Пт, 2024-03-29, 15:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 25 » Тимошенко знову в ГПУ: у неї надто мало часу, щоб вивчити справу
14:21
Тимошенко знову в ГПУ: у неї надто мало часу, щоб вивчити справу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко пробула в Генпрокуратурі в середу близько години та залишила її. Як заявила Тимошенко журналістам, слідчий дозволив копіювати матеріали справи і сказав, що їй необхідно ознайомитися з ними протягом тижня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Тимошенко повідомила, що в четвер, 26 травня, її захист прийде до Головного слідчого управління, щоб копіювати матеріали справи і знайомитися вона буде з ними в офісі партії "Батьківщина", оскільки не бачить необхідності щодня приходити до прокуратури для ознайомлення з матеріалами справи.

У середу, 25 травня, Тимошенко прибула до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури з розслідування особливо важливих справ для ознайомлення з матеріалами порушеної проти неї кримінальної справи щодо російсько-українських газових контрактах, підписаних 2009 року.

Тимошенко прийшла зі своїм захисником, народним депутатом Сергієм Власенком. "Сьогодні ми прийшли до Генпрокуратури не тому, що ми згідно із законом повинні прийти. Сьогодні ми за своїм власним бажанням можемо приходити або не приходити для ознайомленням зі справою, як це передбачено законом, але ми, незважаючи ні на що, прийшли для того, щоб ще раз показати, що для нас всі ці шоу, які вони влаштовують, - це тільки шоу", - сказала вона перед входом до будівлі Генпрокуратури.

Напередодні Тимошенко назвала виклик її до Генпрокуратури незаконним, оскільки розслідування завершено, водночас вона зазначила, що приходитиме до Генпрокуратури не криючись. "Завтра вони вже пропонують нам знайомитися із матеріалами справи, але хочу нагадати, що ознайомлення зі справою, згідно із законом, це добровільна справа. Вони сьогодні намагалися мені вручити повістку для того, щоб змусити мене приходити", - сказала вона у вівторок, 24 травня.

Як повідомлялося, в Генпрокуратурі заявили про завершення досудового слідства у кримінальній справі щодо Тимошенко з газових контрактів, підписаних у 2009 році. Згідно з Кримінально-процесуальним кодексом України, після завершення слідчих дій звинувачена має ознайомитися з матеріалами кримінальної справи, яку згодом буде передано до суду.

Нагадаємо, що 11 квітня Генпрокуратура порушила третю кримінальну справу проти Тимошенко за фактом перевищення службових повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. Українська влада вважає, що ці контракти вкрай невигідні для України і змушують її платити дуже високу ціну за газ. Збитки, завдані екс-прем'єром, слідство оцінює на більш ніж 1,5 млрд грн.

Захисник Тимошенко переконаний, що ознайомитися зі справою за тиждень-два неможливо

Захисник Тимошенко, народний депутат України (фракція БЮТ-Батьківщина) Сергій Власенко вважає безрозсудним двотижневий термін, заявлений Генеральною прокуратурою для ознайомлення Тимошенко з матеріалами кримінальної справи з газових контрактів 2009 року.

"Я хочу пояснити, що ознайомлення з матеріалами справи - це не читання белетристики. Це ретельне і копітке вивчення кожної букви, яка є в матеріалах справи. У матеріалах справи 14 томів - це близько трьох з половиною тисяч сторінок. Тобто це величезний обсяг матеріалу, який необхідно проаналізувати і вивчити", - сказав Власенко.

На переконання захисника екс-прем'єра, неможливо ознайомитися з матеріалами справи "за тиждень-два", як вважає перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

Власенко нагадав, що закон встановлює "розумний термін" для ознайомлення з матеріалами справи: у разі якщо сторони затягують ознайомлення, орган слідства може звернутися до суду для того, щоб обмежити ці терміни ознайомлення.

Депутат спрогнозував, що вже через тиждень Генпрокуратура заявлятиме, що захист Тимошенко не знайомиться з матеріалами справи. "Об'єктивно, для того, щоб ознайомитися і вивчити, необхідні нормальні розумні терміни. Я бачу, що 14 томів матеріалів кримінальної справи: це як мінімум робота з одним томом - тиждень. Це завжди вважалося серед правознавців нормальним, а далі помножте самі", - сказав Власенко, підкресливши, що таким чином твердження Генпрокуратури про те, що можна ознайомитися з матеріалами за короткий термін, безпідставні.

Нагадаємо, що перший заступник генерального прокурора України Кузьмін заявив, що справа щодо Тимошенко з газових контрактів складається з восьми томів і з нею можна якісно ознайомитися протягом 1-2 тижнів.

Тимошенко в ГПУ буде проситися до Брюсселя, але думає, що її не відпустять

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко має намір просити Генеральну прокуратуру України дозволити їй поїздку до Брюсселя 23 червня.

"Сьогодні ми звертатимемося до Генеральної прокуратури, щоб вони відпустили мене на запрошення, яке я отримала, 23 червня на 14.00 до Брюсселя, де буде саміт лідерів європейських країн", - сказав Тимошенко журналістам перед відвідинами Генпрокуратури.

Вона підкреслила, що на цьому саміті також будуть присутні президент Європарламенту, президент Єврокомісії, лідери європейських країн, які представляють Європейську народну партію. "У мене є запрошення. Вони хочуть мене бачити та поговорити про те, що відбувається в Україні", - сказала Тимошенко.

За словами лідера "Батьківщини", на саміті буде, зокрема, йтися про правосуддя і права людини в Україні. "Я планую поїхати на цей саміт і сподіваюся, що Генеральній прокуратурі, а швидше Януковичу, тому що він ухвалює рішення, вистачить совісті дати доручення Генпрокуратурі і дати мені можливість виїхати на саміт", - резюмувала Тимошенко.

Водночас Тимошенко вважає, що Янукович побоїться дозволити їй здійснити візит до Брюсселя. "У мене є підозра, що вони ні за яких обставин не відпустять мене туди, тому що це страх, що світ більш системно і більш дієво заперечуватиме розвиток авторитаризму в Україні", - сказала екс-прем'єр.

На її думку, європейські інститути завдяки її інформації про стан демократії в Україні будуть сприяти активізації зусиль міжнародної спільноти для того, аби не допустити продовження "недемократичних корупційних дій" чинної української влади.

"Вони не планують мене відпускати до Брюсселя, тому що їм страшно, але ми будемо робити все, що можливо, все, що в наших силах, щоб навіть в таких умовах свою роботу робити. Це значить, вибудовувати чіткий план захисту України і людей, і усунення конституційним шляхом Януковича і його оточення від влади", - підкреслила Тимошенко.

Влада протягом літа хоче знищити опозицію, - переконана Тимошенко

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко переконана, що в української влади є план протягом літа розправитися з опозицією в країні.

"Ми знаємо, що вони (влада) планують і як вони хочуть діяти. Вони хочуть за декілька тижнів передати всі справи до суду. Вони хочуть влітку, коли всі люди займаються своїми дачними ділянками, дітьми та відпочинком, у цей час вони хочуть розправитися остаточно з реальною опозицією в державі", - сказала Тимошенко журналістам.

Вона підкреслила, що у влади такий план - "за літо поставити жирний хрест на опозиції в Україні". Разом з тим, Тимошенко запевнила, що "не всі плани цієї влади втілюються в життя". "Тому я думаю, цей план їм також не вдасться втілити в життя", - підкреслила екс-прем'єр.

Вона подякувала всім, хто прийшов до Генпрокуратури у вівторок, 24 травня, і підтримав її, а також послів європейських країн, США та інших держав, які "миттєво втрутилися в цю ситуацію і домоглися зустрічі з генеральним прокурором".

"Я вважаю, що саме зараз визріває справжнє громадянське суспільство", - резюмувала Тимошенко.

Тимошенко поскаржиться генпрокурору на "незаконні і брутальні дії" ГПУ

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко та її захисник Сергій Власенко готують заяви на ім'я генерального прокурору у зв'язку з подіями, які відбулися з Тимошенко в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури України.

"Ми готуємо низку заяв, близько чотирьох заяв про злочини, які вчора було здійснено під час абсолютно незаконних і брутальних дій, які хтось називає слідчими діями, а ми називаємо порушенням закону. Ми готуємо велику скаргу від мого імені й імені Юлії Володимирівни в першу чергу на ім'я генерального прокурора з приводу тих подій, які мали місце вчора", - сказав Власенко.

При цьому Тимошенко заявила, що у неї немає ілюзій щодо того, що генпрокурор відреагує на цю скаргу. "Коли ми пишемо скаргу, ми не розраховуємо на те, що він її задовольнятиме, а ми розраховуємо на те, що пройдемо всі інстанції і потім, коли цю кримінальну владу буде відчужено народом України, кожна людина, яка допускала порушення законів, відповідатиме", - сказала лідер "Батьківщини".

Нагадаємо, що у вівторок, 24 травня, Тимошенко прибула о 10.00 до ГПУ на допит, після чого з'явилися повідомлення про її можливий арешт. Печерський райсуд Києва ухвалив затримати Тимошенко "для проведення слідчих дій", оскільки раніше вона, за твердженням слідства, ухилялася від них.

Після 8 годин допиту Тимошенко все ж відпустили. У Генпрокуратурі заявили, що поки не бачать потреби в арешті Тимошенко, але можуть удатися до цього заходу в майбутньому.

Сама Тимошенко стверджує, що у вівторок вранці її було фактично затримано в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури, її збиралися везти до суду, щоб там ухвалити остаточне рішення, і лише під тиском громадськості, дипломатів, представників Європарламенту Янукович дав вказівку Генпрокуратурі звільнити її.

Після виходу з Генпрокуратури Тимошенко також заявила, що її "принизливо обшукували". "Мене принизливо обшукали, описали мої особисті речі, рилися в моїй сумці, описували кожну деталь, намагалися забрати у мене мобільний телефон і інші електронні засоби спілкування, зокрема й iPad, виривали з рук", - сказала вона.

Тимошенко не пустили на Харківщину. Вона каже – їй заважають спілкуватися з людьми

Генеральна прокуратура вдруге відмовила лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко у здійсненні поїздки до Харківської області.

"Вони категорично не допускають мене до спілкування з людьми в регіонах", - сказала Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" нагадала, що в другому клопотанні про можливість здійснення цієї поїздки вона просила слідчого самому визначити найбільш оптимальні строки її поїздки до Харківщини.

У свою чергу її захисник Сергій Власенко додав, що слідчий мотивував цю відмову необхідністю ознайомлення з матеріалами кримінальної справи щодо газових угод 2009 року.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 842 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ