Вт, 2024-04-23, 15:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 31 » Ситуацію на "Фукусімі" тепер можна побачити он-лайн
15:12
Ситуацію на "Фукусімі" тепер можна побачити он-лайн
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

31 травня з аварійної АЕС "Фукусіма-1" почалася цілодобова відеотрансляція на офіційному сайті оператора АЕС - найбільшої енергетичної компанії Японії Tokyo Electric Power (TEPCO). Про це повідомило керівництво компанії, передає NEWSru.com.

На сайті буде розміщено записи, зроблені камерами спостереження, які встановлено в головній будівлі АЕС, приблизно за 250 м на північний захід від першого енергоблока. У поле їхнього зору потрапляють будівлі чотирьох аварійних енергоблоків станції. Записи будуть доступні в реальному часі з запізненням приблизно в 30 секунд. Представники компанії зазначили, що не можуть гарантувати стабільну якість зображення.

Аналітики розглядають це нестандартне для Японії рішення як спробу збити хвилю критики на адресу TEPCO і відповісти на звинувачення в тому, що компанія приховує від уряду і громадськості справжній стан справ на аварійному об'єкті.

Зазначимо, що становище на АЕС "Фукусіма-1" досі залишається критичним. Роботі на станції наразі дуже заважає погода: радіоактивна вода прибуває, а дощ і вітер загрожують зірвати плани ліквідаторів.

Дощі, які тривають майже дві доби, вже призвели до підвищення рівня води в першому реакторі на 40 сантиметрів. Не менш тривожна ситуація складається також у будівлях третього реактора. Всього в турбінних залах і технічних колодязях цих реакторів, а також четвертого енергоблоку зібралося близько 85 тисяч тонн небезпечної рідини. Заливні дощі можуть послабити ґрунт і посилити приплив води в нижні приміщення "Фукусіми-1", що ускладнить роботи з дегідратації.

Дирекція визнає, що станція не готова до погіршення погодних умов, оскільки не всю територію АЕС ще оброблено спеціальною синтетичною смолою, яка запобігає поширенню радіоактивного пилу. Повністю обробку смолою буде завершено тільки в червні.

Незадоволення цим фактом висловив навіть японський уряд. Радник прем'єр-міністра Госі Хосоно назвав вжиті компанією-оператором заходи проти дощу і вітру недостатніми.

Наразі оператор станції готується до запуску більш надійної схеми охолодження. ТЕРСО закрила входи на енергоблок мішками з піском, щоб не допустити подальшого потрапляння дощової води до будівлі, а також витоків води в море і ґрунт, зміцнила обладнання для подачі електроенергії на станцію, щоб дощ і вітер не викликали перебоїв в процесі охолодження реактора.

На території японської АЕС прогримів сильний вибух

В Японії біля четвертого енергоблоку японської АЕС "Фукусіма-1" 31 травня стався сильний вибух. Постраждалих у результаті події немає. Встановлені на станції прилади підвищення радіаційного фону також не зафіксували, передає ИТАР-ТАСС.

За даними компанії-оператора АЕС Tokyo Electric Power (TEPCO), вибух прогримів поряд з дистанційно керованим бульдозером, які працюють на розборі радіоактивних уламків. Фахівці припускають, що машина зачепила закопаний у землі балон з газом. Вибух не завдав ніякої нової шкоди території АЕС.

У першому реакторі рівень радіації у воді перевищив норму в 10 тис разів. Є загроза прориву цієї води в океан

У воді, що просочилася в нижні приміщення першого реактора АЕС "Фукусіма-1", різко зріс вміст радіоактивних речовин. За даними фахівців, концентрація радіоактивних ізотопів йоду-131, цезію-137 та цезію-134 в 10 000 разів перевищила норму для води в реакторних системах охолодження.

Як вважають у TEPCO, різкий стрибок рівня радіації обумовлений витоком води з внутрішніх камер реактора, пошкоджених розплавленим ядерним паливом. Особливе занепокоєння фахівців викликає постійне збільшення кількості води в підвалах першого реактора і пов'язаних з ним технічних колодязях. До теперішнього моменту там накопичилося 17,7 тис тонн радіоактивної рідини.

У TEPCO попереджають про небезпеку прориву радіоактивної води, яка накопичується, в океан. Одночасно збільшення обсягу води в зоні першого, другого і третього реакторів ускладнює заплановані екстрені роботи з її відкачування. За оцінкою фахівців, в турбінних залах, підвалах і технічних колодязях цих енергоблоків накопичилося близько 85 тис тонн забрудненої радіацією води. Втім, ліквідатори готуються найближчим часом запустити нову систему охолодження реакторів.

Нагадаємо, що після руйнівного землетрусу і цунамі 11 березня в Японії на АЕС "Фукусіма-1" було зафіксовано серію аварій, які було спричинено виходом із ладу системи охолодження, на об'єкті було запроваджено режим НС. Згодом на декількох енергоблоках сталися вибухи, що призвело до витоку радіоактивних елементів в атмосферу.

Компанія-оператор АЕС TEPCO заявляла, що чекає на стабілізацію ситуації на аварійних енергоблоках АЕС протягом шести-дев'яти місяців, а істотного зниження рівня радіації в районі станції - протягом трьох місяців. Днями фахівці змогли вперше після аварії ввійти до другого та третього енергоблоків АЕС.

Після аварії на "Фукусімі-1" уряд Японії евакуював з районів навколо станції близько 80 тис людей. Як заявив раніше прем'єр-міністр країни Наото Кан, про їхнє повернення у свої будинки може йтися не раніше початку майбутнього року.

Японське агентство з ядерної та промислової безпеки (NISA) оголосило 12 квітня про присвоєння максимального - сьомого рівня небезпеки - аварії на "Фукусімі-1", хоча до того дня на аварійній АЕС було встановлено п'ятий рівень небезпеки. Максимальний рівень ядерної небезпеки встановлювався лише одного разу - під час аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 947 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ