Вт, 2024-04-16, 14:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 17 » Росія посилила нагляд за молдовською алкогольною продукцією
20:37
Росія посилила нагляд за молдовською алкогольною продукцією
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


   Росія посилила нагляд за алкогольною продукцією, що постачається з Молдови. Про це повідомили у Федеральній службі з нагляду у сфері захисту прав споживачів і добробуту людини (Росспоживнагляд). "За даними моніторингу якості і безпеки молдавської алкогольної продукції, що поставляється до РФ, продовжується виявлення партій недоброякісної продукції", - йдеться у повідомленні, передає УНІАН.

Так, за період з 1 до 17 серпня досліджено 69 зразків продукції (37 партій вина, 9 партій виноматеріалів, 23 партій коньяку).

Повідомляється, що виявлено 3 партії вина (23 тис. 460 пляшок загальним обсягом більш як 17 тис. літрів), які не відповідають гігієнічним нормативам.

Експертні висновки про невідповідність партій продукції санітарним правилам і нормам вручено імпортерам і направлено на Митний пост "Боровський" Центральної акцизної митниці для недопущення поставки даної продукції на територію Російської Федерації і початку процедури реекспорту зазначеної продукції.

Росспоживнагляд констатує, що, незважаючи на заходи, які вживаються службою з нормалізації ситуації, молдавська сторона не виконує ефективних дій з недопущення ввезення алкогольної продукції на територію Російської Федерації, яка не відповідає вимогам безпеки, що стримує подальші кроки для недискримінаційного допуску молдавської виноробної продукції і переконує у необхідності переходу на прямі контакти з представниками бізнесу.

Як повідомлялося, 12 серпня агентство Reuters розповсюдило інформацію про заборону імпорту вин, виноматеріалів і коньяків, вироблених у Молдові.

"Федеральна митна служба (РФ), таким чином, забороняє імпорт таких продуктів: вин... виноматеріалів, коньяків, вироблених в Республіці Молдова", - зазначається у документі, одержаному Reuters.

Агентство нагадує, що виконуючий обов`язки президента Молдови Міхай Гімпу оголосив 28 червня, день вступу радянських військ до Молдови, днем радянської окупації. Це викликало різку реакцію у Кремлі, незважаючи на те, що Конституційний Суд Молдови відмінив декрет Гімпу. Незабаром після цього Росспоживнагляд заявив, що якість вина, яке імпортується з Молдови, погіршала, і його, швидше, треба використовувати для "фарбування парканів", а не для вживання.

Тим часом 13 серпня головний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко спростував повідомлення про заборону ввезення молдавського вина до Росії.

При цьому Оніщенко повторив скарги на якість молдовських алкогольних напоїв. "З 300 тисяч літрів поставленого за тиждень вина 140 тисяч літрів було відбраковано за вмістом дібутилфталату та низки інших шкідливих компонентів", - сказав він.

Слід зазначити, що між Молдовою та Росією існують складні політичні взаємини, молодовський в.о. президента Гімпу займає відверто антиросійську позицію.

Водночас грузинський лідер Михайло Саакашвілі має намір відродити блок ГУАМ на території СНД - союз Грузії, України, Азербайджану і Молдови, який було утворено в 1999 році. Москва вважає ГУАМ "антиросійським блоком". Втім, як зазначають аналітики, склад блоку може дещо змінитися - місце України може посісти Бєларусь.

Ця інформація з'явилася після дружнього візиту в.о. президента Молдови Міхая Гімпу до Грузії. Зустріч проходила виключно в дружній атмосфері і мала радше показовий характер, оскільки жодних офіційних документів не було підписано і лідери двох країн навіть не стали проводити спільну прес-конференцію.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1033 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ