Пт, 2024-04-19, 12:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 19 » США вдалися до санкцій проти президента та інших чиновників Сирії: їхні рахунки заморожують
15:10
США вдалися до санкцій проти президента та інших чиновників Сирії: їхні рахунки заморожують
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Санкції, накладені США проти президента Сирії Башара Асада і шести інших високопоставлених керівників, дадуть змогу заморозити всі їхні фінансові активи на американській території, передає "Інтерфакс" з посиланням на газету New York Times. 18 травня президент США віддав розпорядження заморозити всі рахунки керівництва Сирії, які можуть перебувати в банках США.

Своїм виконавчим указом Барак Обама заборонив американським громадянам, компаніям та організаціям підтримувати з особами, які підпали під ці санкції, будь-які ділові стосунки.

Каральні заходи, крім Асада, поширені на віце-президента Фарука Шараа, прем'єр-міністра Аделя Сафара, міністра внутрішніх справ Мухаммеда аш-Шаара, міністра оборони Алі Хабіба, главу військової розвідки Абделя Фатах і директора Управління політичної безпеки Мохаммеда Діба Зайтуна.

"Ще неясно, наскільки суворими виявляться ці санкції, однак координація дій США і ЄС може завдати не тільки політичних, а й сильних економічних збитків Сирії. Судячи з усього, сирійські керівники серйозно стурбовані такою перспективою", - наголошує видання.

Крім того, влада США запровадила 18 травня санкції стосовно двоюрідного брата президента Сирії Башара Асада та низки силових структур сирійського уряду. Про це 18 травня повідомило міністерство фінансів США, передає ИТАР-ТАСС.

Санкції торкнулися Хафіза Махлюфа, який є кузеном президента і "представником Управління загальної розвідки Сирії". Зазначається, що "Махлюф відігравав ключову роль в організації заходів у відповідь на протести в Сирії", в результаті чого загинули мирні маніфестанти.

Також санкції стосуються сирійської військової розвідки, Національного бюро безпеки і розвідуправління ВПС Сирії. Разом з цим у "чорний список" внесено двох представники іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР), які, зокрема, надавали "матеріальну підтримку Управлінню загальної розвідки Сирії".

Приблизно такі ж заходи, запроваджені США стосовно лівійського лідера Муаммара Каддафі, дозволили заморозити активи на суму, що перевищує 36 млрд дол.

29 квітня президент США Барак Обама наклав санкції проти двох братів Башара Асада, а також стосовно голови сирійської розвідки.

Нагадаємо, що в Сирії в середині березня розпочалися масові антиурядові виступи. Спочатку акції протесту проходили в місті Дераа, а потім вони почалися і в інших населених пунктах. З моменту початку антиурядових виступів, які жорстко придушуються владою Сирії, в країні, за даними місцевих правозахисних організацій, загинуло більш ніж 250 осіб.

Головні вимоги демонстрантів - звільнення політичних в'язнів, розпуск сил безпеки та припинення дії старих сирійських законів про надзвичайний стан, яким вже майже п'ятдесят років.

21 квітня Асад все ж підписав наказ про скасування закону про надзвичайний стан. Закон діяв у країні з 1963 року. Він дозволяв владі заарештовувати підозрюваних без висунення їм звинувачень, а також оголошувати поза законом політичні партії.

У той же час 22 квітня в Сирії відбулася найбільша демонстрація, яка закінчилася масовим кровопролиттям. Демонстрації проходили в Дамаску, Хомсі, Забадані та Мідані, а також у провінціях Ідліб і Латакія на півночі країни. У результаті в різних містах Сирії при розгоні маніфестацій загинуло більше сотні осіб. У країні цей день назвали "кривавою п'ятницею", а ООН і США закликали владу Сирії припинити насильство.

А 27 квітня вірні президентові Сирії Башару Асаду війська зайняли передмістя столиці країни Дамаску, тоді як в центр антиурядових виступів - місто Дераа — було введено танки.

Раніше Європейський Союз запровадив ембарго на постачання зброї Сирії у відповідь на жорстоке придушення антиурядових протестів у країні, а тепер розглядає варіанти застосування санкцій до влади Сирії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 853 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ