Чт, 2024-04-18, 04:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 30 » "Свободівці" проти нового ЖК. КПУ побачила дискримінацію у проекті ТК
10:11
"Свободівці" проти нового ЖК. КПУ побачила дискримінацію у проекті ТК
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Київська міська організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" разом з профспілкою "Народна солідарність" біля комітетів Верховної Ради провели акцію протесту проти ухвалення Житлового кодексу, повідомляє прес-служба політсили.

Партійці переконані, що "самими неприйнятними нормами Житлового кодексу є перетворення житлової нерухомості на звичайний товар, який легко відібрати у простого українця за невеликі борги; примусове створення ОСББ (форма новітньої колективізації) та покладання на них відповідальності за житлово-комунальне господарство і відповідно зняття відповідальності з держави". "Крім того, законом про пеню офіційно вводиться боргова кабала, яка добиває напівзнищених іншими кодексами та державними поборами українців", - додали в "Свободі".

- Комуністи бачать дискримінацію у проекті Трудового кодексу

Заступник голови Київської міської організації ВО "Свобода" Юрій Ноєвой заявив: "Норми цього антинародного кодексу ще більше підсилюють революційну ситуацію в державі, так як вони направлені на захист інтересів банків, забудовників і великого бізнесу, який єдиний в здатності приватизувати житлово-комунальне господарство" .

"Крім того, текст кодексу має багато протиріч, оскільки на його старий, ще радянський проект, натягнули зручні виключно олігархам положення. Відповідно в ситуації судового спору ,суди, як залежні від виконавчої влади органи , будуть приймати рішення в інтересах держави і банків", - підкреслив політик .

Нагадаємо, 2 грудня Верховна Рада планує прийняти Житловий кодекс, а на пленарному тижні 14-17 грудня - закон про впровадження пені на заборгованість з комунальних послуг.

Комуністи бачать дискримінацію у проекті Трудового кодексу

Проект Трудового кодексу носить дискримінаційний характер, заявила народний депутат від Компартії Алла Александровська, повідомляє прес-служба КПУ.

"Сьогодні спостерігається тотальний тиск на найманих працівників, яких примушують отримувати зарплату в конвертах, що позбавляє їх соціального захисту та гідної пенсії. Працівник знає про це, але свідомо йде на ризик, тому що йому треба годувати родину", - підкреслила політик.

"Крім того, не варто забувати і про махінації роботодавців з прийняттям працівника на випробувальний термін. Дуже часто зустрічається, що вони буквально шахрайським чином використовують випробувальний термін, особливо щодо молодих людей, для власного збагачення. Молодь приймають на випробувальний термін, вони працюють від півтори до кількох місяців, а потім роботодавець відмовляється взяти їх на роботу, оформити трудовий договір, та ще може і не виплатити чесно зароблені ними гроші. Люди витратили час, а в результаті роботу так і не отримали", - зазначила комуністка.

"Якщо така ситуація стає можливою при діючому КЗпП, то в проекті Трудового кодексу повинні бути враховані всі подібні моменти. Між тим, ми бачимо, що він, навпаки, характеризується посиленням прав роботодавців і ослабленням прав найманих працівників", - підкреслила Александровська. "Як приклад можна навести статті щодо матеріальної відповідальності роботодавця та найманого працівника: 5 статей, які регулюють відповідальність роботодавця, та 20 - працівника", - додала вона.

"У цілому проект Трудового кодексу носить виключно дискримінаційний характер, і тому-то фракція Компартії його критикувала і не підтримувала під час розгляду у Верховній Раді", - сказала парламентарій.

Нагадаємо, раніше спікер парламенту Володимир Литвин повідомив, що Верховна Рада не буде розглядати Трудовий кодекс до нового року. У свою чергу, опозиція, підприємці і профспілки виступили проти існуючої редакції документу і заявили про готовність вийти з акцією протесту проти його прийняття.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 993 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ