Пт, 2024-04-26, 13:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 25 » "Шахтар" переміг "Динамо" і став володарем Кубка України
23:44
"Шахтар" переміг "Динамо" і став володарем Кубка України
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

На стадіоні "Ювілейний" у Сумах відбувся фінальний поєдинок Кубка України, в якому зустрічалися дві найсильніші і найтитулованіші команди країни - київське "Динамо" і донецький "Шахтар". Підопічні Мірчі Луческу були більш вдалішими в реалізації своїх моментів і додали до золотих медалей в чемпіонаті перемогу в кубку країни.

Кубок України. Фінал

"Динамо" - "Шахтар" 0:2

Голи: Едуардо, 64, Адріано, 88

"Динамо": Шовковський, Данило Сілва (Бетао, 57), Хачеріді, Юссуф, Попов, Вукоєвич, Єременко (Алієв, 69), Гусєв, Ярмоленко, Шевченко, Мілевський

"Шахтар": Пятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Хюбшман, Фердінандіньо, Жадсон (Мхітарян, 80), Вілліан (Тейшейра, 77), Едуардо, Адріано (Дуглас Коста, 90 +5)

Дотримуючись одного відомому афоризму, який свідчить, що тільки в протистоянні з сильними суперниками можна побачити свій справжній рівень, наставникові "Динамо" Юрію Сьоміну, після програного сьогодні "Шахтарю" фіналу кубка України, напевно буде про що подумати перед настанням літнього трансферного вікна.

Адже не дарма Сьомін заявив раніше, що перші трансфери варто чекати відразу через кілька днів після фіналу Кубка, мовляв, після цього матчу і стане ясно які саме позиції варто посилити. І якщо раніше йшлося про не більше трьох футболістів - по одному в кожну лінію, але в першу чергу - центрфорвард і гравець в середину поля -, то матч з "Гірниками" виявив проблеми (або знову нагадав про них) і на флангах, на обох...

Перший тайм йшла рівна боротьба, приблизно з однаковими шансами на успіх. Обидві команди діяли досить впевнено в обороні, хоча кияни і мали більш гострі моменти.

Зовсім інший футбол був у другому таймі. Практично з перших хвилин динамівці сіли в оборону, розраховуючи на швидкісні контратаки. "Гірники" ж взялися довго контролювати м'яч, з кожною хвилиною збільшуючи темп.

Достатку небезпечних моментів така тактика не принесла ні одній, ні іншій команді, але поступово динамівці перестали встигати за своїми суперниками в центрі поля і на флангах. "Гірники" зуміли скористатися цією перевагою та вичавили максимум з того, що створили.

Кияни не встежили на своєму лівому фланзі за Даріо Срною, який знайшов у штрафному Адріано. Бразилець впав на газон у боротьбі з Хачеріді, але зумів проштовхнути м'яч на Едуардо, який у дотик переправив м'яч у кут воріт Шовковського.

Гра "Динамо" й до цього була невиразною, а після голу зовсім розладналася. Але шанс на порятунок матчу і завоювання хоча б одного трофея в цьому сезоні, раптово подарував все той же Едуардо. Хорват пробив по воротах після свистка арбітра і, повторивши подвиг Андрія Шевченка в київському матчі з "Брагою", відправився за другу жовту картку відпочивати.

Тут, здавалося, динамівцям можна було б підсилити гру свіжими гравцями, але, на відміну від "Шахтаря", у якого є достатня кількість кваліфікованих виконавців на заміні, таких, мабуть, на лавці запасних київського клубу в цей вечір не було. Вийшов Алієв, і, як і замінений ним Єрьоменко, розчинився на полі.

Тим не менш, через пару хвилин динамівці мали відмінний шанс зрівняти рахунок, але боковий арбітр помилково, що чітко видно на відеоповторі, перервав вихід Шевченка один на один з Пятовим. Після цього прекрасний момент був у Мілевського, але Артем пробив у штангу.

Надію відігратися, подаровану Едуардо, спочатку послабив Бетао, який заробив другу жовту картку в простій ситуації в центрі поля, а потім повністю поховав Горан Попов. Македонець, який провалив, до речі, цей поєдинок, в черговий раз "обрізався" в центрі поля, що призвело до виходу два в два на ворота Шовковського. Тейшейра прострілив, а Адріано в дотик замкнув. Юссуф і Хачеріді до такого повороту подій були не готові і перешкодити "шахтарським" бразильцям в цьому епізоді просто не встигли.

Таким чином, "Шахтар" в сьомий раз в своїй історії став володарем Кубка України, а заодно і втретє оформив "золотий дубль", вигравши кубок разом з чемпіонатом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 780 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ