Пт, 2024-03-29, 17:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 4 » Тимошенко оскаржить дії Генпрокуратури в міжнародних судах
21:18
Тимошенко оскаржить дії Генпрокуратури в міжнародних судах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко має намір оскаржити в міжнародних судах незаконні, на її думку, дії Генеральної прокуратури України, у тому числі і можливу зміну запобіжного заходу на арешт.

"Це буде за замовленням, незаконно, з порушенням всіх моїх прав, і ми, безумовно, будемо кожну незаконну дію прокуратури, розуміючи, що наші українські суди - це не суди... оскаржувати в міжнародних судах, захищатимемося і захищатимемо Україну", - заявила вона в середу журналістам в Києві перед допитом у Головному слідчому управлінні Генпрокуратури, коментуючи чергове нагадування про можливість зміни їй запобіжного заходу на арешт у зв'язку із затягуванням нею слідчих дій, передає "Інтерфакс-Україна".

- Тимошенко наполягає, що Власенко може бути її захисником, інший адвокат їй не потрібен

Тимошенко наголосила, що вона не буде здивована такими діями з боку прокуратури. "Хіба я можу прогнозувати, в який момент вони порушать закон, порушать Конституцію і здійснюватимуть політичні репресії", - додала вона.

Тимошенко наразі перебуває на підписці про невиїзд.

Лідер ВО "Батьківщина" стверджує, що слідчий Генеральної прокуратури, який розслідує справу щодо неї, здивований заявами прес-служби Генпрокуратури про затягування Тимошенко процесуальних дій.

"Я запитала у слідчого, навіщо він робить публічні заяви для ЗМІ, що я порушую закон, що я перешкоджаю слідству, і що він (слідчий - ред.) нібито змінюватиме запобіжний захід. Слідчий дуже здивувався. Він сказав, що ніяких таких заяв він не робить. І коли я уточнила, що це заява прес-служби Генпрокуратури, він сказав, що до прес-служби не має ніякого стосунку", - сказала Тимошенко журналістам в середу в Києві після відвідин Головного слідчого управління Генпрокуратури.

Вона акцентувала увагу, що слідчий є процесуально незалежною особою і "ніяка прес-служба не має права замість слідчого давати такі сигнали суспільству, які не відповідають дійсності".

"Заяви прес-служби Генпрокуратури фальсифіковані, інспіровані і нічого спільного з позицією самого слідчого не мають. Це слідчий заявив у присутності мого захисника Сергія Власенка і ще декількох людей, які є співробітниками Генпрокуратури", - резюмувала Тимошенко.

Тимошенко наполягає, що Власенко може бути її захисником, інший адвокат їй не потрібен

Тимошенко прийшла на черговий допит до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України разом з народним депутатом Сергієм Власенком і наполягає, що він має право бути її захисником у кримінальній справі щодо газових контрактів.

Журналістам Тимошенко повідомила, що заява Генпрокуратури про те, що вона перешкоджає проведенню слідчих дій, не відповідає дійсності. "Я хотіла б зараз це чітко і зрозуміло спростувати. Навпаки, я намагаюся зробити все, щоб сприяти слідству, тому що я твердо знаю, що ці звинувачення є фіктивними", - сказала вона.

За її словами, вона не зацікавлена у перешкоджанні слідчим діям, оскільки хоче встановити істину.

Тимошенко представила Власенка як свого захисника і підкреслила, що він має повне право бути її захисником у справі і при цьому не бути адвокатом. "Вони наполягають, щоб я обов'язково привернула не захисника, а адвоката", - сказала Тимошенко.

Вона пояснила, що адвокати є людьми залежними, а Власенко , як народний депутат, зможе об'єктивно займатися її захистом. "Захисник, а особливо народний депутат, він недоступний владі і буде мінімізовано тиск, який вона може здійснювати. Саме тому я вибираю не адвоката, а, як передбачено законом, захисника", - пояснила лідер "Батьківщини".

Вона звернула увагу на те, що її прихід разом із Власенком - це спроба довести Генпрокуратурі, що немає ніякої перешкоди слідчим діям. Що стосується адвоката Богдана Ференца, то, за словами Тимошенко, він залишається її адвокатом у справі про розкрадання коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу, а також у справі про закупівлю автомобілів "швидкої допомоги".

У свою чергу Власенко підкреслив, що згідно із законодавством він має право бути захисником. За його словами, згідно ст. 44 Карно-процесуального кодексу, Тимошенко має право привернути його як захисника у кримінальній справі.

Раніше в Генпрокуратурі заявляли, що Власенко не може бути адвокатом Тимошенко, оскільки згідно ст. 3 закони України "Про статус народного депутата України", нардепові заборонено займатися адвокатською діяльністю.

Тимошенко і Власенко знов подали слідчому Генеральної прокуратури заяву про допуск Власенка до захисту Тимошенко. В іншому випадку екс-прем'єр звертатиметься до українських та міжнародних судів у зв'язку з порушенням її права на захист.

"Ми сьогодні подали повторно від імені Тимошенко заяву з приводу мого допуску до її захисту. Слідчий зазначив, що відповідно до Карно-процесуального кодексу, він протягом трьох днів розгляне цю заяву і дасть аргументовану відповідь", - сказав Власенко журналістам в середу після виходу з Тимошенко з Генпрокуратури.

За словами адвоката, він і Тимошенко продемонстрували Генпрокуратурі своє бажання брати участь в слідчих діях.

Власенко також повідомив, що Тимошенко офіційно зафіксувала усі порушення Генпрокуратури щодо неї і проінформувала про це слідчого. "Кожне їх порушення буде пред'явлене не тільки українським судам, але й міжнародним судам", - заявила у свою чергу Тимошенко.

"Я не хотіла б, щоб Генпрокуратура думала, що вони мені дадуть свого адвоката примусово і їм керуватимуть як маріонеткою, щоб позбавити мене права на захист", - підкреслила Тимошенко.

Політик заявила, що не має наміру шукати якого-небудь іншого адвоката у разі недопуску Власенка до її захисту. "Я не розглядатиму ніяких інших кандидатур. Якщо Генпрокуратура відмовить, ми вимушені будемо це оскаржити в українських судах, але українськими судами, знаючи їм ціну, ми не обмежимося. Ми підемо до Європейського суду з прав людини, і там захищатимемо моє право ввести у справу того захисника, якого я вважаю за необхідне", - сказала вона.

Пізніше стало відомо, що слідчий Генеральної прокуратури України заявляє, що екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Тимошенко перекручує факти слідства у справі щодо неї, що підтверджується відеофіксацією слідчих дій.

"Сьогодні в ЗМІ поширено заяву Тимошенко, про те, що я, слідчий у справі, не маю наміру міняти стосовно неї запобіжний захід, а заяви прес-служби Генеральної прокуратури сфальсифіковані... Ніяких розмов про це з обвинуваченою у мене не було, що підтверджується відеозаписом ходу слідчих дій", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури, поширеному в середу.

Слідчий зазначив, що в середу, 4 травня, Тимошенко прибула на допит з народним депутатом України Сергієм Власенком і наполягала на тому, щоб допустити його як захисника у справі.

Слідчий наголосив, що ще 21 квітня відмовив у допуску Власенка в якості захисника Тимошенко, тому що це "заборонено законом України".

"Що стосується заяви Тимошенко про зміну щодо неї запобіжного заходу, я категорично заявляю, що вона є хибною, спрямованою на спотворення громадської думки. Після того як Тимошенко стала постійно спотворювати те, що відбувалося в ході слідства, всі дії з нею фіксуються на відео", - наголосив слідчий.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 864 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ