Пт, 2024-04-19, 22:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 7 » Тимошенко знову вимагає відведення судді
11:09
Тимошенко знову вимагає відведення судді
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Прихильники і противники екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко 7 липня знову зібралися на вулиці Хрещатик біля Печерського районного суду, в якому розглядається "газова справа".

По один бік суду зібралися близько 100 противників екс-прем'єра. Вони повністю оточені залізною огорожею, на яку повісили гасла "Ні корупції в політиці", "Красти у власного народу - ганьба", "Як вмієш брехати - навчися відповідати" та інші. Також вони тримають прапори з написом "Досить", національні прапори України, передає "Інтерфакс-Україна".

По інший бік суду, а також на протилежному боці Хрещатика стоять прихильники Тимошенко. Вони також оточені огорожею і співробітниками міліції. Пішоходи просуваються по спеціально огородженій території, яка зайняла трохи проїжджої частини. Транспорт рухається без перешкод. Поки ніяких подій не помічено.

У той же час охорона Печерського районного суду не пускає частину журналістів у будівлю суду, мотивуючи тим, що в залі вже немає місць для представників ЗМІ. Крім того, частину журналістів не пропускають і у внутрішній дворик Печерського райсуду.

За оцінками журналістів, у будівлі суду 7 липня зібралися близько 100 противників екс-прем'єра і близько 2 тис прихильників Тимошенко.

Це переважно молодь і люди похилого віку. Вони тримають в руках прапори партії "Батьківщина" і державні прапори. Крім того, серед демонстрантів є представники партії "Фронт змін". Організацією акції керують народні депутати з фракції "БЮТ-Батьківщина".

Сьогодні Верховна Рада України планує розглядати законопроект про пенсійну реформу. Партія "Батьківщина" починає акцію протесту проти прийняття пенсійної реформи. Акція розпочнеться біля Печерського суду, потім демонстранти підуть до парламенту під гаслами: "Скажемо ні пенсійному геноциду", "Ні репресіям!", зазначає УНІАН.

Як повідомлялося, 6 липня суддя Печерського районного суду Києва Родіон Киреєв, продовжив розгляд "газової справи" проти Тимошенко. Суд оголосив перерву у засіданні щодо справи проти Тимошенко до 10:00 7 липня.

Суддя вирішив видалити Тимошенко із залу засідань на один день "у зв'язку з тим, що підсудна грубо порушує порядок в залі судового засідання, незважаючи на неодноразові нагадування і попередження". Вона покинула зал самостійно, але під натиском міліції.

Єфремов проти прямої трансляції судового процесу Тимошенко: це тисне на учасників

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що пряма трансляція судового процесу у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко чинить тиск на учасників і практики мовлення наживо із залу судового засідання не існує в жодній розвиненій країні світу.

"Немає практики такої в інших країнах, щоб на процесах була пряма трансляція. І те, що зробили зараз ми, в державі, моя особиста точка зору, не як керівника фракції - це не правильно. Ви бачите, як проходять процеси в США, або будь-якій європейській країні, у багатьох країнах забороняють навіть присутність. І це пов'язано з тим, щоб не було тиску на людей. Суд повинен встановити істину, а істина встановлюється не за допомогою криків, бою, і ще чогось", - заявив політик в ефірі 5 каналу.

Єфремов зазначив, що прозорість судового процесу повинні забезпечити представники захисту, повідомляючи громадськості про хід судового процесу, як це робиться у всіх країнах.

"Взагалі-то, я думаю, що це забезпечується за рахунок захисту, який там присутній, і який потім інформує громадськість про те, що відбувається - так робиться в усіх країнах. Захисники, які представляють сторону звинувачення, вони дають інформацію з приводу того процесу, який йде в суді - іншого ще ніхто не придумали,. А якщо ми на вулиці будемо тиснути на суд, то це буде не суд, це буде політична складова", - зазначив Єфремов.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 862 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ