Сб, 2024-04-20, 11:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 13 » У боротьбі за талановиті кадри Google піднімає зарплату співробітникам
20:23
У боротьбі за талановиті кадри Google піднімає зарплату співробітникам
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Компанія Google з наступного року підніме на 30% зарплату чотирьом своїм топ-менеджерам, повідомив The Wall Street Journal. Документ, що фіксує підвищення зарплат, спрямований Google до Комісії США з цінних паперів та фондовим біржам (Securities and Exchange Commission), передає РИА "Новости".

Підвищення базового річного окладу з 500 до 650 тисяч доларів чекає фінансового директора Патріка Пічетта (Patrick Pichette), президента з глобальних продажів Нікеш Арора (Nikesh Arora), віце-президента з розробок і досліджень Алана Юстаса (Alan Eustace) і віце-президента з маркетингу Джонатана Розенберга (Jonathan Rosenberg).

Уся четвірка за підсумками 2011 року може також розраховувати на бонус у розмірі до 250% від окладу. Раніше максимальний розмір таких виплат не перевищував 150% базової зарплати. Одна половина максимальної бонусної виплати нараховується компанією залежно від індивідуальних досягнень менеджера, а інша половина визначається фінансовими показниками Google.

Крім того, компанія передає у володіння тим же топ-менеджерам пакети акцій різного обсягу: на суму еквівалентну 20 мільйонам доларів - Пічетту і Арору, 10 мільйонам - Юстасу, 5 мільйонам - Розенбергу.

Базові річні оклади генерального директора Google Еріка Шмідта (Eric Schmidt), а також співзасновників компанії Ларрі Пейджа (Larry Page) та Сергія Бріна (Sergey Brin) залишаться на колишньому рівні - по 1 долару на рік. Вони не беруть участь в бонусної програмі для топ-менеджерів.

Подібна практика не рідкість серед голів американських компаній, які встановлюють собі офіційну зарплату в розмірі символічного долара. Наприклад, аналогічний оклад у глави Apple Стіва Джобса (Steve Jobs). Керівники такого рангу зазвичай володіють великими пакетами акцій своїх компаній і в разі їх успішного становища на ринку отримують значний дохід з цінних паперів.

Довгий час Google зберігала за собою статус одного з найбільш привабливих роботодавців, особливо в IT-сфері. Однак в умовах загострення в індустрії "битви за таланти" компанії доводиться активно використовувати фінансову мотивацію для утримання ключових співробітників. На цьому тижні Google оголосила, що підвищить зарплату мінімум на 10% всім своїм працівникам і виплатить в кінці року кожному святкову премію в розмірі тисячі доларів.

Проте відтік кадрів торкнувся Google безпосередньо. За даними соціальної мережі LinkedIn, на вересень 2010 року зафіксовано щонайменше 118 випадків переходу співробітників компанії в команду соціальної мережі Facebook. За останні кілька тижнів Google покинули співзасновник і колишній глава відеохостингу YouTube Чад Харлі (Chad Hurley), засновник рекламної компанії AdMob Омар Хамуа (Omar Hamoui), а також творець сервісів Google Maps і Google Wave Ларс Расмуссен (Lars Rasmussen), що перейшов в Facebook.

Невідомо, чи допоможе підвищення зарплат і збільшення частки в компанії утримати ключових співробітників. За чутками, Google вже пропонувала підвищення зарплати на 15%, чотириразове збільшення дивідендів по акціях і одноразову виплату у розмірі 500 тисяч доларів одному з розробників, якщо той залишиться в компанії ще на рік, однак інженер все одно вважав за краще перейти в Facebook.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 854 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ