, судячи з розрахунків, було пошкоджено внутрішні потужні корпуси реакторів, які здатні витримувати температуру близько 300 градусів і тиск 70 атмосфер.

Зараз, як стверджує TEPCO, велика частина розплавленого палива знаходиться всередині внутрішніх корпусів реакторів, покрита водою і стабільно охолоджується. Компанія заявила, що не очікує більше великих викидів радіації і погіршення ситуації на АЕС.

Рівень радіації в ґрунті навколо "Фукусіми" можна порівняти з чорнобильськими показниками

Рівень забруднення ґрунту радіоактивними речовинами в низці районів навколо аварійної АЕС "Фукусіма-1" "порівнянний з показниками після аварії на Чорнобильській АЕС". Такі дані дослідження, проведеного японською урядовою Комісією з атомної енергії.

"Загальний рівень забруднення ґрунту радіоактивним цезієм на території площею в 600 кв км сягнув 1480 тисяч бекерелів на кв м, що порівнянно з чорнобильськими показниками, - вважають експерти. - Найсильніше постраждали райони, розташовані на північний захід від АЕС. Проживання на цих територіях протягом одного року веде до дози опромінення в 5 мілізівертів, що нижче встановленої японським урядом планки в 20 мілізівертів".

Тим не менш, в Комісії з атомної енергетики зазначили, що до повернення жителів евакуйованих районів у свої будинки влада повинна буде провести роботи з дезактивації ґрунту.

Після аварії на "Фукусімі-1" уряд Японії евакуював з районів навколо станції близько 80 тис людей. Як заявив раніше прем'єр-міністр країни Наото Кан, про їхнє повернення у свої будинки може йтися не раніше початку майбутнього року.

Нагадаємо, що після руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня в Японії на АЕС "Фукусіма-1" було зафіксовано серію аварій, які було спричинено виходом із ладу системи охолодження, на об'єкті було запроваджено режим НС. Згодом на декількох енергоблоках сталися вибухи, що призвело до витоку радіоактивних елементів в атмосферу.

Компанія-оператор АЕС TEPCO заявляла, що чекає на стабілізацію ситуації на аварійних енергоблоках АЕС протягом шести-дев'яти місяців, а істотного зниження рівня радіації в районі станції - протягом трьох місяців. Днями фахівці змогли вперше після аварії ввійти до другого та третього енергоблоків АЕС.

Японське агентство з ядерної та промислової безпеки (NISA) оголосило 12 квітня про присвоєння максимального - сьомого рівня небезпеки - аварії на "Фукусімі-1", хоча до того дня на аварійній АЕС було встановлено п'ятий рівень небезпеки. Максимальний рівень ядерної небезпеки встановлювався лише одного разу - під час аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 873 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ