Сб, 2024-04-27, 07:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 25 » США не підтримують Британію у суперечці навколо Фолклендів: не хочуть сваритися з Латинською Америкою
10:32
США не підтримують Британію у суперечці навколо Фолклендів: не хочуть сваритися з Латинською Америкою
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Сполучені Штати відмовилися підтримати Британію в дипломатичній суперечці з Аргентиною навколо Фолклендських (Мальвінських) островів. Про це повідомляє сьогодні газета The Times, зазначаючи, що позиція демократичної адміністрації Барака ОбамиРональда Рейгана, передає ИТАР-ТАСС. діаметрально відрізняється від позиції, зайнятої майже 30 років тому республіканською адміністрацією.
У 1982 році Рейган підтримав уряд Маргарет Тетчер під час британо-аргентинської війни, що спалахнула через спроби Буенос-Айреса захопити острови збройним шляхом.

При цьому нинішня американська адміністрація пояснює свою позицію небажанням сваритися з країнами Латинської Америки, які одностайно підтримали Аргентину під час недавнього загострення територіальної суперечки. Причиною нової напруженості між Буенос-Айресом і Лондоном стали спроби британської компанії почати розвідку родовищ нафти на шельфі Фолклендських островів.

"Ми враховуємо не тільки нинішнє положення, але також історичну ситуацію, нашею позицією залишається нейтралітет", - заявив газеті The Times представник американського держдепартаменту. - США визнають, що фактично управління островами здійснює Сполучене Королівство, проте ми не займаємо ніякої позиції щодо претензій обох сторін на суверенітет над островами", - сказав представник держдепартаменту.

Підтримка президентом Рейганом Британії у війні 1982 року викликала широку незадоволеність в Латинській Америці, заявив The Times аналітик Інституту Брукінгса, колишній віце-президент Коста-Ріки Кевін Касас-Самора. Адміністрація Обами "прагне знайти компромісне рішення, оскільки знає, що підтримка британської позиції знову буде сприйнята вороже в регіоні", вважає аналітик.

За даними The Times, британські дипломати у Вашингтоні заявляють, що їх поки влаштовує така позиція Вашингтона. Проте вони додають, що якщо США підтримають ідею британо-аргентинских переговорів з питання про суверенітет над островами, Лондон сприйме це негативно.

Як пише газета Daily Telegraph, Британія не має наміру обговорювати питання про суверенітет над Фолклендськими островами, які в Аргентині називають Мальвінськими. Позиція Лондона полягає в тому, що острови мають залишатися британським володінням, оскільки цього бажає їх населення, британське за походженням. При цьому дипломатія Сполученого Королівства готова до переговорів з Аргентиною з питань спільного видобутку нафти, оскільки розробка родовищ на шельфі неможлива без аргентинської допомоги.

Як зазначає Daily Telegraph, президент Аргентини Крістіна Фернандес заявила, що її країна не має наміру починати війну з Британією через Фолкленди і не має наміру влаштовувати морську блокаду островів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1123 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ