Чт, 2024-03-28, 16:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 31 » Сили АТО переходять в режим підвищеної бойової готовності. ВІДЕО
14:03
Сили АТО переходять в режим підвищеної бойової готовності. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в зоні проведення АТО жоден український військовослужбовець не загинув і не зазнав поранень.

Про це у четвер 31 грудня під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає УНІАН.

"Вже кілька діб поспіль, незважаючи на бойові дії, жоден український військовий не загинув і не був поранений",- сказав Лисенко.

Речник заявив про застосування проросійськими бойовиками важкого озброєння на кількох ділянках фронту.

"Минулої доби противник знову застосував важке озброєння не кількох ділянках фронту. Втім, на загальну обстановку на лінії зіткнення це не вплинуло", - сказав Лисенко.

На Донецькому напрямку протягом доби бойовики кілька разів порушили режим тиші поблизу селеща Троїцьке, що на межі Луганської і Донецької областей.

"Під час крайнього, вечірнього обстрілу бойовики застосували БМП. Натомість на околицях селища Луганське вперше за багато тижнів вчора було спокійно", - сказав Лисенко.

У Зайцевому вчора ввечері зафіксовано 2 ворожих обстріли з 82-мм міномета. Один із них вівся з півдня, другий – зі сходу.

Лисенко зазначив, що околиці селища Новгородське вчора були найбільш неспокійним місцем по всій лінії зіткнення – там зафіксовано 12 обстрілів.

"В районі Донецького аеропорту обстановка незмінна. У Пісках відбувся мінометний обстріл. В районі Авдіївки – було тихо",- додав Лисенко.

За його словами, на Луганському напрямку, як і раніше, режим тиші дотримується.

На Маріупольському напрямку противник порушив режим у Мар’їнці, одночасно ведучи вогонь по двох українських опорних пунктах. Вогонь був прицільним.

На адміністративній межі з окупованим Кримом прикордонні наряди спостерігали польоти 2 вертольотів Мі-8 країни-агресора, підкреслив Лисенко.

Він зазначив, що на свята українські військовослужбовці у зоні проведення антитерористичної операції нестимуть службу у режимі підвищеної бойової готовності.

"Зараз в інформаційному просторі гуляє багато інформації з приводу можливих провокацій ворога і чи готові українські військові до цих провокацій. Можу однозначно сказати, що в цей час і в наступні дні, коли будуть святкуватись Новий рік і Різдво, українські воїни нестимуть службу у підвищеному режимі бойової готовності. Ми готові до будь-яких провокацій. Навіть до намагань противника наступати", - наголосив Лисенко.

Він зазначив, що у посиленому режимі службу несуть не тільки військові, а й спецслужби, правоохоронці, розвідники.

"Всі працюють для того, щоб не допустити будь-яких негативних дій, які планувались ворогом", - наголосив Лисенко.

Він також закликав місцеве населення інформувати силовиків про можливі підозрілі предмети та осіб.

Раніше Лисенко зазначив, що обстановка в зоні проведення операції певною мірою стабілізується. Фактів використання важкого озброєння з боку бойовиків не зафіксовано.

У свою чергу президент України Петро Порошенко повідомив, що Росія переходить до нових форм гібридної війни. За його словами, ворог робить ставку на диверсійну підривну діяльність всередині України.

А в Головному розвідувальному управлінні очікують провокації з боку бойовиків на новорічні свята на Донбасі.

Розвідка: криміногенна ситуація на окупованих територіях Донбасу загострюється

Криміногенна ситуація на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей залишається складною та має тенденцію до подальшого загострення.

Про це у четвер 31 грудня йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що значна частина правопорушень (незаконне заволодіння автомобільним транспортом, застосування зброї) здійснюється у стані алкогольного сп’яніння та призводить до загибелі і травмування цивільного населення.

"Злочини здійснюються як рядовим, так і командним складом противника. При цьому вживаються заходи з метою їх приховування", - йдеться у повідомленні.

На цьому фоні, зазначили у розвідці, триває розкрадання майна підприємств регіону. На залізничному перегоні Пантелеймонівка-Горлівка здійснено викрадення контактного дроту.

Крім того, зауважується, що ситуація в зоні проведення АТО залишається складною.

Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Комінтернове, Калинівка, Перевальськ та Новоамвросіївське забороненого Мінськими домовленостями озброєння – мінометів, танків, САУ та 220-мм РСЗВ "Ураган".

Ескалація насильства з боку російських найманців різко посилилася, починаючи з 8 листопада, коли група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати українські позиції поблизу Майорська (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

10 листопада диверсанти намагалися атакувати позиції українських військових у районі Новозванівки (Луганська область).

11 листопада президент Петро Порошенко повідомив, що військовослужбовці мають наказ давати відсіч ворогу у разі загрози їхньому життю.

12 листопада стало відомо, що російська сторона готує псевдоматеріали про "геноцид Україною російськомовного населення Донбасу", зокрема про нібито знищення українськими військовими близько 500 жителів села Сокільники Луганської області.

15 листопада українська сторона попередила місію ОБСЄ, що у разі подальшої ескалації ситуації на Донбасі сили АТО готові повернути на першу лінію оборони відведену артилерію.

25 листопада терористи з реактивних систем залпового вогню обстріляли непідконтрольну українській владі Горлівку з позицій в селища Спартак на околиці Донецька. У прес-центрі АТО розцінили такі дії бойовиків як спробу дискредитувати Збройні сили України.

1 грудня бойовики влаштувалися на свинофермі в Зайцевому і відкрили вогонь у напрямку школи, в якій розміщувався штатний підрозділ бойовиків "ДНР".

4 грудня бойовики вчинили атаку на опорний пункт Збройних сил України в районі села Павлопіль (входить до складу Павлопільської сільської ради Волноваського району Донецької області), проте були змушені відступити через відсіч з боку українських військовослужбовців.

Уночі проти 4 грудня і до ранку терористи вели обстріли на всіх напрямках, в штабі повідомляли про 14 порушень режиму тиші з боку бойовиків. Також вчора поблизу Гнутового на ворожій міні підірвалася українська БРДМ-2. Внаслідок цього 1 український військовослужбовець загинув, 5 - поранені. Координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук зазначав, що бойовики продовжують посилювати тактичні групи в районі Горлівки та Ясинуватої.

Зазначимо, що керівництво збройних сил Російської Федерації нещодавно реорганізувало 12-те командування резерву Південного військового округу у Центр територіальних військ, розташований у Новочеркаську. Відтепер саме ця структура здійснює безпосереднє керівництво 1-го та 2-го армійськими корпусами на території окремих районів Донецької і Луганської областей, тимчасово підконтрольних угрупованням "ДНР" та "ЛНР".

Протягом останнього часу бойовики, порушуючи Мінські домовленості, скоюють провокативні обстріли українських позицій. При цьому російські ЗМІ також намагаються безпідставно звинуватити українських військових у обстрілах місцевого населення. Такі факти свідчать про цілеспрямовані дії НЗФ ОРДО з дискредитації ЗС України, подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню і виконання Мінських домовленостей.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 802 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, режим підвищеної бойової готовності
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ