Чт, 2024-04-25, 21:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 24 » Тимошенко затримали в прокуратурі. Очікується її арешт
12:58
Тимошенко затримали в прокуратурі. Очікується її арешт
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко затримано в ході допиту в Генпрокуратурі. Під будівлею збираються депутати БЮТ і прихильники Тимошенко.

Очікується, що найближчим часом її вивезуть до Печерського районного суду для зміни запобіжного заходу.

Юлії Тимошенко в головному слідчому управлінні Генпрокуратури зачитали постанову про передачу прохання до Печерського суду про її арешт. Про це повідомляють джерела "Української правди" в головному слідчому управлінні.

Водночас захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що заблокований в слідчому управлінні, однак йому відомо, що Тимошенко хочуть доставити до Печерського суду, щоб отримати рішення про обрання запобіжного заходу.

Представники Генпрокуратури заборонили особистій охороні перебувати у тій частині будівлі, де проходять слідчі дії з Тимошенко. Про це повідомила прес-секретар Тимошенко Марина Сорока.

"Зазвичай особиста охорона і я, ми знаходимося в коридорі біля дверей, де проводяться слідчі дії. Сьогодні нас попросили залишити цю частинк коридору. Там в коридорі є два виходи з будівлі Генпрокуратури – центральний і чорний", - повідомила Сорока.

"Там перебували люди в масках. Їх було десь 25-30 осіб", - додала вона. За словами Сороки, це нібито спецпідрозділ "Сокіл".

"Зазвичай, хоча б один охоронець залишається біля дверей, бо Юлія Володимирівна є особою, яку охороняють. Попросили навіть особисту охорону залишити коридор", - додала Сорока.

Водночас фракція БЮТ заблокувала виїзд з головного слідчого управління Генпрокуратури, де наразі перебуває Тимошенко.

"Представник ГПУ щойно повідомив, що є рішення Печерського суду доставити Юлію Тимошенко в суд з допиту ГПУ для проведення слідчих дій. За внутрішньою інформацією Юлю збираються арештувати сьогодні. На Борисо-Глібській кількість людей збільшується щохвилини. Тут вже півфракції "БЮТ", - написав "бютівець" Віктор Уколов на своїй сторінці в Facebook.

Нардеп Володимир Ар'єв повідомив, що його знайомий посадовець з МВС передав, що за 2–3 години Тимошенко випустять.

Нагадаємо, сьогодні, 24 травня, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко прибула до Генеральної прокуратури. Вона одразу заявила, що влада форсує свої спроби зі знищення опозиції.

Як повідомлялося, на минулому тижні Юлія Тимошенко через хворобу не змогла прийти у Генпрокуратуру для проведення слідчих дій у рамках кримінальної справи.

У Генпрокуратурі заявляли, що Тимошенко навмисно затягує справу і не ходить на допити.

Нагадаємо, 11 квітня Генпрокуратура порушила третю кримінальну справу проти Тимошенко за фактом перевищення службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією в 2009 році. Українська влада вважає, що ці контракти вкрай невигідні для України і змушують її платити занадто високу ціну за газ. Збитки, завдані екс-прем'єром, слідство оцінює на більш ніж 1,5 млрд грн.

ГПУ: Лідера БЮТ затримали за зрив слідчих дій

На підставі рішення Печерського райсуду лідера БЮТ Юлію Тимошенко було затримано для проведення слідчих дій. Про це повідомив журналістам начальник відділу Генпрокуратури Олег Пушкар, передає "Українська правда".

"На підставі рішення Печерського райсуду Тимошенко була затримана, зараз з нею проводяться слідчі дії", - сказав він.

За словами представника прокуратури, "слідчі звернулися до суду, оскільки Юлія Тимошенко зірвала слідчі дії".

"Зараз з Юлією Володимирівною буде проведено слідчі дії, після чого вона, цілком можливо, піде додому", - додав Пушкар.

На запитання, чого стосувалося рішення Печерського суду, він відповів: "Рішення Печерського суду про затримання і доставку в суд під вартою. Суд призначить дату розгляду, але якщо Юлія Володимирівна виконає слідчі дії, від яких вона ухилялася, то все буде добре, вона піде".

Прихильники Тимошенко готові перешкоджати вивезенню екс-прем'єра в суд навіть ціною життя

Після того як Тимошенко зайшла у будівлю Генпрокуратури, учасники акції на захист екс-прем'єр-міністра почали швидким кроком просуватися до чорного входу. Мітингувальники скандують: "Банду - геть!", "Свободу Юлі!", читають "Отче наш" і співають Гімн України. Журналісти, щоб відзняти хід подій, розташувалися на парканах і сміттєвих баках.

Пізніше до будівлі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури терміново приїхали народні депутати, члени фракції "БЮТ-Батьківщина". Як повідомляє MIGnews.com.ua, через натовп прихильників Тимошенко пройшли Олександр Сочка, Олександр Абдуллін і Віктор Уколов.

Також до будівлі головного слідчого управління Генпрокуратури прибув заступник лідера БЮТ Олександр Турчинов. Він одразу розпочав нараду про подальші дії. Крім того, депутат Віталій Чудновський розповів Турчинову, що під будівлею Генпрокуратури зупинився мікроавтобус з бійцями спецпідрозділу СБУ "Альфа", які одягнуті у бойову амуніцію.

Тим часом учасники акції протесту заявляють, що будуть перешкоджати вивезенню Тимошенко з ГПУ навіть ціною свого життя - якщо потрібно, і під колеса кинуться. "Ми все одно не дамо вам вивезти Юлію Володимирівну з цього входу або іншого - нам все одно. Навіть якщо потрібно буде кинутися під колеса - ми і це зробимо", - заявила одна з учасниць акції.

Тим часом позаду Головного слідчого управління Генеральної прокуратури у дворі стоять два мікроавтобуси, один з яких з мигалками. Крім того, там же помічено п'ятьох співробітників спецслужб в повній амуніції - в масках і зі щитами.

Народні депутати, члени фракції "БЮТ-Батьківщина" заблокували виїзд з головного слідчого управління Генпрокуратури через те, що представники ГПУ заборонили навіть особистій охороні Тимошенко перебувати в будівлі.

Кузьмін пообіцяв відпустити лідера БЮТ

Після проведення слідчих дій лідера БЮТ Юлію Тимошенко буде відпущено. Про це повідомив на виході зі головного слідчого управління перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін.

"Зараз проходять слідчі дії, після їхнього завершення Юлія Володимирівна піде додому", - сказав Кузьмін. Після цього він відмовився відповідати на будь-які запитання журналістів та пішов.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: арештували Тимошенко, Тимошенко заарештували, Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ