Вт, 2024-04-23, 21:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Березень » 13 » У Казахстані прорвало греблі: багато жертв
15:39
У Казахстані прорвало греблі: багато жертв
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Десятки людей загинули в Казахстані при обваленні двох гребель. Одна із загат, що обрушилися під тиском сильних дощів і талого снігу, знаходилася на півдні країни в Аксуйському районі, другф - в сусідньому Каратальскому районі Алматинської області, передає сьогодні Бі-Бі-Сі.
Кількість загиблих у результаті повені в селищі Кизил-Агаш Алматинської області зросло до 35 осіб, повідомило держагенство "Казінформ" з посиланням на президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва. Відповідно до повідомлення, глава держави в ході наради в Астані в суботу розпорядився провести розслідування й з'ясувати причини виникнення надзвичайної ситуації, покарати винних.

Тим часом, один з місцевих жителів, що став очевидцем трагедії, повідомив, що особисто бачив тіла 52 загиблих, передає "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу в приймальному покої обласної лікарні розповіли, що до лікарні привезли "з обмороженням та іншими супутніми захворюваннями" 18 жителів села Кизил-Агаш.

У минулий четвер рясні опади й танення снігу призвели до розмиву дамби, прориву греблі водосховища Кизил-Агаш, у результаті чого були підтоплені й зруйновані кілька сотень будинків в однойменному населеному пункті з населенням більш як 2,5 тис. осіб.

Частина жителів села залишила свої будинки до повені, побоюючись прориву дамби. Із зони нещастя евакуйовані, за офіційним даними, 1 тис. осіб. Прес-служба акіма області повідомила, що близько 500 жителів даного села розміщені в лікарнях, готелях та гуртожитках. Були евакуйовані також жителі прилеглих сіл - Егинсу, Алажиде, Колтабан.

Потоками води зруйновано дороги, мости та залізничні колії. Як повідомив раніше обласний департамент з НС (ДЧС), у цьому селі паводковими водами змило 60 будинків. Крім того, селевим потоком змило двох осіб у селі Айнабулак, їхні пошуки тривають.

"Кількість евакуйованих у Талдикорган становить 700 осіб, у Сагабіен - 300. Всі розміщені в місцях тимчасового проживання та забезпечені харчуванням, медикаментами", - повідомляє в суботу прес-служба прем'єр-міністра Казахстану.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв розпорядився створити урядову комісію з ліквідації наслідків повені і надання підтримки постраждалим.

Згідно з повідомленням, в Алма-Атинській області продовжує роботу урядова комісія з ліквідації наслідків повені. У суботу відбулося чергове засідання оперативного штабу під головуванням голови комісії, міністра з НС Володимира Божка.

На засіданні розглянуті механізми надання матеріальної допомоги постраждалим жителям села Кизил-Агаш, питання сприяння у відновленні втрачених документів, в організації похорон загиблих.

"За кожною з постраждалих сім'єю закріплені відповідальні особи для вирішення всіх організаційних питань", - наголошується в повідомленні.

Прийнято рішення про відкриття благодійного рахунку для надання допомоги постраждалим.

Для попередження мародерства на під'їзді до села Кизил-Агаш і в самому населеному пункті розміщені правоохоронні сили та підрозділи МВС.

Тим часом, у Східно-Казахстанській області (ВКО) в ніч на суботу з ділянок автодоріг, завалених снігопадом, евакуйовано 72 людини, повідомило МНС Казахстану.

Зокрема, згідно з інформацією відомства, рятувальні служби евакуювали 42 людини з ділянки Сартинбет-Калбатау (40-110-й км) дороги Алма-Ата - Усть-Каменогорськ (адмінцентр ВКО), 30 осіб - з дороги поблизу населеного пункту Кизилкесек.

Незважаючи на прихід весни, в цьому регіоні тривають снігопади.

Власників греблі, які не підготували її до паводку, притягнуть до кримінальної відповідальності

Прем'єр-міністр республіки Карім Масімов повідомив, що власники греблі водосховища Кизил-Агаш, прорив якої призвів до затоплення житлових селищ, не виконали всі належні профілактичні роботи для підготовки до весняного паводку, передає РИА "Новости".

"Проти власника дамби необхідно порушити кримінальну справу", - вважає Назарбаєв.

"З'ясувалося, що даний об'єкт (гребля-ред) знаходиться в приватних руках і не всі роботи були виконані", - сказав Масімов у суботу на нараді у глави держави.

За словами прем'єр-міністра, він "дав доручення, щоб всі об'єкти водопостачання в регіоні східного Казахстану пройшли огляд".

"Потрібно ще раз уважно все подивитися, оскільки небезпека така (затоплення - ред) існує в інших регіонах, зокрема, у східній області і навіть на Капчагай (водосховище на півдні Казахстану поблизу Алма-Ати)", - зазначив він.

Масимов запевнив, що "оперативно ці питання будуть вирішуватися".

Він додав, що в понеділок 15 березня буде прийнято постанову про надання коштів з резерву уряду на надання допомоги постраждалим та ліквідацію наслідків стихійного лиха. Масимов повідомив, що "адміністративні питання вирішені всі, у тому числі розблокування резерву продовольства".

"Все це буде доставлено на місце протягом найближчих декількох днів", - пообіцяв він.

Крім того, додав Масімов, надано доручення акімам областей, щоб "вони надали посильну допомогу".

А рівно два роки тому Казахстан також опинився в руках стихії. Деякі його міста затопило. В результаті повені тоді, без питної води залишилися 10 тис людей.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1157 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ