Чт, 2024-04-18, 16:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 7 » Томенко не вірить у виконання закону про прапор, а в Криму татари вже розтоптали червоний прапор
17:02
Томенко не вірить у виконання закону про прапор, а в Криму татари вже розтоптали червоний прапор
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Закон про обов'язкове використання червоного прапора Перемоги разом з національною символікою не можна виконати, оскільки в цьому законі не передбачено з яких джерел повинно фінансуватися виконання цього закону, тобто закупівля або виготовлення копій саме прапора Перемоги, заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко, повідомляє5-й канал.

"Цей закон не можна виконати без порушення іншого закону. У законі передбачено, що представники влади повинні розмістити там де є флагшток державного прапора, а це школи, вузи, не тільки прокуратура і міліція, не червоний прапор, а копію прапора Победи,"- повідомив політик.

- У Криму татари витоптали червоний прапор у ганчірку
- В Партії регіонів запевняють, що на червоному прапорі не буде символів СРСР

"Ось, наприклад, я дізнаюся, що Президент цей закон підпише, де узяти 100 прапорів, з якої статті мені фінансувати, в законі про це не сказано, так я профінансую із статті на пенсії, на зарплати, на прибирання доріг - щоб посадили мене як міського голову. Я місцевому самоврядуванню пропоную не порушувати українські закони і не використовувати бюджетні кошти і своїх підлеглих на виконання незаконних дій, оскільки в законі не сказано яким чином забезпечувати виконання розвішування цих прапорів ", - заявив Томенко.

У Криму татари витоптали червоний прапор у ганчірку

У музеї Бахчисараю знайшли брудний затоптаний червоний прапор, який показує ставлення кримських татар до радянської символіки.

Питання обов'язкового вивішування копій Прапора Перемоги 9 травня викликало бурхливу реакцію не тільки українців і громад західних областей України, а і у кримських татар.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив народний депутат Олесь Доній.

Так, за його словами, в Музеї сучасного кримсько-татарського мистецтва в Бахчисараї знаходиться дуже брудний червоний прапор з радянським гербом.

"Я спочатку не зрозумів і запитав у працівників музею, що це, власне, означає. Мені відповіли, наступне: "Це наше старше покоління любить показувати приклад молодому поколінню, люди ходять по червоному полотну ".

За його словами, будь-який прапор червоного кольору хворобливо сприймається кримськими татарами, навіть якщо це Прапор Перемоги.

"Там, в Криму, де кримсько-татарський народ пережив депортацію, який пережив фізичне винищування, люди похилого віку показують приклад відношення до цієї символіки. Символіці, під якою вбивали і винищували націю", - сказав Олесю Доній.

Нагадаємо, дискусія в суспільстві з приводу реанімації фашистсько-радянських символів була спровокована внесенням змін до Закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги)".

В Партії регіонів запевняють, що на червоному прапорі не буде символів СРСР

Народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко відзначає, що використання червоного прапора в дні свята Перемоги жодним чином не є поверненням Україні до радянської символіки.

Про це вона сказала на брифінгу в Національному прес-центрі у Вашингтоні, повідомляє прес-служба партії.

Бондаренко підкреслила, що ухвалення Верховною Радою Закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" було прийнято для пошани пам'яті і подвигів старшого покоління українців, які віддавали життя за Батьківщину.

"Український парламент прийняв документ, який говорить виключно про використання прапора військової частини, яка брала Рейхстаг. На цьому прапорі є номер частини і назва. Там немає символів Радянського Союзу. Єдина схожість, що прапор має червоний колір", - заявила Бондаренко.

Як вже повідомлялося сьогодні, 7 травня, за словами губернатора Харківщини Михайла Добкіна, сказаними в ефірі 5-го каналу, більшість державних установ Харкова вже вивісили червоний прапор.

Напередодні 6 травня до Адміністрації президента України надійшов прийнятий Верховною Радою Закон "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги). "Згідно із встановленим порядком про підготовку законів на підпис президентові України, цей документ направили Адміністрацією президента в Кабінет міністрів і Міністерство юстиції України", - повідомив голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін.

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що поява червоних прапорів під час святкування Дня Перемоги продовжує нав'язування думки про нібито незначний внесок українців в результат Другої світової війни.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 868 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ