Чт, 2024-04-25, 14:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 12 » "Самооборону" як окремий політпроект закрито, оголосив Луценко. Всі йдуть до Тимошенко
13:10
"Самооборону" як окремий політпроект закрито, оголосив Луценко. Всі йдуть до Тимошенко
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Екс-міністр внутрішніх справ, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко бачить своє майбутнє поруч з лідером ВО "Батьківщина" Юлією Тимошенко, повідомляє "Українська правда".

Зокрема Луценко зазначив: "Я бачу своє місце поряд з Тимошенко як її найближчий союзник і однодумець. Ми провели з Юлією Володимирівною і з Олександром Турчиновим, іншими людьми організаційні розмови. Ми внесли один одному свої пропозиції. Відразу скажу, що мова йде не про квоти, не про кількість депутатів, а про те, як з'єднати дві структури з тим, щоб їх посилити, а не просто кожен напише заяву в "Батьківщину" і прийде нахлібником на якесь місце".

- Луценко: Кримінальний авторитет Юра Єнакієвський контролює фінансові потоки в Україні

При цьому він підкреслив, що, отже, "Народну самооборону" як окремий політичний проект буде закрито. "Думаю, що після цих виборів "Самооборону" як окремий політичний проект, який претендує на самостійну загальноукраїнську гру, закрито. У нас є достатньо якісні кадри і структури в деяких регіонах України. Було б правильно ці структури об'єднати з "Батьківщиною", - підсумував Луценко.

Як відомо, 5 листопада проти Луценка порушено кримінальну справу і з нього взято підписку про невиїзд. Йому "шиють" розтрату майна через зловживання службовим становищем. Також колишньому голові МВС інкримінують порушення законодавства при прийомі на роботу й присвоєнні спеціальних звань колишньому особистому водієві Леоніду Приступлюку.

Сам Луценко наполягає на тому, що справу проти нього порушено з політичних мотивів. "Я чітко усвідомлюю, що ця справа є результатом моєї політичної і міліцейської діяльності", - сказав Луценко після чергового допиту у ГПУ.

БЮТ і партія "Батьківщина" заявляють про свою підтримку і солідарність з екс-міністром внутрішніх справ.

Лідер "За Україну!" В'ячеслав Кириленко також підтримує Луценка і називає порушення справи проти екс-глави МВС "тиском на опозицію й політичним переслідуванням опозиційних політиків".

Після відкриття справи Луценко заявляв, що йому можуть дати кілька років умовно, що, на його думку, зможе "закрити йому рот" і не дозволити говорити про реабілітацію організованих злочинних угруповань.

У свою чергу, депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов каже, що політика тут ні до чого і влада діє за принципом "закон один для всіх", а Луценко мусить відповісти за свої злочини.

10 листопада партія "Батьківщина" заявила, що Генпрокуратура виконує особисті вказівки президента України Віктора Януковича й активізує "політичний терор" проти опозиції.

Луценко: Кримінальний авторитет Юра Єнакієвський контролює фінансові потоки в Україні

Один з лідерів донецького організованого злочинного угруповання (ОЗУ) на прізвисько Юра Єнакієвський дуже помітно впливає на економічні та політичні процеси в країні, заявив Луценко.

"За останньою інформацією, ця група погодила спільні дії з кримінальними "смотрящими", - сказав політик.

"Конкретний приклад - реабілітація Немсадзе. Найкривавіша банда 2005 року, 57 трупів! Декілька десятків бойовиків сидять засуджені, лідер ховався весь цей час, як кажуть, за кордоном. Зразу після президентських виборів він повернувся, і донецький суд його реабілітував", - сказав колишній міністр МВС. За його словами, так само відбувається відновлення ОЗУ Ангела в Одесі, Мєлі в Криму, Гепи в Харкові, Наріка в Дніпропетровську і багато інших.

Луценко підкреслив, що саме близькість до влади дає членам ОЗУ "індульгенцію за будь-який злочин". "57 трупів у Донецьку є - а винного немає! Труп бізнесмена з ознаками катування і батареєю на спині підняли з дна озера, а син нардепа від Партії регіонів, який дав явку з повинною у скоєнні цього злочину, - на волі. Десятки дітей постраждали від педофіла-ректора, довіреної особи Партії регіонів, а справа цього ОЗУ - навмисно розвалюється", - наголосив Луценко.

За його словами, в інформаційному банку даних МВС Юра Єнакієвський числився саме як "один з лідерів донецької ОЗУ". "Правда, він був лідером середньої ланки, абсолютно не порівняти з великими серйозними авторитетами на період 2004 року. Якщо по-кабмінівськи, то він був віце-прем'єром. Слабеньким, гуманітарним, але віце-прем'єром", - розповів екс-міністр. "Але враховуючи, що у 2005 році Донецька область була зачищена від лідерів (хто сів, хто втік), Юра Єнакієвський став рости", - зазначив він.

"Сьогодні в Україні відбувається реконструкція системи "смотрящих". Відповідно, не могло не народитися старшого довіреного з контактів неформальної влади з формальною. Зараз таку роль виконує Юра Єнакієвський. По-моєму, це ні для кого не секрет, просто всі мовчать. Адже розуміють вибухонебезпечність цієї інформації", - заявив політик.

"Буквально через тиждень після мого усунення з посади міністра внутрішніх справ він взяв під контроль відвали у Запоріжжі (всі ці роки відвали працювали на заводи, а бандюків туди не допускали). Далі - Іллічівський порт. Мрія Євгена Червоненка здійснилася: "єдине вікно" працює. Під контролем дуже конкретного регулювальника", - повідомив Луценко.

"Аналогічно можемо говорити про дотації шахт, капітальних витратах і т.п. Будь-які серйозні фінансові потоки сьогодні контролюються під цим ім'ям. Деякі дуже жорстко, деякі не дуже, це питання часу", - зазначив він.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 940 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ