Чт, 2024-03-28, 23:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 17 » У Бандери народився правнук. Його назвали Богданом-Андрієм
21:25
У Бандери народився правнук. Його назвали Богданом-Андрієм
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Степан Бандера-молодший став батьком. Як розповів він, цьогоріч, 5 жовтня, у Вінніпезі в сім'ї Бандери народився хлопчик — 3,73 кг та 53,5 см зросту.

"Я знайшов дівчину зі свого "села" — Вінніпега, - розповів онук провідника ОУН. - Вона — канадська українка, ми минулого літа познайомилися. І вирішили решту свого життя провести разом".

Назвали нащадка Богданом-Андрієм. Богданом звали одного з братів провідника ОУН Степана Бандери, який загинув у похідних групах у Східній Україні; Андрієм же звали батька Степана-молошого, а також прадіда-священика, передає ТСН.

Степан Бандера-молодший разом із родиною нині перебуває в Канаді. І розголосу щодо поповнення в сім'ї не надто б хотів. Але й приховувати новонародженого сина не збирається. "Дасть Бог, незабаром привезу його до України", — каже щасливий батько.

Родичі Бандери перепоховають його в Україні без зайвого галасу

Також стало відомо, що онук лідера українських націоналістів Бандера-молодший хоче перепоховати в Україні прах діда, але побоюється що ця подія викличе в суспільстві занадто великий резонанс.

"Можна сказати, що хотілося б, щоб воно (перепоховання) відбулося спокійно, без зайвого галасу. А те, що це буде мати якійсь резонанс, - це напевно. Не хотілося б, щоб це використовувалось, скажімо, в партійних моментах чи якихось політичних цілях сьогодення. Щоби хтось собі набував на цьому популярність, скажімо так", - наголосив Бандера-молодший.

За його словами, в 2005 році родичі Бандери замовили соціологічне опитування, щоб з’ясувати, яка громадська думка на тему перепоховання: з’ясувалося, що більшість українців не були "за", але й більшість не були "проти" такого перепоховання.

"І якщо в таких умовах сім’я Бандери буде мати широкий політичний резонанс і це не буде сприйнято всіма позитивно, треба дуже уважно ставитись до думки тих людей, які негативно ставляться", - зазначив онук лідера ОУН.

"Як один з варіантів, є люди, з другого боку, що наполягають на тому, що Степан Бандера повинен бути похований у Києві. Що в Києві буде створено Пантеон національних героїв, де будуть перепоховані видатні діячі. Якщо би існував такий Пантеон і це була би воля держави створити щось подібне, то я думаю, що родина погодилася б на поховання в Києві, швидше за все. А з другого боку, це може бути у Львові, де він вчився, чи може бути в Стрию, звідки рід Бандери походить, це може бути на його батьківщині", - розповів Бандера-молодший.

"Є безліч варіантів, але потрібна, по-перше, пропозиція від української влади, якщо це буде робитись на державному рівні", - додав він.

Зазначимо, у Західній Україні також підняли тему перепоховання Бандери, що покоїться на цвинтарі Вальдфрідгоф в Мюнхені. З місцем нової могили ще не визначилися, обирають між рідним селом Бандери Старий Угринів під Івано-Франківськом, самим облцентром і Калушем.

За приблизними підрахунками, доставка праху вождя націоналістів і нова могила обійдуться приблизно в 10 тис євро. Саме стільки коштувало перепоховання на Личаківському кладовищі у Львові соратника Бандери Лева Ребета, який теж спочивав у Мюнхені.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 934 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ