Пт, 2024-04-26, 09:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 1 » Тимошенко жадає відставки, знаючи, що на це бракує голосів
15:34
Тимошенко жадає відставки, знаючи, що на це бракує голосів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Погоджувальна рада ухвалила рішення про розгляд резолюції про недовіру уряду у середу, 3 березня.
При цьому сьогодні прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, відкриваючи позачергове засідання уряду, наполягала, щоб Верховна Рада розглянула питання вотуму недовіри уряду першим на засіданні 2 березня.

"Я наполягаю на тому, щоб завтра Верховна Рада першим питанням розглянула питання про відставку уряду, - сказала вона, передає Інтерфакс-Україна.

Водночас Тимошенко знову підкреслила необхідність внесення ясності в це питання. За її словами, фракція Партії регіонів кілька разів вносила законопроект про вотум недовіри Кабінету міністрів України.

"Я переконана в тому, що ті політичні сили, які будуть підтримувати стратегію розвитку України, підтримуватимуть її зміцнення, її силу, її незалежність, суверенітет, енергетичну незалежність, справжню боротьбу з корупцією, залишаться в демократичній коаліції. І це стане певним елементом ясності, на яких позиціях стоїть кожен народний депутат у Верховній Раді України", - сказала вона.

Прем'єр-міністр підкреслила, що розцінює останні заяви і дії Президента України Віктора Януковича як антиукраїнські і антидемократичні. Тому, на її думку, саме зараз необхідно внести ясність щодо того, які політичні сили в парламенті його підтримують.

"Якщо ця постанова (про відставку) набирає більшість голосів, буде зрозуміло, хто за цю постанову голосує, і тоді буде зрозуміло, хто підтримує антиукраїнську більшість в парламенті. Я думаю, що це є правильний розвиток подій, тому що країні потрібна ясність", - підкреслила Тимошенко.

При цьому Тимошенко вважає, що голова Верховної Ради Володимир Литвин не має права вимагати юридичного підтвердження наявності демократичної коаліції у парламенті.

"Політична сила, яку я представляю, залишається у демократичній коаліції. І ніхто, ніякий чиновник не може розпустити демократичну коаліцію самотужки, посилаючись на новоприйнятий регламент. Виключно вихід будь-якої політичної фракції з демократичної коаліції буде свідчити про її по суті розпуск", - сказала Тимошенко.

Вона вважає, що у парламенті де-юре діє демократична коаліція, і жодного підтвердження її існування не потрібно. "До сьогодні у Верховній Раді є демократична коаліція і де-юре вона зафіксована. Я переконана, що іншого шляху, як вихід будь-якої фракції з демократичної коаліції, іншого шляху руйнації коаліції не існує", - підкреслила прем'єр.

Юлія Тимошенко домагалася розгляду питання про відставку на позачерговому засіданні Ради, яке скликали за ініціативою БЮТ напередодні інавгурації президента Віктора Януковича на минулому тижні. Проте голова Верховної Ради Володимир Литвин заблокував цю спробу фракції БЮТ.

У фракції Блоку Юлії Тимошенко вважають, що у Верховній Раді немає достатньої кількості народних депутатів, які б підтримали рішення про відставку уряду.

У свою чергу в Партії регіонів заявляли, що постанова про відставку уряду Юлії Тимошенко буде проголосована у парламенті на наступному пленарному тижні. При цьому "регіонал" Олександр Лавринович стверджує, що в парламенті України є необхідна кількість голосів за відставку уряду.

Тимчасом від НУ-НС надходить суперечлива інформація. Так, народний депутат від "Народної самооборони" Юрій Гримчак сумнівається, що у Верховній Раді вистачить голосів за відставку уряду Тимошенко. При цьому ще один "нунсівець" Олесь Доній ("Народна самооборона") заявив, що 226 голосів за недовіру Кабміну Юлії Тимошенко в Януковича є.

Відповідно до статті 14-ї закону про Кабінет міністрів, питання про відповідальність уряду може розглядатися не більш ніж один раз в ході поточної сесії, а також протягом року після затвердження Програми діяльності уряду або впродовж останньої сесії Верховної Ради. Якщо супротивникам Тимошенко не вдасться зібрати 226 голосів зараз, то, відповідно до закону, наступного разу відставити прем'єра вони зможуть не раніше наступної сесії Верховної Ради, яка розпочнеться влітку.

Майже рік тому Тимошенко і її уряд вже намагалися відправити у відставку голосуванням у Верховній Раді. Тоді її опонентам не вистачило 23 голосів, і тому Тимошенко вдалося зберегти своє крісло.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1056 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ