Чт, 2024-03-28, 21:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Грудень » 3 » Туреччина має докази, що Росія купує нафту в "ІДІЛ"
18:06
Туреччина має докази, що Росія купує нафту в "ІДІЛ"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у четвер, що Анкара має докази того, що Москва залучена в торгівлю нафтою з територій, що контролюються угрупованням "Ісламська держава" (ІД), передає "Інтерфакс".

"У нас є докази. Ми покажемо світу", - наводять європейські ЗМІ його слова, сказані в Анкарі. При цьому він згадав ім'я одного з покупців нафти, нібито сирійського бізнесмена Джорджа Хасвані, "який має російський паспорт", зазначають видання.

Також президент Туреччини в четвер назвав аморальними звинувачення Росії в тому, що його сім'я залучена до постачання нафти з територій, контрольованих ІД.

"Аморальна сторона проблеми полягає в тому, що у зв'язку з цією історією була згадана моя сім'я", - наводять європейські ЗМІ його слова, сказані в Анкарі перед профспілковими діячами.

Туреччина відкинула "радянську пропаганду" Росії

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу відкинув усі звинувачення Росії щодо причетності його країни до торгівлі нафтою з терористами ІДІЛ.

Очільник турецького уряду назвав всі звинувачення Росії на цю тему "радянською пропагандою" і вкотре заявив, що його країна робить все можливе для захисту своїх кордонів від терористів, передає Reuters.

"У період "холодної війни" була "радянська пропагандистська машина,.. яка раптом знову підняла свою голову. Ніхто не надає ніякого значення брехням радянської пропагандистської машини", - сказав він на прес-конференції перед від'їздом з офіційним візитом до Азербайджану.

Давутоглу також послався на те, що США також відкинули всі російські звинувачення і довели, що російські "докази" сфальшовано.

У США вважають, що "ІД" перенаправляє нафту через кордон Туреччини, але без участі Анкари

Після офіційної заяви Міноборони РФ про те, що Туреччина нібито купує нафту в терористичного угруповання "Ісламська держава" (ДАЇШ), США виступили зі спростуванням. У Держдепартаменті вважають, що контрабанда чорного золота через турецький кордон ведеться, але посередником виступає не Анкара.

Офіційний представник Держдепу Марк Тонер заявив, що у Вашингтона немає доказів співпраці керівництва Туреччини з ІД щодо торгівлі нафтою. "Ми спростовуємо твердження, що турецький уряд спільно з ІД займається постачанням нафти через її (Туреччини - ред) кордон. Ми не бачимо жодного доказу такого звинувачення", - йдеться на сайті американського дипвідомства.

Разом з тим, за словами Тонера, Вашингтон не виключає, що ІД здійснює контрабандні поставки нафти, зокрема, і через турецький кордон. За його словами, є "встановлені маршрути", за якими з участю посередників йде контрабанда ресурсів. Тонер зазначив, що деякі з цих шляхів можуть вести до турецького кордону, що зовсім не свідчить про причетність Анкари до купівлі палива.

Напередодні заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов, виступаючи перед журналістами на брифінгу, заявив, що Туреччина є основним покупцем нафти ІД, причому в схему незаконного видобутку залучено найвище керівництво Туреччини і особисто президент Реджеп Тайїп Ердоган.

Антонов вказав, що доходи від продажу нафти є одним з найважливіших джерел діяльності терористів у Сирії, і закликав позбавити їх доходів. "Тероризм без грошей - це звір без зубів", - заявив Антонов, підкресливши, що зараз бойовики заробляють близько 2 млрд доларів щороку, і закуповує паливо Анкара. "Нафта у величезній кількості, в промисловому масштабі нафтопроводами з тисяч бензовозів надходить на територію Туреччини", - стверджує Антонов.

Міноборони РФ підкріпило свої твердження знімками цистерн з нафтою, які нібито рухаються до турецького кордону. У Держдепі на це заперечують, що з фотографій не можна визначити, чи збирається зображене на фото контрабандне паливо закуповувати Анкара і президент Ердоган.

У свою чергу, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що представлені Міноборони РФ відомості про контрабанду свідчать про необхідність перекрити турецько-сирійський кордон. "Про це в предметному плані йшлося на зустрічах президента Путіна з Бараком Обамою і з іншими лідерами, які брали участь у саміті в Парижі кілька днів тому", - додав міністр.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив, що готовий піти у відставку, якщо твердження про закупівлю його країною нафти в ІД підтвердяться.

Заяви керівництва РФ про зв'язки Туреччини з "Ісламською державою" почастішали після інциденту зі збитим турецькими ВПС російським бомбардувальником Су-24. Президент РФ Володимир Путін після атаки турецького винищувача звинуватив Анкару в пособництві тероризму. Пізніше російський лідер говорив про цілеспрямовану ісламізацію країни, яку турецька влада нібито проводить в останні роки. Також російське керівництво неодноразово нагадувало, що чекає від Анкари вибачень за збитий Су-24.

Туреччина вважає, що збила літак, захищаючи свій повітряний простір, виправдовуючи свої дії тим, що турецькі пілоти нібито не знали, що бомбардувальник - російський. Також турецьке керівництво підкреслює, що ВКС РФ бомбили біля турецько-сирійського кордону позиції сирійських туркменів, яких Анкара підтримує.

Ще більшому загостренню ситуації посприяло запровадження санкцій РФ проти Туреччини. Анкара обіцяє вжити відповідних заходів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1001 | Додав: adminA | Теги: Росія купує нафту ІДІЛ, докази, Туреччина
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ