Чт, 2024-04-25, 04:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 25 » Стали відомими умови нової угоди США-РФ щодо ядерних ракет
17:54
Стали відомими умови нової угоди США-РФ щодо ядерних ракет
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/


Офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко заявив, що Росія і США завершили основну частину переговорів щодо СНО. Як підтвердив Нестеренко в четвер на брифінгу в Москві, місцем підписання документа може стати столиця Чехії Прага, передає NEWSru.com.
Щодо термінів підписання договору Нестеренко сказав, що "офіційної домовленості з цього приводу немає". За словами високопоставленого дипломата, рішення про це може бути ухвалене тільки президентами Росії і США, і, за його інформацією, Барак Обама і Дмитро Мєдвєдєв збираються зробити це найближчим часом.

Тим часом американська газета The New York Times з посиланням на власні джерела в адміністрації США у четвер опублікувала деякі деталі проекту нової російсько-американської угоди про скорочення ядерних арсеналів.

Як пише InoPressa, сторони вирішили знизити ліміт оперативно-розгорнутих стратегічних боєголовок більш ніж на чверть, а ліміт носіїв - наполовину. Таким чином у наступні сім років Москва і Вашингтон скоротять кількість ядерних боєголовок з нинішніх 2,2 тис. до 1,5 тис., а кількість засобів доставки - з нинішніх 1,6 тис. до 800 одиниць.

У преамбулі проекту угоди визнається зв'язок між наступальними озброєннями й протиракетною обороною, як того вимагала російська сторона, але все викладено не в юридично зобов'язальних термінах. У такий спосіб угода ніяк не обмежить плановане розміщення елементів ПРО США в Європі.

Як з'ясувала The New York Times, лідери республіканців, сенатори Мітч Макконелл і Джон Кайл, минулого тижня написали президентові США Бараку Обамі листа, у якому висловили великий сумнів у ратифікації угоди, якщо в ній буде юридично обґрунтовуватися зобов'язання з погодження наступальних озброєнь і системи ПРО.

Російські експерти, зі свого боку, зазначають, що Москва задоволена пом'якшенням режиму інспекцій на об'єктах, що передбачається договором. Як раніше зазначали аналітики, Путіну не вдалося вплинути на Обаму щодо системи ПРО.

Військові вимагали, щоб Кремль не погоджувався на скорочення озброєнь без лімітування ПРО США. У підсумку Кремль змушений був змиритися в цьому питанні, оскільки цей договір важливий для Росії як для того, щоб зміцнити своє становище на міжнародній арені, що похитнулося, так і для того, щоб скоротити витрати на утримання наявних озброєнь у період кризи.

Як заявив американським журналістам генерал-майор у відставці Володимир Дворкін, Москва може анулювати новий договір, якщо США в односторонньому порядку розгорнуть великі системи ПРО.

За непідтвердженими даними, церемонія підписання договору пройде в Празі 8 квітня.

Крім того, 24 березня в Кремлі заявили, що всі документи для підписання договору зі стратегічних наступальних озброєнь (СНО) узгоджені.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 1060 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ