Пт, 2024-04-19, 09:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 9 » Тимошенко назвала місцеві вибори "найбруднішими в історії" і попередила, що парламентські будуть не кращими
16:35
Тимошенко назвала місцеві вибори "найбруднішими в історії" і попередила, що парламентські будуть не кращими
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко називає місцеві вибори "найбруднішими в історії незалежної України".

"Це були найбільш нечесні і брудні вибори в історії незалежної України", - заявила вона на прес-конференції у вівторок, повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

- Тимошенко дізналася про підготовку нових правил для виборів, які підлаштують під Януковича

Тимошенко нагадала, що результати місцевих виборів мали бути оприлюднені не пізніше, ніж на 5-й день після їх проведення, тобто 5 листопада, - однак станом на 9 листопада цих підсумків не підбито і навіть офіційно не оголошено про явку виборців.

На переконання лідера "Батьківщини", це свідчить про те, що влада продовжує фальсифікувати вибори для встановлення прийнятних для себе результатів.

Тимошенко вважає, що, проводячи цю виборчу кампанію, влада поставила собі три завдання:

"Перше - не обрати, а призначити владу на всіх рівнях місцевого самоврядування, будь-якою ціною, всупереч волі місцевих громад, і завершити таким чином концентрацію влади в одних руках", - сказала вона.

Друге завдання, за словами Тимошенко, - "зробити спробу ліквідувати справжню опозицію та створити на її місці керовану, яка нездатна скласти конкуренцію владі на наступних парламентських та президентських виборах".

Третє завдання влади, на її переконання, - "перевірити в дії технологію проведення керованих виборів та використати цей досвід для прийняття нового закону щодо організації парламентських виборів".

"Всі ці завдання покликані забезпечити головну стратегію нового президента, в якій є два головних сенси: абсолютна влада та тіньове збагачення", - стверджує Тимошенко.

Також Тимошенко підтримає звернення кандидатів від партії "Батьківщина" до Європейського суду щодо порушень під час місцевих виборів в Україні.

Коментуючи ситуацію з оскарженням в суді результатів виборів мера міста Харкова, Тимошенко сказала: "Це ще одне свідчення того, що розраховувати на суди в Україні немає ніякого сенсу".

"Тому підтримуватиму звернення нашої команди, кандидатів у депутати і на посади сільських, селищних і міських голів, зокрема, до Європейського суду з прав людини. Я вважаю, що якщо відсутнє правосуддя в країні, то необхідно йти до тих судів, які можуть встановити справедливість і чесність", - наголосила Тимошенко.

Вона також вкотре поклала відповідальність за фальсифікації виборів персонально на президента Віктора Януковича.

Тимошенко нагадала, що члени ЦВК відкрито "заявляли про системну підготовку фальсифікацій", а також про застереження до виборчого законодавства і організації процесу з боку Європарламенту та ПАРЄ.

"Однак президент Віктор Янукович свідомо проігнорував усі попередження та звинувачення. Президент є замовником та очільником найбруднішої в історії незалежної України виборчої кампанії та несе персональну політичну відповідальність за сплановану фальсифікацію виборів", - зазначила вона.

Тимошенко дізналася про підготовку нових правил для виборів, які підлаштують під Януковича

Також Тимошенко переконана, що Конституційний суд ухвалить рішення щодо дати наступних парламентських виборів на користь Адміністрації президента. Про це вона заявила на прес-конференції у вівторок.

"КС на сьогодні є департаментом Адміністрації президента, і тому треба питати, яке рішення прийме президент та його оточення", - зазначила Тимошенко.

"Як це не прикро, не Конституція і закони будуть встановлювати дату виборів, а ситуативне рішення, яке буде підлаштовано під президента та Партію регіонів", - сказала вона.

Тимошенко знову нагадала про рішення КС щодо скасування політреформи, а також про те, що за Конституцією 1996, яка діє у зв'язку з цим, вибори мають бути проведені у березні 2011.

Лідер БЮТ також додала, що до того часу має намір повністю перебудувати партійну систему своєї політичної сили, щоб вийти на парламентські вибори з потужною та сильною командою.

"Я все зроблю для того, щоб на парламентських виборах наша політична сила була представлена в усіх регіонах і була сильною, для того у нас є час", - зазначила вона.

Водночас Тимошенко закликає політичні сили не допустити ухвалення у Верховній Раді нових змін до закону про вибори.

Вона повідомила, що відповідні зміни вже готуються до внесення і мають на меті легалізувати "механізми фальсифікацій, обкатаних владою на місцевих виборах" для подальшого застосування на парламентських.

"Я можу сказати, що будь-яке коригування, яке буде проведено щодо існуючого закону, буде мати на меті втілення тих самих моделей фальсифікацій, які були застосовані на місцевих виборах", - сказала вона.

"І тому не можна допускати ніяких змін", - наголосила Тимошенко.

Вона нагадала, що попередні парламентські вибори, які були проведені в 2006 і 2007 роках, були проведені чесно і демократично, і не викликали нарікань ні з боку українського суспільства, ні з боку міжнародної спільноти.

"І тому я не бачу ніяких підстав крім підготовки для фальсифікацій для змін чинного закону", - заявила Тимошенко.

Зазначимо, що у Раді вже зареєстровано проект постанови щодо проведення парламентських виборів 27 березня 2011 року. 4 жовтня голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував терміново внести зміни до Конституції Україні і зафіксувати, що парламентські вибори відбудуться у вересні 2012 року.

Раніше спікер заявив, що постанова про проведення наступних парламентських виборів в 2011 році, внесена напередодні опозицією, не відповідає Конституції. 8 жовтня Верховна Рада вирішила направити до Конституційного суду для отримання висновку законопроект про внесення змін до Конституції щодо п'ятирічного терміну повноважень президента і парламенту.

19 жовтня Верховна Рада України внесла до порядку денного нинішньої сесії і направила до Конституційного суду законопроект, що встановлює терміни проведення чергових виборів президента, парламенту, місцевих рад і мерів міст.

Сьогодні Конституційний суд почав розгляд справи за поданням Верховної Ради про перевірку на відповідність статтям 157 і 158 Конституції законопроекту №7265 про внесення змін до Конституції, яким пропонується закріпити в перехідних положеннях Основного закону, що чергові вибори парламенту проводяться останньої неділі жовтня 2012 року.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 742 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ