Пт, 2024-04-26, 15:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 12 » У Каннах відбулася церемонія відкриття кінофестивалю. Бертолуччі нагородили почесною "пальмовою гілкою"
18:32
У Каннах відбулася церемонія відкриття кінофестивалю. Бертолуччі нагородили почесною "пальмовою гілкою"
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

У Каннах відбулася церемонія відкриття 64-го Каннського фестивалю, на якій було вручено першу "золоту пальмову гілку" - почесну нагороду культовому режисеру Бернардо Бертолуччі, повідомляє РИА "Новости".

Перший святковий вечір фестивалю розпочався з традиційного підйому килимовою доріжкою - спиною до публіки й обличчям до журналістів. Проте деякі зірки не обійшли увагою і глядачів, давши декілька автографів. Сходами палацу фестивалів піднялися знамениті актриси Клаудія Кардінале, Сальма Хайєк та Айшварія Рай, журналістам позували Мелані Гріффіт і Антоніо Бандерас.

Перший вечір фестивалю своєю присутністю вшанувала і Фея Данауей, яка стала обличчям 64-го фестивалю - її знімок, зроблений 41 рік тому Джеррі Шацбергом, було обрано для офіційної афіші заходу.

Директори фестивалю зустріли на килимовій доріжці й акторів фільму-відкриття фестивалю - нової картини Вуді Аллена "Північ у Парижі". Але одна з найіменитіших актрис фільму, яка зіграла епізодичну роль, - перша леді Франції Карла Бруні-Саркозі - як і очікувалося, не приїхала з особистих міркувань.

За атмосферу в залі відповідала 28-річна французька актриса Мелані Лоран, яка, певно, не ставила собі за мету розсмішити публіку. Проте її спогади про те, як десять років тому вона вперше потрапила на фестиваль і сиділа у найвищому ряду залу для глядачів, задали настрій вечора.

Публіка стоячи вітала голову жюрі Роберта Де Ніро, який виступив перед гостями французською, спочатку переплутавши номер фестивалю. "Дякую, що запросили мене сюди очолити жюрі 75-го... 64-го Каннського фестивалю. Я сподіваюся, що я добре виконаю свою роботу, і ще раз дякую", - сказав актор.

На його честь на сцені виступив британський джаз-поп-музикант Джеймі Куллум, виконавши композицію, присвячену рідному місту Де Ніро, - Нью-Йорку.

Нарешті, на завершення церемонії президент фестивалю Жиль Жакоб вручив почесну "золоту пальмову гілку" Бертолуччі, нагородивши режисера за "повчальну і цілісну творчість, яка дарує щастя глядачам і в той же час залишає вічний слід в історії кіно". У свою чергу, режисер, який в'їхав на сцену в інвалідному візку, присвятив свій приз Аллену, Де Ніро і "всім італійцям, у яких все ще є сили боротися, критикувати й обурюватися". До Бертолуччі тільки два режисери отримували "Золоту пальмову гілку пошани", яка присуджується не жюрі фестивалю, а його дирекцією. Її лауреатами стали в 1997 році Інгмар Бергман і в 2009 році Клінт Іствуд.

Основна конкурсна програма 64-го Каннського кінофестивалю починається з показу картин двох жінок-режисерів: "Ми маємо поговорити про Кевіна" британки Лінн Ремзі та "Спляча красуня" австралійки Джулії Лі.

Фаворитами фестивалю вважаються "Меланхолія" данського кінорежисера Ларса фон Трієра, "Шкіра, в якій я живу" іспанця Педро Альмодовара, "Дерево життя" американського майстра Терренса Маліка, "Гавр" фінна Акі Каурісмяки, "Харакірі. Смерть самурая" японського режисера Такасі Міїке, "Хлопчик на велосипеді" бельгійців Жана-П'єра та Люка Дарденна. Проте будь-яка інша стрічка здатна втрутитися в боротьбу за вищу нагороду фестивалю - Золоту пальмову гілку.

Франція в нинішній конкурсній програмі представлена чотирма стрічками. Двома картинами представлені Данія, Італія та Японія, по одній - США, Іспанія, Великобританія, Бельгія, Ізраїль, Фінляндія, Австрія, Німеччина, Туреччина, Румунія.

Вперше в історії Каннського фестивалю в боротьбі за Золоту пальмову гілку беруть участь чотири жінки-режисери.

Завершиться 64-й кінофестиваль Канна в неділю 22 травня.

Україну буде представлено трьома картинами. У конкурс короткометражних фільмів потрапила французько-українська стрічка "Крос" українського режисера Марини Вроди. Ще два українські фільми - кіноальманах "Закохані у Київ" і стрічка "ROCK'N'BALL" - буде представлено на Каннському кіноринку.

Нагадаємо, що у 2010 році Золоту пальмову гілку завоював тайський режисер Апічатпонг Вірасетакул за фільм "Дядечко Бунмі, який міг згадати свої минулі життя".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 910 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ