Сб, 2024-04-20, 18:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 5 » Росія звинуватила в смерті Магнітського тюремних лікарів
12:10
Росія звинуватила в смерті Магнітського тюремних лікарів
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Учора Слідчий комітет РФ зробив заяву про причини смерті в СІЗО Сергія Магнітського, звинувативши у трагічному інциденті тільки лікарів, пише західна преса. Компанія Hermitage Capital, за контрактом з якою працював Магнітський, вважає службовців в'язниці лише "знаряддями" більш високопоставлених чиновників.

"У смерті юриста Сергія Магнітського Росія звинувачує лікарів, а не поліцію", - повідомляє в заголовку Washington Post. "На російську владу чиниться постійний міжнародний тиск, щоб вони висунули звинувачення поліцейським у зв'язку зі смертю 37-річного юриста в СІЗО. Але в понеділок влада натомість поклала провину на тюремних лікарів", - пише журналістка Кеті Лалл, коментуючи заяву офіційного представника СК Володимира Маркіна в інтерв'ю "Інтерфаксу". Маркін сказав, що лікарів притягнуть до кримінальної відповідальності за хиби, допущені при наданні медичної допомоги Магнітському.

"Це рішення викликало обурення у Валерія Борщова, який керує незалежним розслідуванням смерті Магнітського", - йдеться в статті. "Ми вважаємо, що людина, яка все це зрежисирувала, - це людина, що керувала слідством, і неправильно, що СК не вказав на її співучасть", - сказав Борщів. "Я думаю, що Сильченка (старшого слідчого у справі Магнітського) підтримують високопоставлені люди", - додав Борщів. За його словами, якби Сильченку висунули звинувачення, відповідальність за цю смерть занадто високо поширилася б по ієрархічній драбині, йдеться в статті.

У травні американський сенатор Джон Маккейн охарактеризував історію з Магнітським як тортури і вбивство, а сенатор Бенджамін Л. Кардін раніше вніс законопроект, який накладає санкції на російських громадян, причетних до арешту, утримання під вартою і смерті Магнітського, нагадує видання.

"Російський юрист помер через недостатню медичну допомогу", - говорить заголовок Financial Times. Росія вперше визнала, що недостатня медична допомога стала причиною смерті Магнітського, стверджує журналістка Кетрін Белтон у зв'язку з вищеописаною заявою СК.

"Сьогодні комісія правозахисників, створена Дмитром Медведєвим, представить російському президенту свої висновки. Вона буде стверджувати, що смерті Магнітського сприяло побиття у в'язниці", - мовиться в статті. За словами прихильників Магнітського, спроба Слідчого комітету покласти провину на тюремних лікарів покликана відвернути увагу від високопоставлених співробітників МВС і ФСБ.

"За висновком російських слідчих, до смерті причетні службовці", - пише The Wall Street Journal, маючи на увазі співробітників в'язниці. "Це перший випадок, коли уряд визнав неправильні дії будь-яких державних службовців у цій справі", - зауважує журналіст Алан Куллісон. Правозахисники привітали заяви, але висловили побоювання, що влада може зробити з тюремних службовців "цапів-відбувайлів", а причетність більш високопоставлених осіб проігнорувати.

Зі свого боку, юрист Анатолій Кучерена, за повідомленням РІА "Новости", висловив думку, що слідчого, який наполягав на утриманні Магнітського у в'язниці, слід притягти до особистої відповідальності за смерть юриста.

Компанія Hermitage Capital, за контрактом з якою працював Магнітський, у понеділок у спеціальній заяві привітала звістку, що влада вживає заходів до службовців в'язниці. "Але вони не були головними винуватцями в цій справі - вони були знаряддями "більш високопоставлених чиновників, які хотіли, щоб Магнітський відмовився від своїх звинувачень у посадових злочинах", - викладає газета заяву.

"Російська влада заявляє, що смерть юриста спричинила погана медична допомога" - це заголовок з New York Times. Перше визнання російської влади, що Магнітський помер через відмову надати йому медичну допомогу, готує ґрунт для притягнення до судової відповідальності у справі, яка символізує проблеми з верховенством закону в Росії, пише журналістка Елен Баррі.

Тітка Магнітського Тетяна Н. Руденко сказала в понеділок, що заява "дає нам деяку надію". Але тут-таки заявила: "Ми не вважаємо, що відповідальність лягає тільки на лікарів. Боюся, що далі лікарів справа не піде". У травні СК заявив, що дійшов висновку, що старший слідчий у справі Магнітського Олег Ф. Сильченко не робив нічого протиправного, нагадує газета.

На думку видання, в даний момент все активніше звучать заклики до прогресу в розслідуванні. У понеділок парламент Нідерландів схвалив резолюцію, що вимагає від уряду накласти санкції на чиновників, яких працедавці Магнітського вважають причетними до його смерті. Подібні санкції розглядаються в США і в західноєвропейських країнах.

"Офіційна реакція на справу Магнітського з самого початку була непослідовною: деякі офіційні особи, у тому числі президент, - звертає особливу увагу Баррі, - закликали і до реформ, і до залучення винних до судової відповідальності. Проте при цьому правоохоронні органи нагороджували співробітників МВС, які вели цю справу, а в річницю смерті Магнітського оголосили про нові звинувачення на його адресу".

Власник Hermitage Capital Вільям Ф. Браудер заявив, що суд тільки над лікарями буде "фарсом від кримінального судочинства", й обіцяв домагатися суду над усіма чиновниками, яких вважає винними.

Переклад InoPressa



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 922 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ