Пт, 2024-03-29, 12:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2010 » Серпень » 17 » Скандал в Ізраїлі: демобілізувавшись з армії, дівчина розмістила в Інтернеті фото зі зв'язаними палестинцями
17:42
Скандал в Ізраїлі: демобілізувавшись з армії, дівчина розмістила в Інтернеті фото зі зв'язаними палестинцями
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  

   Колишнього військовослужбовця ізраїльської армії жорстко розкритикували за те, що дівчина помістила в соціальній мережі Facebook свої фотографії з палестинськими ув'язненими, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Альбом з фотографіями Еден Аберджіль назвала "Армія: найкращі дні мого життя". Всього в альбомі, який колишня ізраїльська військовичка виклала на свою сторінку у Facebook, 26 фотографій. На одній з них вона зображена усміхненою поряд з трьома арештантами із зав'язаними очима, а на іншій її обличчя повернене до одного з них. У разі арешту палестинців ізраїльськими військовослужбовцями, затриманим зазвичай зав'язують очі і накладають наручники, щоб запобігти їхній втечі.

Представники ізраїльського командування назвали вчинок Аберджіль ганебним і запевнили, що проведуть офіційне розслідування історії. За словами представника міністерства оборони, всі подробиці події повідомили командуванню для вжиття "подальших заходів".

"Йдеться про серйозне порушення морально-етичних норм, і, якщо б вона залишалася на дійсній військовій службі, то, поза всяким сумнівом, їй би довелося негайно постати перед трибуналом", - повідомив у вівторок журналістам представник прес-служби Армії оборони Ізраїлю, передає РИА "Новости".

Термін служби Еден Аберджіль в армії вже закінчився і вона була звільнена в запас, тому поки що незрозуміло, чи можна застосувати до неї якісь дисциплінарні заходи. Як передає NEWSru Israel, цій дівчині з Ашдода можуть загрожувати цивільні позови від ображених нею палестинців та їхніх сімей, і догана від її командирів на резервістській службі. Радіостанція "Коль Ісраель" передає, що розслідуванням цієї справи займеться поліція округу Лахіш.

Палестинські правозахисники заявляють, що викладені фотографії мають принизливий характер і "відображають ментальність окупантів".

"Знімки показують менталітет окупанта, який пишається приниженням палестинців. Нічим не можна виправдати це приниження, що стало повсякденною рутиною ізраїльської окупації. Окупація несправедлива, аморальна, і, як показують ці фотографії, вона ще й розбещує", - заявив представник палестинської влади Гассан Хатіб.

Глава ізраїльського Комітету з протидії тортурам Ішаї Менухим також засудив публікацію фотографій, пояснивши, що цей інцидент "показує ставлення до палестинців як до неживих предметів, а не як до людських істот, що вже стало нормою".

Сама героїня скандалу в інтерв'ю ізраїльським ЗМІ висловила жаль у зв'язку зі тим, що сталося, нарікала на погрози, які вона тепер отримує з усього світу, і заявила, що до палестинського населення вона ставилася з турботою і співчуттям.

"З палестинцями ми завжди поводилися добре, давали їм їжу і питво, жартували разом з ними. Ми не ображали, не били, не плювали на них... Ця історія роздута понад усяку міру. Я з повагою ставлюся до всіх людей, і я служила своїй країні", - цитує її новинний ресурс Ynet.

Абарджіль висловила розчарування позицією армійського начальства, яке, за словами дівчини, пообіцяло позбавити її військового звання і виключити з призову на резервістські збори. "Армія невдячна. Я ризикувала своїм життям, зазнала поранення. Я була зразковим солдатом, але тепер мені шкода, що я взагалі пішла на службу", - сказав вона.

Після появи критичних відгуків Еден Абарджіль видалила фотографії зі свого профайлу, але від проблем її це, судячи з усього, не врятує: крім фотографій, що принижують гідність палестинців, дівчина виклала у відкритий доступ ще й знімки свого робочого столу в армії, на якому лежали секретні документи, зазначає ізраїльська газета "Гаарець".

Фотографії було розтиражовано в соціальних мережах, їх показали телеканали BBC, Sky News та інші, сьогодні їх публікують багато європейських видань. Особливу увагу Еден Абарджіль приділяють арабські й іранські видання.

Коментарі до даних публікацій різні. Одні звинувачують ізраїльтянку в "нацизмі", інші зазначають, що дівчина не робить нічого поганого затриманим палестинцям, а просто сидить з ними поруч.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 921 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ