Чт, 2024-04-25, 12:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 4 » Ринок лотерей України замість російського монополіста можуть зайняти американці чи греки
13:10
Ринок лотерей України замість російського монополіста можуть зайняти американці чи греки
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Єдиним оператором лотерей в Україні може стати одна з трьох міжнародних компаній: американські Scientific Games Corp й International Game Technology, або ж грецька компанія Intralot. Саме ці компанії вже підтвердили інтерес до українського ринку та повністю відповідають вимогам, висунутим в законопроекті Міністерства фінансів, повідомляє в четверг, 3 листопада 2015 року, "ЛІГАБізнесІнформ".

Раніше Мінфін презентував законопроект про легалізацію в Україні гральної діяльності, згідно з яким єдиного національного оператора лотерей буде обрано на конкурсній основі. Щоб подати заявку на участь у конкурсі компанія повинна мати п'ятирічний досвід роботи з проведення лотерей, працюючи при цьому не менш, ніж у трьох країнах. Статутний капітал підприємства повинен становити не менше 2 мільйонів євро, а ще 500 тисяч євро компанія повинна мати на депозиті або надати банківську гарантію на цю ж суму на випадок неможливості виплати виграшу. Жодна з вітчизняних компаній під ці вимоги не підпадає.

Переможцю конкурсу видається ліцензія на 10 років, проте вартість її наразі не розголошується. Планується, що право здійснювати лотерейну діяльність компанії-переможцю обійдеться не дешевше, ніж у Європі.

Від появи міжнародного оператора на лотерейному ринку Мінфін очікує виведення ринку з тіні й планує щорічно отримувати 6 мільярдів гривень податкових надходжень. За 10 місяців поточного року від лотерей до бюджету перераховано лише 136 мільйонів гривень, в 2014 році ця сума становила 318 мільйонів гривень, а роком раніше - в 2013-му - 321 мільйон гривень.

Нагадаємо, на сьогодні в Україні проводиться близько 100 різноманітних лотерей.

За даними ЗМІ, більше 80-90% лотерейного ринку контролюють російські бізнес-групи та громадяни РФ через офшорні компанії.

Насамперед йдеться про ТОВ "М.С.Л." (МСЛ) — українську компанія, що спеціалізується на послугах загальнонаціональних лотерей. Створена 1998 року на базі державного оператора лотерей "Молодьспортлото".

МСЛ є лідером серед лотерейних операторів України. Компанія проводить найпопулярніші в Україні лотереї: "Лото-Забава", "Спортліга", "Мегалот". У 2012 році виторг МСЛ склав 2,1 мільярди гривень.

За даними Єдиного державного реєстру, провідним засновником ТОВ "М.С.Л." є кіпрська компанія Evolot Limited (99,96% статутного капіталу), котру пов'язують із російським консорціумом "Альфа-Груп". У серпні 2014 року міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що власниками МСЛ є міноритарні акціонери "Альфа-Групп".

Відповідно до затверджених указом президента України Петра Порошенка за 16 вересня персональних економічних санкцій, котрі запроваджено проти причетних до анексії Криму й агресії на Донбасі, в Україні має бути припинено господарську діяльність двох із трьох операторів лотерейного ринку України - ТОВ "М.С.Л" та ПАТ "Патріот" (обидва - Київ). Перелік підприємств було схвалено 2 вересня на засіданні РНБО.

Указ вступив в силу з 22 вересня.

До ТОВ "М.С.Л" та ПрАТ "Патріот" (Київ) застосовується п'ять видів санкцій: запобігання виведення капіталів за межі України, блокування активів та інше.

У відповідь компанія "М.С.Л." подала до суду.

Зауважимо, що формально українські лотереї є державною монополією і можуть проводитися тільки операторами з державними ліцензіями.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 714 | Додав: adminA | Теги: американці, ринок лотерей України, греки, російський монополіст
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ