Чт, 2024-04-25, 00:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 30 » Тягнибок 22 червня у Львові "поставить крапку на гастролерах"
16:16
Тягнибок 22 червня у Львові "поставить крапку на гастролерах"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" закликає львів’ян 22 червня масово вийти на вулиці, щоб "поставити крапку" на провокаціях заїжджих "гастролерів". Про це 29 травня заявив голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок, виступаючи у Львові на опозиційному вічі, передає ТСН.

"Давайте 22 червня візьмемо фото наших родичів, які були замордовані в енкаведистських тюрмах, в тім числі в період 22-28 червня, коли енкаведистам патронів не вистачало і вони живцем закопували, замуровували в стінах тюрем. Прийдемо з тими знимками, зі священиками, і будемо згадувати про мільйони українців, які віддали життя заради нас з вами", - запропонував Тягнибок.

За його словами, 22 червня не тільки "Свобода", а кожен українець, кожен львів'янин має вийти на вулицю. "Якщо нас буде не тисячі, а десятки тисяч, то скільки б тих гастролерів зі злим серцем і з паскудними намірами не приїхало, вони нічогісінько не зроблять. Наша масовість поставить крапку на тих провокаціях", - цитує його прес-служба "Свободи".

"Вони нас лякають 22 червня. Подивіться, яка масова кампанія почалася: ми приїдемо, ми тим "хахлам" покажемо їхнє місце, покажемо, як вони повинні себе поводити. Чим далі, тим більше ми чуємо таких незрозумілих, абсолютно зухвалих закликів", - зазначив Тягнибок.

"А як ви думаєте, чому вони вчепилися 22 червня, що їм потрібно у Львові? З однієї причини: бо їм не вдалося зреалізувати своїх підлих планів 9 травня. Ми разом з вами зупинили зухвалу провокацію, яка була запланована", - додав він. Лідер "Свободи" наголосив, що 22 червня у Львові можна відзначати хіба що "День відкритих дверей енкаведистських тюрем".

"Почитайте свідчення, як це було: йшов по Львову у вишиванці, схопили і посадили, а потім люди приходили впізнавати тіла своїх дітей, батьків, братів, сестер. Ми що – цього не пам'ятаємо? А вони що – не розуміють, яка може бути реакція, коли топчуться по найсвятішому – по пам'яті? Люди добрі – де їхня совість, як вони можуть це творити? Отут, ті з червоними прапорами за кілька днів знищили тисячі львів'ян тільки тому, що вони українці", - заявив Тягнибок.

Нагадаємо, на День Перемоги після офіційних заходів біля Пагорба Слави та Марсового поля у Львові сталися сутички між представниками націоналістичних сил і представниками партій КПУ, "Родина", "Русское единство". У сутичках постраждали 17 людей. Одного із членів "Свободи" було госпіталізовано з кульовим пораненням із травматичного пістолета.

Загалом міліція за цими фактами порушила п'ять кримінальних справ. МВС фактично звинуватило у провокації сутичок ВО "Свободу". Як заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, на відеозаписах подій у Львові видно "факти агресії людей із синіми пов'язками "Свободи".

19 травня Личаківський районний суд Львова постановив застосувати до депутатів Самбірської районної ради від ВО "Свобода" братів Михайла і Володимира Ковалівих як запобіжний захід утримання під вартою у Львівському слідчому ізоляторі №19. Їх затримано в зв'язку з подіями у Львові 9 травня.

20 травня затримали Степана Підкуймуху, коли він прибув до Львівського міського управління міліції на допит як свідок у справі щодо подій 9 травня у Львові.

26 травня суд присудив до адміністративного арешту представників ВО "Свобода" Назарія Семчія й Олега Новоставського, через події 9 травня у Львові.

Крім того, російські правоохоронці затримали 19 травня в Красноярському краю РФ громадянина України, який перебував у міжнародному розшуку за напад на ветерана Великої Вітчизняної війни 9 травня у Львові. Готується його екстрадиція.

Водночас "ліві" сили заявили про свій намір 22 червня, в роковини початку Великої Вітчизняної війни, у Львові провести ще більший за масштабністю захід з використанням червоних прапорів, аніж був 9 травня. Крім того, харківський губернатор Михайло Добкін заявляв, що пропонуватиме делегації з Харківщини поїхати 22 червня до Львова.

У свою чергу губернатор Львівської області Михайло Цимбалюк заявив, що у Львові на гостей 22 червня не чекають.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1036 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ