Пт, 2024-03-29, 12:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 27 » "Свободівці" обурені трансляцією в день скорботи розважальних програм
10:52
"Свободівці" обурені трансляцією в день скорботи розважальних програм
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" вимагає від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення притягти до відповідальності телеканали Інтер, ICTV, СТБ і Перший національний канал, які завтра, 27 листопада, в день пам’яті жертв голодоморів і політичних репресій, всупереч забороні, встановленій правилами проведення ефіру в дні скорботи, планують транслювати у своєму ефірі музично-розважальні програми, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Як зазначили у прес-службі об’єднання, особливу увагу "Свобода" вимагає приділити телеканалу ІСTV, який "у день скорботи - 27 листопада - транслюватиме українофобську кінострічку Ми з майбутнього-2, що є порушенням умов видачі ліцензії".

У "Свободі" підкреслили, що перераховані телеканали проігнорували звернення Нацради про дотримання правил мовлення у день скорботи.

У якості прикладу партія привела телеканал Інтер, який анонсує на завтра концерт Хворостовського і Крутого "Дежавю" о 17:45 і Ювілейний концерт групи "Любе" о 22:25. На офіційному сайті телеканалу ICTV міститься програма телепередач на 27 листопада, де анонсується, що опівночі покажуть розважальну передачу "Прожекторперісхілтон", а також "Ми з майбутнього-2".

"І навіть Перший національний на своєму офіційному сайті анонсує програму"Наша пісня", яка транслюватиметься о 12:10 в день пам’яті жертв голодоморів. Телеканал СТБ анонсує трансляцію розважального шоу "Танцюють всі" о 12:55, 15:05 і 16:05 цього ж дня", - зазначили у прес-службі.

Водночас, за даними "Свободи", на завтра вказані телеканали не запланували жодної програми або фільму, який би стосувався надання почестей пам’яті жертв Голодомору.

"Транслюючи музично-розважальні і комедійні телепередачі у день пам’яті жертв голодоморів, телеканали тим самим нехтують національну честь і гідність кожного представника українською націй", - підкреслили у "Свободі".

Об’єднання закликало вжити заходи і дотриматися положення ст.3 закону України "Про Голодомор 1932-33 років в Україні", де, зокрема, закріплений обов’язок органів державної влади відповідно до своїх повноважень "брати участь у формуванні і реалізації державної політики у сфері відновлення і збереження національної пам’яті Українського народу" і "сприяти консолідації і розвитку української нації, її історичній свідомості і культурі, поширенню інформації про Голодомор серед громадян України і світової громадськості".

Нагадаємо, завтра, 27 листопада, в Україні відзначають День пам’яті жертв голодоморів. Раніше Нацрада з питань телебачення і радіомовлення рекомендувала українським телеканалам утриматися цього дня від показу розважальних теле- і радіопрограм.

""Свобода" пікетувала АП з вимогою до Януковича вибачитися за заперечення Голодомору в Україні як геноциду

Представники Київської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у п'ятницю пікетували будівлю адміністрації президента в Києві з вимогою до глави держави вибачитися за заперечення Голодомору як геноциду українського народу.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", близько півсотні представників об'єднання з гаслами "Голодомор 1932-1933 - Геноцид української нації!", "Москва, покайся!" вимагали "припинити в Україну українофобську вакханалію, метою якої є применшення, перекручування і відверте замовчування трагедії Голодомору - геноциду української нації".

"У стінах Адміністрації президента сидить окупаційна влада, яка робить все, щоб в першу чергу захистити інтереси Кремля, а не українського народу", - цитує прес-служба "Свободи" слова заступника голови об'єднання Андрія Мохника.

Мохник нагадав, що в квітні 2010 року в Страсбурзі президент України Віктор Янукович заперечував Голодомор як геноцид українського народу, "виправдовуючи Москву за скоєні перед українською нацією злочину".

Сьогодні Віктор Янукович звернувся до громадян України в День пам'яті жертв голодомору із закликом не забувати про це національне нещастя та порівняв Голодомор зі справжнім Армагедоном та втратою для Космосу.

Довідка

З квітня 1932 по листопад 1933 року, за даними істориків, жертвами голоду в Україні стали (за різними оцінками) від 7 до 10 млн людей, зокрема близько 4 мільйонів дітей. З урахуванням непрямих жертв Голодомор забрав життя близько 14 мільйонів людей.

Парламент України в листопаді 2006 року визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Цю позицію офіційно розділили 11 країн. В Україні 25 листопада офіційно відзначається День пам'яті жертв політичних репресій і Голодоморів.

13 січня 2010 року Апеляційний суд Києва визнав керівників більшовицького тоталітарного режиму винними в геноциді в Україні у 1932-1933 роках.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 952 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ