Чт, 2024-03-28, 20:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Березень » 29 » США не мінятимуть на Савченко ув'язнених росіян
19:48
США не мінятимуть на Савченко ув'язнених росіян
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У Вашингтоні не розглядають можливості обміну засудженої у Росії української льотчиці Надії Савченко на росіян, які відбувають покарання в США.

"Ми не розглядаємо такої можливості", - заявив РБК офіційний представник посольства США в Москві Вілл Стівенс.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт також не вважає можливим обмін Надії Савченко на росіян Віктора Бута й Костянтина Ярошенка, які відбувають покарання в США.

"Пропозиція для обміну – це просто смішно. Савченко утримують незаконно в Росії, вона незаконно була захоплена, й за Мінськими угодами її треба звільнити - і крапка", - сказав посол США журналістам у Києві.

Пайєтт зазначив, що президент України Петро Порошенко зробив "щедру пропозицію" обміняти Савченко на двох російських спецпризначенців, і "на цьому завершується обговорення", цитує "Інтерфакс-Україна".

Тим часом прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков вже заявив, що в Кремлі не мають інформації про можливість обміну Савченко на Бута і Ярошенко.

"Я нічого про це не чув, я бачив повідомлення ЗМІ, але будь-якою інформацією я не володію", - сказав він журналістам.

Раніше про те, що Москва веде консультації щодо обміну Савченко на групу росіян, у тому числі засуджених до різних термінів у США, повідомив російський "Интерфакс" із посиланням на поінформовані джерела. Йдеться нібито про Костянтина Ярошенка й Віктора Бута.

Арештований у 2010 році в Ліберії пілот Костянтин Ярошенко був пізніше виданий США, де його засудили до 20 років тюремного ув'язнення за звинуваченням в участі у злочинній змові з метою контрабанди до США кокаїну на суму $100 млн.

Віктора Бута екстрадували до США з Таїланду й засудили до 25 років в’язниці за контрабанду зброї. Офіційне звинувачення звучало як "змова з метою вбивства американських громадян", бо зброя, якою торгував Бут, призначалася повстанцям із Революційних збройних сил Колумбії (FARC), визнаних Вашингтоном терористичною організацією.

Росія вважає звинувачення Ярошенка й Бута "надуманими" й вимагає їхнього звільнення. Особи, відповідальні за арешт і засудження Бута й Ярошенка, потрапили в складений у квітні 2013 року Москвою санкційний список як "причетні до порушень прав і свобод російських громадян за кордоном".

У квітні 2015 року Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про викрадення Ярошенка спецслужбами США й Ліберії.

Російська влада також стверджує, що обидва в'язні мають проблеми зі здоров'ям, але, мовляв, не отримують гідного медичного догляду.

Днями уповноважений МЗС Росії з питань прав людини, демократії й верховенства права Костянтин Долгов заявив: "Вони громадян США не вбивали, а наміри, за які їх засудила американська Феміда, так і не були адекватно доведені".

А провина Савченко, на думку Долгова, "доведена на базі об'єктивних свідчень і даних", і тому західні дипломати дарма вимагають її звільнення.

Українську льотчицю й депутата Савченко, схоплену проросійськими бойовиками на Донбасі в червні 2014 року, незаконно засудили в РФ 22 березня цього року до 22 років колонії за звинуваченням у причетності до смерті двох російські журналістів, які перебували на блокпосту в зоні АТО під час обстрілу.

Організм Савченко перестав сприймати воду

Організм української героїні перестав сприймати звичайну воду. Про це в ефірі "5 каналу" розповів адвокат льотчиці Микола Полозов після відвідування Савченко у СІЗО.

"Річ у тім, що після вироку вона пила тільки воду. Вона відмовилася від підтримувальних сумішей, і ця вода, по суті, вимивала з неї всі солі, необхідні мінерали. На цьому тлі розпочалося погіршення здоров'я, почало нудити цією водою. Наразі вона п'є мінеральну воду, що дозволило стабілізувати стан здоров'я. Тим не менше, вона втрачає близько 400-500 грамів на день. Зараз вона важить 65 кг", – розповів адвокат.

22 березня, Донецький міський суд Ростовської області засудив Савченко до 22 років колонії. Українка заявила, що поновить сухе голодування на 10-й робочий день після винесення вироку. Вирок Савченко набере чинності з 5 квітня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 759 | Додав: adminA | Теги: ув'язнені росіяни, Савченко, США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ